جواد نظری روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: زلزله هفته گذشته، به بخش کشاوزری ۶۵ میلیارد ریال، بخش آب و فاضلاب ۱۰ میلیارد ریال، بخش توزیع برق ۱۰ میلیارد ریال و به مدارس ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال خسارت وارد کرده است.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر آن، هزار و ۳۰۲ واحد مسکونی در سه شهرستان استان در اثر این حادثه طبیعی دچار خسارت و آسیب شده است.
نظری افزود: خسارت زلزله به واحدهای مسکونی شهری و روستایی شهرستان های گرمه، جاجرم و مانه و سملقان گزارش شده است و بخش عمده ای این تعداد نیاز به تخریب و بازسازی دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی گفت: در این حادثه طبیعی، ۲۱۶ واحد مسکونی شهری و هزار و ۸۶ واحد روستایی دچار خسارت شده است.
زمین لرزه ای به بزرگی ۵.۵ ریشتری ساعت ۳.۳۴ دقیقه بامداد روز دوشنبه ۲۷ اردیبهشت مناطقی از جنوب خراسان شمالی و شهر سنخواست و روستاهای اطراف را لرزاند و با گذشت حدود پنج ساعت از نخستین زمین لرزه، ۲ زمین لرزه ۵.۴ و ۴.۲ ریشتری دیگر در بخش های سنخواست و شوقان در شهرستان جاجرم به ثبت رسید.
براساس گزارش مرکز لرزه نگاری کشور وابسته به موسسه ژئو فیزیک دانشگاه تهران، از زمان وقوع زلزله ۵.۵ ریشتری بامداد روز دوشنبه تاکنون بیش از ۲۴ پس لرزه با بزرگی ۲.۵ تا بیش از چهار ریشتر شهرستان های گرمه و جاجرم خراسان شمالی را لرزانده است.
استان خراسان شمالی از دیدگاه لرزه زمین ساختی در زون کپه داغ قرار دارد که در این زون گسل های فعال و مهمی وجود دارد، این گسل ها برخی مواقع با حرکاتی که انجام می دهند موجب وقوع زمین لرزه های مخرب می شوند.
مهم ترین گسل های خراسان شمالی گسل اسفراین است که این گسل با درازای حدود ۱۷۰ کیلومتر و راستای شمال باختری- جنوب خاوری واقع شده که از حاشیه شمال خاوری شهر اسفراین گذر می کند.
گسل باغان- گرماب نیز گسلی است با درازای ۵۵ تا۵۰ کیلومتر و راستای شمال، شمال باختری – جنوب، جنوب خاوری واقع است.
براساس آمارهای موجود در سده اخیر ۱۳ زمین لرزه با قدرت بیش از ۵.۵ ریشتر در خراسان شمالی رخ داده است.