لارستان- ایرنا- معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت:‌با اطمینان می‌گویم جای هیچ گونه نگرانی در زمینه تزریق واکسن‌های ضد کرونایی که به تایید این وزارتخانه رسیده وجود ندارد و واکسن زدن بی انقطاع و بدون توقف برای گروه های هدف و بر اساس برنامه زمان بندی ادامه خواهد یافت.

قاسم جان بابایی، در گفت و گو با ایرنا در لارستان فارس ادامه داد:‌ یک تیم ویژه ای در وزارت بهداشت نیز تشکیل شده و روزانه موضوع عوارض احتمالی ناشی از واکسن ها را رصد می‌کند که تاکنون و براساس همه بررسی ها و تحقیقات جامع هیچ گونه عوارض جدی که منجر به توقف واکسن تولید داخل و یا واکسن های دریافتی از کشورهای مختلف دنیا باشد، ثابت نشده است.

او گفت: بر اساس پیش بینی انجام شده ظرف یک ماه و یا تا نیمه نخست تیرماه واکسن سنین افراد بالای ۶۰ سال در کشور به اتمام می رسد.

جان بابایی اضافه کرد: پیش بینی می شود که تا اواخر خردادماه جاری افزون بر ۱۰ میلیون دوز واکسن در کشور توزیع و تزریق شود و البته واکسینه شدن ملت بر اساس همین روند و افراد و گروه های در معرض خطر نیز از تیرماه با گستردگی و جدیت بیشتری ادامه خواهد یافت.

وی گفت: از آنجا که بالای ۷۰ تا ۷۵ درصد فوتی های ناشی از کرونا افراد دارای سنین بالا و یا بیماری زمینه ای هستند با اتمام تزریق به سالمندان بدون شک میزان مرگ و میر حتی با فرض ادامه کرونا به طور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد و یا حداقل چنین روندی دیگر حاکم نخواهد بود.

جان بابایی با بیان اینکه خبرهای خوب و امیدبخشی هم در زمینه تولید واکسن داخلی و هم در مورد خرید آن در راه است، گفت: کوشش ها و تدابیر ویژه ای و سختی های فراوانی در موضوع واکسن در سطح دولت از شخص رئیس جمهوری تا سایر مسئولان و وزارت بهدشت انجام شد تا هم اینک چنین شرایطی حاکم شده است.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: مسئولان و مقامات اجرایی در همه استان ها و دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز درمانی نیز با قوت و جدیت موضوع واکسن در گروه های هدف را رصد و نظارت دقیق کنند تا این زحمات و تلاش ها  به ثمر نشیند.

جان بابایی بیان کرد: شاید یک سری عوارض جانبی و طبیعی پس از تزریق نوعی از واکسن ها وجود داشه که این امر حتی در واکسن های گروه کودکان و نوزادان هم وجود دارد.

وی گفت: تا قبل از بروز کرونا در هر ماه به طور متوسط حدود ۳۸ هزار نفر در کشور فوتی داشتیم و چیزی بالای ۷۰ تا ۸۰درصد این افراد سنین بالا بودند که بخش عمده ای از آنها نیز بیماری زمینه ای داشتند.

جان بابایی افزود: از میان حدود ۴۰۰ هزار نفر فوتی در سال که به دلایل مختلف از قبیل بیماری های قلبی و عروقی ، فشار خون، سکته ، سرطان ها و یا بیماری های زمینه ای دیگر وجود داشته شمار زیادی از آنها سالمند یعنی به ازای هر ۲۵ در هزار نفر آنها افراد سنین بالا بودند که هیچ ربطی به کرونا هم نداشت.

معاون درمان وزیر بهداشت ادامه داد : بر اساس بررسی هایی که داشتیم به نظر می رسد برخی ذهنیت های منفی بویژه در بین افراد سنین بالا به صورت  ناخودآگاه باعث بروز نوعی  کم اعتمادی نسبت به تزریق واکسن ضد کرونایی شده که با اطمینان کامل و بر اساس تحقیقات و آزمایش های روزانه به صراحت اعلام می کنیم که هیچ عوارض جدی تاکنون به اثبات نرسیده است.

 سیر نزولی کرونا ادامه دارد

جان بابایی همچنین در خصوص آخرین وضعیت کرونا در سطح کشور نیز گفت: سیر نزولی مبتلایان و همچمین مرگ و میر ناشی از کرونا در بسیاری از مناطق و استان ها که از روزهای گذشته آغاز شده همچنان ادامه دارد اما چندان نباید دچار نوعی اطمینان کاذب شویم زیرا کرونا تاکنون نشان داده که بسیار پیچیده است و جهش های متفاوت آن بسیار سنگین تر و سهمگین تر از قبل بروز و ظهور یافته است.

وی گفت: کرونا ابتدا از ووهان چین شروع شد بعد کرونای انگلیسی امروز هم نوع هندی و آفریقایی و همه اینها نشان می دهد که باید به شدت مراقب بود و همچمنان رعایت پروتکل های بهداشتی باید در دستور جدی مردم باشد.

۴۰ هزار تخت بیمارستانی ظرف هشت سال

جان بابایی در بخش دیگری از مصاحبه خود با ایرنا نیز گفت: بیش از ۴۰ هزار تخت بیمارستانی در طول دولت های یازدهم و دوازدهم و این هشت سال به مراکز درمانی و بیمارستانی کشور افزوده شده است.

 وی با بیان اینکه بالای ۱۵ هزار تخت تنها ظرف یک سال گذشته به تخت های کشور اضافه شده است، گفت که میزان تخت های ویژه در سطح کشور ظرف این هشت سال بیش از دو نیم برابر رشد یافته است.

 در سفر معاون وزیر بهداشت به جنوب فارس افزون بر پنج هزارمیلیارد ریال پروژه درمانی و بیمارستانی در شهرهای لار، بیرم، خنج و اوز در جنوب فارس افتتاح و کلنگ زنی شد.

 لارستان به مرکزیت شهر لار با جمعیتی بیش از ۲۳۰ هزار نفر در حدود ۳۸۰ کیلومتری جنوب شیراز واقع است.