قشم- ایرنا- مدیر حفاظت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم گفت: ۲۰۰ لاک‌پشت در نخستین گروه از لاک پشت‌های پوزه عقابی در روستای شیب دراز سر از تخم بیرون آوردند و راهی آب های خلیج فارس شدند.

سیدمحمد هاشم داخته روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: این تعداد بچه لاکپشت از سه تا چهار محل تخم‌گذاری سر از تخم بیرون آوردند و سفر پر فراز و نشیب خود را در دریا آغاز کردند.

وی ادامه داد: از ابتدای فصل تخم گذاری لاکپشت های پوزه عقابی تاکنون افزون بر ۱۰۷ لاک پشت بیش از ۶ هزار تخم در ساحل روستای شیب دراز گذاشتند که توقع داریم حدود ۸۰ درصد از آن‌ها سالم متولد شوند.

مدیر حفاظت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: این تخم‌ها در یک سایت که به منظور حفاظت از آن‌ها ایجاد شده، نگهداری می‌شوند.

وی اظهار کرد: طرح حفاظت از لاک‌پشت‌های پوزه عقابی قشم برای نخستین بار در کشور در سال ۸۱ و با همکاری برنامه کمک‌های کوچک تسهیلات محیط زیست جهانی(JEF/SGP) در جزیره آغاز شد.

لاک‌پشت‌ پوزه عقابی جزو هفت گونه از لاک‌پشت‌های دریایی شناخته شده در آب‌های جهان محسوب می شود که همه ساله از طریق آب‌های آزاد وارد خلیج فارس می‌شوند و در سواحل روستای شیب دراز در ۵۰ کیلومتری جنوب شهر قشم تخم گذاری می‌کند.

جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سال‌های ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.

پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایه‌های خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدف‌های ایجاد منطقه آزاد قشم است.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.