بندرعباس- ایرنا- مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران هرمزگان گفت: فتح خرمشهر نقطه عطفی در تاریخ دوران طلایی دوران دفاع مقدس بود و تقدیم ۶۰ شهید و ۱۵ جانباز و ایثارگر در حماسه آزادسازی خرمشهر از افتخارات این استان است.

عطا ناوکی روز دوشنبه در گفت‌وگو با ایرنا اظهارداشت: فتح خرمشهر توسط دلاوران این مرز و بوم، در آن شرایط سخت و با وجود کمبود تجهیزات مناسب، فقط به لطف واراده خدای متعال ممکن بود؛ اگر توکل، توسل، وحدت و فداکاری همه این مردم مسلمان نبود هرگز بر دشمن فائق نمی‌آمدیم.

وی بیان داشت: آزادسازی خرمشهر به یاد ماندنی ‌ترین روزهای تاریخ انقلاب اسلامی و یک نقطه عطفی در دوران دفاع مقدس است که همه ما به این پیروزی بزرگ افتخار می‌کنیم و همچنان که رهبر فرزانه انقلاب آزاد سازی خرمشهر را به عنوان یک یاد بود و افتخار ملی و میهنی می‌دانند، باید این حماسه مقاومت و آزادی را همیشه زنده نگه داریم.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران هرمزگان با اشاره به حجم و وسعت عملیات بیت‌المقدس، تعداد تلفات دشمن و محدودیت تجهیزات نظامی رزمندگان انقلابی در برابر نیروهای عراقی، افزود: ایثارگران با روحیه انقلابی، اخلاص و تکیه به داشته‌های داخلی توانستند بر دشمنی پیروز شوند که از حمایت‌های استکبار برخوردار بود.

ناوکی با بیان اینکه سوم خرداد از آن‌جهت برای ما دارای اهمیت است که ترویج‌دهنده فرهنگ ایثار و شهادت، همدلی و اتکا به توان نیروهای جوان داخلی است، گفت: در این روز جوانان غیور ایرانی با دستانی خالی و با تئکل به خدا و ایمانی قوی رو در روی نیروهای بعثی ایستادند و پس از ۵۷۸ روز با آزادسازی خرمشهر حماسه آفریدند و به تعبیری آزادسازی خرمشهر خودباوری را به جوانان انقلاب اسلامی ایران هدیه کرد.

شرکت پرشور در انتخابات یکی از راه‌های ادای دین به شهداست

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران هرمزگان در بخش دیگری به حضور پرشور در انتخابات نیز اشاره کرد و ابرازداشت: بی‌شک یکی از راه‌هایی که می‌توان دین خود را به شهدا ادا کرد، شرکت پرشور در انتخابات است تا خون آنها هدر نرود.

ناوکی اضافه کرد: همچنان که فتح خرمشهر باعث ناامیدی دشمن شد، باید با تاسی از شهدا که به جبهه‌ها رفتند و حماسه آفریدند، در انتخابات این دوره نیز با حضور پرشور خود حماسه‌ای بیادماندنی را خلق کنیم.

به گزارش ایرنا، عملیات آزادسازی خرمشهر از مهم‌ترین حماسه‌های دفاع مقدس و نقطه عطفی در تاریخ جنگ تحمیلی است، این پیروزی در پی عملیات بیت المقدس به وقوع پیوست و سبب باز پس‌گیری خرمشهر در سوم خرداد ۱۳۶۱ خورشیدی شد.

این عملیات در ۳۰ دقیقه بامداد ۱۰ اردیبهشت ۱۳۶۱ با رمز «یا علی بن ابی طالب(ع)» آغاز شد و رزمندگان اسلام با عبور خود از رودخانه کارون و در سه مرحله عملیات، خرمشهر را پس از ۲۰ ماه اسارت آزاد کردند.

نیروهای ایرانی در این عملیات به دستاوردهای بزرگی دست یافتند که از آن جمله می توان به انهدام بیش از ۲ لشکر نیروی های عراقی، بازپس گیری حدود پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر مربع از خاک ایران از جمله شهرهای خرمشهر، هویزه، پادگان حمید و خارج کردن شهرهای اهواز- حمیدیه و سوسنگرد از برد توپخانه عراق، تامین مرز بین المللی (حدفاصل پاسگاه طلائیه تا شلمچه) اشاره کرد.

سرانجام پس از رشادت و دلاورمردی های فراوان ارتشیان و سپاهیان در ساعت ۲ بعدازظهر سوم خرداد ۱۳۶۱، خرمشهر، آزاد شد و پرچم پرافتخار ایران برفراز مسجد جامع این شهر به اهتزاز درآمد.

شورای عالی انقلاب فرهنگی در تقویم رسمی ایران، سوم خرداد را به عنوان روز «مقاومت، ایثار و پیروزی» نامگذاری کرد.