سیدجواد حسینی روز دوشنبه در نخستین نشست ستاد سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان و پیش دبستانی خراسان رضوی با اشاره به فعالیت ٢٠ هزار عامل اجرایی متخصص در بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ پایگاه ثابت، سیار، عشایری و تخصصی سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی در سال جاری افزود: برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی از برنامههای پر افتخار جمهوری اسلامی ایران است که تمامی نهادها و سازمانهای بینالمللی با شگفتی به نتایج آن مینگرند.
وی ادامه داد: برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی دانش آموزان از سال ۱۳۷۰ با پوشش ۱.۵ درصد نوآموزان آغاز شد که در سال ۹۸ به پوشش ۹۷.۶ درصدی و در سال گذشته به رغم شیوع کرونا با همت همکاران به پوشش ٩٨.٨ درصدی دست یافت.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی در اجرای برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان در سال گذشته گفت: با توجه به حساسیتهای جامعه در ایام شیوع کرونا ۱۳ اقدام در پایگاههای سنجش عملیاتی شد.
وی افزود: سال گذشته ۴۸ درصد نوآموزان شرکت کننده در برنامه سنجش سلامت را دختران و ۵۲ درصد را پسران تشکیل دادند که از این تعداد ۶.١٣ درصد چپ دست بودند.
حسینی یکی از شاخصهای توسعه جوامع در بخش اجتماعی را ساختار طبقاتی دانست و ادامه داد: به هر میزان طبقه متوسط در یک جامعه بیشتر باشد توسعه اجتماعی بیشتر محقق میشود.
وی یکی دیگر از شاخصهای مهم در توسعه جوامع را بیمه اجتماعی ذکر کرد و گفت: در سال گذشته و امسال ١۶.٢٩ درصد از خانوادههای نوآموزان دبستانی هیچگونه بیمه درمانی نداشتهاند.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه براساس نتایج برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی حدود ۳۱ درصد ازدواجها در کشور ازدواجهای فامیلی هستند افزود: این نکته از این جهت حائز اهمیت است که بیماریهای ژنتیکی و معلولیتها به طور طبیعی در این نوع ازدواجها بیشتر است.
وی ادامه داد: با توجه به نتایج برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی ٣.٠۵ درصد پدران و چهار درصد مادران نوآموزان بیسواد کامل هستند.
حسینی با بیان اینکه حدود چهار درصد نوآموزان شرکت کننده در برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی در سال گذشته را اتباع خارجی تشکیل دادند گفت: با توجه به نتایج سال گذشته ۶.٨۴ درصد نوآموزان از چاقی، ١.۴٧ درصد از لاغری شدید و ۵۶ صدم درصد نیز از کوتاهی شدید قد رنج میبرند.
وی با اشاره به اینکه ٧٠.١۴ درصد نوآموزان دوره پیش دبستانی را گذرانده اند افزود: خراسان رضوی در سالهای اخیر عملکرد مطلوبی در رشد پوشش دانش آموزان پیش دبستانی داشته است.
معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: سال گذشته واکسیناسیون ۸۵.۴۱ درصد نوآموزان کشور انجام شد، ١۴.٣٢ درصد به صورت ناقص و ٢ صدم درصد نیز انجام نشد.
وی گفت: پیشبینی میشود به دلیل عدم مراجعه برخی نوآموزان پیش دبستانی در سال گذشته، تعداد نوآموزان مراجعه کننده به پایگاههای سنجش در سال جاری ۴۰۰ هزار نفر افزایش داشته باشد.
حسینی افزود: تعرفه سنجش برای نوآموزان در سال جاری ۵۰۰ هزار ریال و تست مجدد ۳۰۰ هزار ریال است و هزینه تست جهش تحصیلی ۱.۵ میلیون ریال میباشد، حدود پنج درصد دانشآموزان رایگان، ۱۰ درصد به صورت نیم بها و تمامی دانشآموزان عشایر هم به صورت رایگان سنجش خواهند شد.
وی ادامه داد: امسال به طور میانگین ۳۰ درصد حق الزحمه عوامل برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی افزایش یافته است.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اجرای آزمون سنجش شایستگیهای حرکتی دانش آموزان با همکاری معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: امسال حدود ۱۶ هزار دانش آموز در سراسر کشور در قالب این طرح مورد سنجش قرار خواهند گرفت.
وی افزود: اولین اقدام در جهت اقدامات فعالانه و مداخلهجویانه، غربالگری است که آزمون غربالگری نیز امسال به صورت آزمایشی در پنج استان اجرا خواهد شد تا مشکلات ویژه یادگیری نوآموزان پیش دبستانی مشاهده و رویکرد فعال در این حوزه اتخاذ شود، تغییر انفعال به فعال مستلزم تغییر از مرکز محوری به مدرسه محوری و خانواده محوری و همچنین مستلزم تغییر از مربی محوری به معلم محوری و والد محوری است.
استان خراسان رضوی دارای بیش از ۱۷ هزار دانش آموز استثنایی است که از نظر شناسایی و پوشش رتبه اول را در کشور دارد.