اردبیل - ایرنا - رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اعلام کرد: در اجرای طرح واکسیناسیون گروه‌های هدف علیه بیماری کووید.۱۹ بیش از ۴۰ هزار دوز واکسن در استان اردبیل تزریق شده است.

به گزارش ایرنا، دکتر شهرام حبیب‌زاده روز دوشنبه در اولین جلسه کمیته دانشگاهی واکسیناسیون دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل با اشاره به اختصاص ۷۰ هزار دوز واکسن خارجی از نوع آسترازنکا، اسپوتنیک وی، سینوفارم و بهارات به استان اردبیل گفت: تزریق مابقی واکسن کرونا برای افراد و گروه‌های تعیین شده در استان در حال انجام است.

وی از تداوم طرح واکسیناسیون پلکانی گروه‌های هدف علیه بیماری کووید.۱۹ خبر داد و خواستار مشارکت خوب مردم برای موفقیت‌آمیز بودن این طرح شد و بیان کرد: عملیات واکسیناسیون با شتاب بیشتر ادامه دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با اشاره به اولویت واکسیناسیون بیماران خاص اظهارکرد: تاکنون ۲ هزار و ۲۰۰ نفر از اهالی استان در این گروه هدف واکسن ضد کرونا را دریافت کرده‌اند.

وی از انجام واکسیناسیون جمعیت هدف ۳۱ هزار نفری گروه سنی ۷۵ تا ۸۵ سال در استان اردبیل علیه بیماری کووید.۱۹ خبر داد و اضافه کرد: در حال حاضر ۶۱ درصد جمعیت ۷۵ سال به بالا و ۱۷.۵ درصد جمعیت ۷۰ الی ۷۵ ساله در کل استان واکسینه شده‌اند.

دکتر حبیب‌زاده بر سرعت بخشی به روند تزریق واکسن کرونا در استان و توزیع و استفاده از محموله‌های دریافتی از وزارت بهداشت و نیز همکاری بین بخشی و تمرکز فعالیت معاونت‌های دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل بر این موضوع تاکید کرد.

وی با تاکید بر ضرورت تبادل نظر و آگاهی‌دهی به مردم در خصوص عوارض ناشی از تزریق واکسن افزود: با توجه به اهمیت موضوع عوارض احتمالی ناشی از تزریق واکسن، تمهیدات لازم برای تشکیل تیم کنترل عوارض و اقدامات به موقع درمانی فراهم شده است.

رئیس کمیته دانشگاهی طرح واکسیناسیون کرونا در استان اردبیل در خصوص فرایند و نوع واکسن کرونای تزریق شده در استان اردبیل نیز اضافه کرد: بر اساس دستورالعمل کشوری، برای بیماران خاص و سرطانی واکسن سینوفارم و برای سایر جامعه هدف سایر واکسن‌های در دسترس تزریق می شود.

وی افزود: تزریق واکسن کرونا در استان اردبیل از روز ۲۱ بهمن ماه آغاز شده و تاکنون واکسیناسیون پرستاران و کارکنان بخش‌های ویژه کرونا در مراکز درمانی این استان، پزشکان همکار این بخش‌ها، افراد شاغل در بخش‌های ویژه اورژانس کرونا و نیز کارکنان شاغل در بخش آزمایشگاه کرونا به همراه سالمندان تحت پوشش بهزیستی، بیماران اعصاب و روان و جانبازان انجام شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل همچنین گفت: تزریق نوبت دوم واکسن آسترازنکا ۱۲ هفته بعد از دریافت نوبت اول و تزریق واکسن‌های دیگر نیز چهار هفته بعد از دریافت نوبت اول انجام می‌شود.

وی اظهار کرد: تزریق واکسن‌های اختصاص یافته به استان اردبیل قبل و پس از عملیات تزریق در سامانه‌های وزارت بهداشت با حضور نمایندگان بخش‌های نظارتی، بهداشتی و درمانی ثبت و ضبط شده و همه دریافت‌کنندگان آن قابل رصد و پایش است.

دکتر حبیب‌زاده، شرایط و وضعیت جسمانی دریافت‌کنندگان واکسن کرونا در این استان را ایمن و بدون عوارض جسمی حاد اعلام کرد و گفت: تاکنون عارضه‌ای مثل بستری، فوت، تب شدید، تشنج و سایر علائم حاد برای دریافت کنندگان واکسن کرونا در این استان گزارش نشده و تنها عارضه اعلام شده تب خفیف و بدن درد بوده که از علائم عادی دریافت کنندگان این نوع واکسن است.

وی اظهارامیدواری کرد که تزریق واکسن در استان اردبیل با تامین محموله‌های تکمیلی از منابع خارجی و داخلی طی ماه‌های پیش رو برای همه گروه‌های سنی انجام شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل همچنین افزود: واکسیناسیون در سال جاری تا رسیدن به حد ایمنی‌سازی ۷۵ درصد مردم انجام خواهد شد و امیدواریم که با تامین و نیز تولید واکسن ملی، این هدف هرچه زودتر محقق شود.