ایرج ناصریمقدم روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این میزان خرید از روزهای پایانی اردیبهشت تا سوم خردادماه در شهرستان های رشتخوار، تایباد، بردسکن، تربت جام، سبزوار و سرخس صورت گرفته است.
وی ادامه داد: هرگونه جابه جایی و حمل گندم به خارج از شهرستانها در فصل خرید گندم (به جز گندم بذری) ممنوع است و باید با مجوز اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان انجام میشود.
وی افزود: بازدید تیم های نظارتی ستادی و شهرستانی از مراکز خرید به منظور رعایت دستورالعملها و نظارت دقیق تر بر عملیات خرید، برای کاهش ضایعات برداشت، با توجه به تنشهای حادث شده به طور مستمر انجام میشود.
مدیر تعاون روستایی استان افزود: همه روسای ادارات تعاون روستایی باید بر امر خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان، که به صورت مباشرتی در شبکه انجام میگیرد، نظارت داشته و بستر لازم برای خرید بهتر و بیشتر را فراهم آورند.
خراسان رضوی با ۶۸۲ تشکل فعال در حوزه تعاون روستایی، کشاورزی و زیربخش های آن، رتبه نخست کشور در این بخش را دارد و افزون بر ۵۵۰ هزار نفر در روستاهای استان ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان، زیر پوشش خدمات شبکه تعاون روستایی هستند که از این نظر نیز جایگاه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
خراسان رضوی با وسعت ۱۱۸ هزار و ۸۵۱ کیلومتر مربع معادل هفت درصد کل مساحت کشور، دارای ۳۳ شهرستان، ۸۱ شهر، ۷۹ بخش، ۱۷۵ دهستان و سه هزار و ۲۸۱ روستاست.
امسال ۲۶۸ هزار و ۳۰۰ هکتار از کشتزارهای خراسان رضوی زیر کشت گندم رفته است که پیشبینی می شود از این سطح ۴۸۶ هزار و ۱۹۸ تن گندم تولید و ۳۸۵ هزار تن به صورت تضمینی خریداری شود.