بهگزارش روز سه شنبه روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قم، علیرضا ارجمندی در جلسه ای اظهار کرد: اگر بناهای تاریخی را به بخش خصوصی واگذار کنیم علاوه بر حفظ و مرمت آثار، کاربری متناسب با نیاز امروز برای آن اثر تاریخی تعریف میشود.
وی با بیان این که برای واگذاری آثار تاریخی به بخش خصوصی باید سند مالکیت به نام دولت داشته باشیم، تصریح کرد: اکنون در حال دریافت سند برای برخی بناهای تاریخی استان هستیم تا شرایط واگذاری را ایجاد کنیم.
وی اضافه کرد: مرمت آثار تاریخی بار سنگینی بر دوش دولت قرار میدهد که هر چند سال یکبار این مرمت نیاز است و تکرار میشود.
بیش از ۳۶۰ اثر تاریخی، وجود آثار تاریخی متعدد از جمله کاروانسرای دیرگچین به عنوان مادر کاروانسراهای ایران، تیمچه بزرگ بازار قم به عنوان بزرگترین سقف ضربتی ایران، مجموعه راسته بازار کهنه و نو مربوط به دوره صفوی و قاجار، سومین مناره بلند جهان اسلام، خانه های تاریخی ۱۲۰ ساله، وجود ۵ موزه و خانه تاریخی ملاصدرا فیلسوف بزرگ جهان اسلام از جمله آثار تاریخی و میراث فرهنگی است که با وجود ورود سالانه ۲۰ میلیون زائر و مسافر از سراسر کشور و هزاران گردشگر خارجی به قم، کمتر شناخته شده می باشد.
آسفالت راه منطقه نمونه گردشگری دشت بهشت قم به پایان رسید
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قم همچنین گفت: آسفالت راه منطقه نمونه گردشگری دشت بهشت قم از محل اعتبارات ملی به پایان رسید.
ارجمندی اظهار کرد: آسفالت راه دسترسی منطقه نمونه گردشگری دشت بهشت حدود ۸ کیلومتر است که با مبلغ حدود ۶۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی انجام شده است.
وی گفت: جمکران، خلجستان، دیرگچین، دستجرد، طرلاب، کریمه، دره قاهان، پلنگ دره، روستای کرمجگان، کهک، حوضسلطان و طایقان، ۱۲ منطقه نمونه گردشگری استان قم هستند که به تصویب هیات وزیران رسیده است.
وی ادامه داد: از ۱۲ منطقه نمونه گردشگری استان، منطقه نمونه دهکده صبا در شهر دستجرد افتتاح شده است و منطقه نمونه گردشگری دشت بهشت در روستای نایه از توابع بخش خلجستان نیز به زودی به بهرهبرداری خواهد رسید.
ارجمندی افزود: بسیاری از مشکلات منطقه نمونه گردشگری استان در دست پیگیری است که درصدد هستیم موانع و مشکلات حقوقی و قانونی آنها به زودی برطرف شود.