به گزارش ایرنا از کیودو، «سوگا یوشیهیده» نخست وزیر ژاپن در همین ارتباط گفت: دولت قبل از تصمیم گیری در مورد این ۹ استان در پایان هفته، وضعیت گسترش ویروس کرونا را مطالعه خواهد کرد و نظرات کارشناسان را خواهد شنید.
بسیاری از مقامات دولتی فکر می کنند که بعید است نرخ شیوع ویروس تا ۱۰ خرداد به اندازه کافی پایین بیاید.
همچنین، برخی از آنها می گویند دولت باید تحت وضعیت اضطراری تمام تلاش خود را برای مهار شیوع کرونا، به ویژه نوع جدید کرونا که در هند شناسایی شده، انجام دهد.
دولت قصد دارد در اواخر این هفته مدت زمان تمدید احتمالی و اقدامات بعدی برای کنترل اوضاع را با دقت بررسی کند.
همزمان دولت ژاپن اعلام کرده در تلاش است تا سرعت واکسیناسیون کرونا در کشور را بالا ببرد. مراکز بزرگ واکسیناسیون دولت مرکزی در توکیو و اوساکا فعالیت خود را آغاز کرده اند. ژاپن قصد دارد ۳۶ میلیون نفر سالمند خود را تا ۹ مرداد علیه کرونا واکسینه کند.
تاکنون فقط ۶ درصد از افراد بالای ۶۵ سال در ژاپن دستکم یک دوز واکسن دریافت کرده اند که این رقم از سایر کشورهای صنعتی گروه هفت بسیار کمتر است.
از سوی دیگر دولت ژاپن در حال بررسی اضافه کردن تکنسین های فوریت های پزشکی و تکنسین های آزمایشگاه های بالینی به فهرست کسانی است که مجازند واکسن ویروس کرونا را به مردم تزریق کنند.
به جز پزشکان و پرستاران، در حال حاضر دندانپزشکان می توانند در مناطقی که کمبود پرسنل پزشکی وجود دارد به مردم واکسن بزنند.
اما درخواست ها برای افزایش تعداد کادر پزشکی برای تسریع واکسیناسیون، مخصوصا در مناطق پرجمعیت شهری زیاد شده است.
وزارت بهداشت قصد دارد به زودی نشستی با کارشناسان برگزار کند تا ببیند که آیا صدور مجوز تزریق واکسن توسط تکنسین های فوریت های پزشکی، تکنسین های آزمایشگاه های بالینی، رادیولوژیست ها و پزشکان داروساز درست است یا خیر.
طبق قوانین ژاپن، انجام واکسیناسیون تنها توسط پزشکان و پرستارانِ تحت نظارت آنها مجاز است.
این هیئت کارشناسی قرار است درباره راه های حل کردن مشکل قانونی تزریق واکسن توسط سایر اعضای کادر درمان از طریق اضافه کردن شروط خاصی به قانون بحث کند.