به گزارش روز سهشنبه ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی ارتش، عملیات کشف، رصد و پایش اطلاعات سیگنالی از ایستگاههای زمینی و ماهوارهای، عملیات نفوذ و ایجاد اختلال در عملکرد هواگردها و استفاده از تجهیزات موقعیت یاب و بهرهبرداری از سامانههای جدید منصوب بر بالگردها از جمله اقدامات اجرا شده در رزمایش جنگ الکترونیک سپر آسمان بود.
عملکرد هوشمند و دقیق سامانههای راداری بومی در شناسایی پهپادها و ریزپرندههای مهاجم و اجرای بیش از یکصد عملیات در حوزه جنگ الکترونیک با ترکیب مطلوب تکنیک و تاکتیک و بهرهگیری از عناصر متخصص خبره و جوان و بهکارگیری گسترده پهپادها در مناطق مرزی از نقاط قوت مرحله نهایی این رزمایش مشترک محسوب میشود.
پایش و رصد سه ساعته ناوگروه زیردریایی «جورجیا» متعلق به نیروی دریایی آمریکا در هنگام خروج از تنگه هرمز با پهپادهای شرکت کننده در رزمایش و ارسال تصاویر به مرکز کنترل و فرماندهی رزمایش مشترک سپر آسمان ۱۴۰۰ از جمله اقدامات مهم امروز بود.
همچنین اجرای بازی جنگ توسط افسران جوان در قالب دو تیم مهاجم و مدافع در حوزه کشف و شناسایی تهدیدات و مقابله با قابلیتها و توانمندیهای الکترونیکی دشمن با انجام تاکتیکهای حوزه جنگ الکترونیک از دیگر بخشهای مرحله اصلی این رزمایش بود.
دریادار حبیبالله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش و فرمانده قرارگاه تاکتیکی ذوالفقار ارتش در منطقه رزمایش مشترک سپر آسمان ۱۴۰۰ با اشاره به ارزیابی مثبت فرماندهان، ناظرین و داوران حاضر در منطقه رزمایش از عملکرد موفق یگانها و سامانههای جنگ الکترونیک ارتش جمهوری اسلامی ایران و ارتقاء و رشد چشمگیر ظرفیتها و توانمندیهای حوزه جنگال در این رزمایش مشترک گفت: هماهنگی، یکپارچگی، سرعت و دقت عملیاتی بین نیروهای آفندی و موفقیت تاکتیکی در جلوگیری از کشف و رصد اطلاعات راداری و مخابراتی توسط یگانهای جنگ الکترونیک مستقر در منطقه عمومی رزمایش یکی از مهمترین جلوهها و دستاوردهای این رزمایش بود.
فرمانده قرارگاه تاکتیکی ذوالفقار ارتش در خصوص میزان تحقق اهداف و دستاوردهای پیشبینی شده در این رزمایش گفت: ارتقای سطح اشراف اطلاعاتی در حوزه جنگال به منظور جلوگیری از هرگونه غافلگیری و تهدیدات دشمنان و پیشبینی مقابله موثر با انواع تهدیدات آینده، تبادل تجربه بین کارکنان قدیمی و پیشکسوت و جوانان متخصص این حوزه، تمرین طرحها و ارزیابی تاکتیکهای جدید با هدف پاسخگویی به تهدیدات منطقهای و فرامنطقهای، برطرف کردن نقاط ضعف و نواقص احصا شده در رزمایشهای قبلی و توسعه نقاط قوت در حوزه جنگ الکترونیک ارتش از جمله نتایج رزمایش مشترک «سپر آسمان ۱۴۰۰» ارتش جمهوری اسلامی ایران بود.
همچنین در خاتمه رزمایش، قرارگاه تاکتیکی ذوالفقار ارتش از همراهی مردم مومن و قدرشناس منطقه عمومی رزمایش قدردانی کرد و تعدادی از فرماندهان شرکت کننده در این رزمایش نیز با حضور در آسایشگاه سالمندان نائین به سالمندان این مرکز خیریه گل و هدایایی اهدا کردند.
رزمایش مشترک جنگ الکترونیک ارتش جمهوری اسلامی ایران با عنوان «سپر آسمان ۱۴۰۰» با شرکت گسترده و کاربردی بخشی از یگانهای جنگ الکترونیک نیروهای چهارگانه ارتش و با محوریت قرارگاه تاکتیکی ذوالفقار ظهر امروز (سهشنبه) با موفقیت بهکار خود پایان داد.