مرتضی اشرفی روز سه شنبه در نشست کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری خراسان رضوی افزود: لازم است دستگاه های اجرایی کار ارسال پرونده ها به بانکها را سرعت بخشند.
وی با اشاره به این که محوریت عمده سفرهای استاندار به شهرستانهای خراسان رضوی تاکید بر اجرا و تحقق برنامه اشتغال در آنها بوده است و باید این موضوع مدنظر بانکها و دستگاه های اجرایی قرار گیرد ادامه داد: پارسال ۱۳۶ هزار و ۸۱۳ فرصت شغلی توسط دستگاه های اجرایی استان ایجاد شد و مجموع پیش بینی اشتغال اعلام شده از سوی ۲۳ دستگاه اجرایی استان ۸۹ هزار و ۹۹۶ فرصت شغلی جدید در سال جاری است.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: ۲۰۰ میلیارد تومان از محل تسهیلات اشتغال صندوق کارآفرینی امید برای استان در نظر گرفته شده است که برش شهرستانی آن مشخص می شود و لازم است دستاندرکاران برای جذب این تسهیلات اهتمام ویژه کنند.
اشرفی افزود: عملکرد خراسان رضوی در خصوص اجرای طرح کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی تحقق ۶۱ درصد از تعهدش در سال گذشته است که از مجموع هزار و ۲۷۵ نفر تعهد خود، ۷۸۱ نفر کارورز در ۲۶۶ بنگاه اقتصادی مشغول فعالیت شدند که این مهم نیاز به عارضه یابی برای تحقق ۱۰۰ درصدی این تعهد دارد.
وی با تاکید بر افزایش سهم بخش کشاورزی از تسهیلات مشاغل روستایی و پیگیری دستگاه های اجرایی در این خصوص گفت: برای تحقق این امر استانداری نامه ای به تهران برای افزایش این سهم تدوین و ارسال می کند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: براساس آخرین آمار، نرخ مشارکت اقتصادی استان در زمستان سال گذشته ۴۲ درصد و نرخ بیکاری استان هفت درصد بود و مقایسه نرخ مشارکت اقتصادی استان از بهار سال ۹۷ تا پایان سال گذشته نشان می دهد که این نرخ در فصول مختلف همواره بالاتر از متوسط نرخ مشارکت اقتصادی کشور بوده است.
حمیدرضا پناه افزود: نرخ بیکاری خراسان رضوی در پاییز سال ۹۹ به ۵.۱ درصد رسید که کمترین نرخ بیکاری در کشور است.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: پارسال ۱۰ هزار و ۳۹۰ نفر از جویندگان کار در این استان مشغول فعالیت شدند که ۱۰۰ درصد از تعهد استان مبنی بر به کار گمارده شدن ۹ هزار و ۶۰ نفر محقق شد.
پناه افزود: پارسال هزار و ۲۵۸ مجوز اشتغال خانگی از سوی دستگاه های اجرایی میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد شهید و امور ایثارگران، فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان صادر شد که هزار و ۹۳۵ فرد حقیقی و ۵۳ فرد حقوقی را زیر پوشش گرفت.
وی اضافه کرد: در راستای اجرای الگوی ملی توسعه مشاغل خانگی در مرحله نخست پنج رشته مزیت دار خراسان رضوی برای توسعه این گونه مشاغل شناسایی شد، در مرحله دوم ۳۳۱ نفر آموزش های لازم برای توانمندسازی را فرا گرفتند و در مرحله سوم برای ۳۱۰ نفر از زنان سرپرست خانوار استان شغل ایجاد شد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: پارسال ۸۸.۵ درصد از سهم تکلیفی خراسان رضوی برای پرداخت تسهیلات به مددجویان بهزیستی و ۹۴.۸ درصد از سهم تکلیفی استان به مددجویان کمیته امداد محقق شده است.
پناه افزود: ۴۴ هزار و ۳۳۶ نفر متقاضی ثبت نام شده برای استفاده از تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری در خراسان رضوی هستند که تاکنون ۶۳۵ میلیارد و ۵۸۰ میلیون تومان تسهیلات به هشت هزار و ۳۶۱ طرح ارایه شده از سوی آنها پرداخت شده که پیش بینی می شود از این محل ۱۴ هزار و ۸۷۴ شغل ایجاد شود.