مشهد- ایرنا- مدیر کل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان رضوی گفت: هزار و ۴۶۶ خانواده زندانیان نیازمند استان به صورت مستقیم تحت پوشش ۱۳ انجمن حمایت از خانواده‌های زندانیان این استان قرار دارند.

سعید سرباز جانفدا روز سه شنبه در نشستی خبری به مناسبت پنجم خرداد روز حمایت از خانواده‌های زندانیان افزود: طی سال گذشته ۲ هزار و ۶۹۴ مورد مشاوره به اعضای خانواده های تحت پوشش انجمن حمایت از خانواده زندانیان در استان ارائه شده است.

وی ادامه داد: سه هزار و ۲۵۶ مورد حمایت نقدی نیز در مجموع به مبلغ ۴۸۸ میلیون تومان به این اعضا پرداخت شده است.

مدیر کل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان رضوی گفت: ۱۴۲ مورد آموزش اشتغال و حرفه آموزی همراه با صدور مدرک حرفه آموزی برای این خانواده ها فراهم شده است و همچنین چندین دوره آموزش پیشگیری از آسیبهای اجتماعی برای همسران و فرزندان در خانواده زندانیان برگزار شده است.

جانفدا افزود: اخیرا سامانه سامانه "حمایت" به آدرس https://samanehemayat.com/  برای تشکیل بانک اطلاعاتی از خانواده زندانیان نیازمند راه اندازی شده است که با ثبت نام خانواده زندانیان در این سامانه می توان خدمات بهتری به این قشر ارائه داد.

وی به ارائه مشاوره های قضایی به خانواده زندانیان اشاره کرد و ادامه داد: از طریق فعالیت انجمن های حمایت از خانواده زندانیان جلسات مشاوره و بررسی وضعیت خانواده ها انجام شده و در برخی موارد به توجه به اهمیت حضور فرد سرپرست خانوار در خانواده زمینه آزادی ۸۵ زندانی در سال گذشته فراهم شده است.

مدیرکل زندانهای خراسان رضوی گفت: از ابتدای امسال و طی ۲ ماه گذشته هفت هزار بسته معیشتی به خانواده های زندانیان نیازمند استان اهدا شده است که ۲ هزار و ۳۰۰ بسته از طرف ستاد فرامین حضرت امام(ره)، ۲ هزار و ۹۰۰ بسته از سوی کمیته امداد امام خمینی (ره) و حدود هزار و ۸۰۰ بسته نیز توسط خیرین انجمنهای حمایت از زندانیان تامین شده است.

جانفدا به بازدیدهای متعدد مدیران زندانها و مسوولان شهرستان و استان از خانواده‌ های زندانیان نیازمند اشاره کرد و افزود: برخی از این خانواده ها در سطح بسیار پایینی از خدمات و معیشت قرار دارند و پس از بازدیدها در اولویت کمکهای نهادهای حمایتی قرار می گیرند.

وی اضافه کرد: این خانواده ها هیچ تاثیری در وقوع جرم توسط سرپرست خانوارشان نداشته اند و برخلاف خود مجرم که از برخی خدمات تربیتی و معیشتی در زندان برخوردار است  اکنون با حبس سرپرست خانوار مجازات شده و دچار مشکلات متعدد می شوند که محرومیت فرزندان زندانیان از تحصیل یکی از این موارد است.

مدیر کل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی افزود:خانواده های زندانیان عائله نظام اسلامی محسوب می شوند و توجه به این اقشار آسیب پذیر باید توسط رسانه ها به عنوان یک مشکل در جامعه منعکس شود.

جانفدا افزود: بر اساس برخی آمار به دست آمده از نهادهای خدماتی، حدود سه هزار خانواده زندانیان نیازمند طی سالهای گذشته تحت پوشش کمیته امداد خراسان رضوی قرار گرفته اند که این رقم افراد تحت پوشش انجمنهای حمایت از زندانیان استان را شامل نمی شود.

وی ادامه داد: ستاد دیه برای آزادی زندانیان غیرعمد در گلریزان ماه مبارک رمضان امسال حدود ۵.۵ میلیارد تومان از خیرین استان جمع آوری کرد که به واسطه این مقدار کمک تاکنون ۹۱ زندانی از زندانهای استان آزاد شده و ۳۳ زندانی دیگر نیز در شرف آزادی و تکمیل فرایند اداری مورد نظر است.

تفاهم نامه با شهرداری برای انتقال زندان مرکزی مشهد

مدیر کل زندانهای خراسان رضوی قدمت موضوع انتقال زندان مرکزی مشهد را ۲۰ سال عنوان کرد و گفت: طی این مدت انتقال زندان به خارج از شهر به واسطه عدم وجود زمین مناسب مغفول مانده بود که پارسال در نهایت یک قطعه زمین در کیلومتر ۳۲ جاده قوچان طی توافقی با منابع طبیعی تامین شد.

جانفدا افزود: در حالی که تملک این زمین در کارگروه مربوطه در معاونت عمرانی و شورای برنامه‌ریزی خراسان رضوی مصوب شده بود منابع طبیعی خواستار پیگیری تملک زمین از مسیر دیگر قانونی شد و از سوی دیگر این زمین چندین معارض قانونی دیگر مدعی مالکیت پیدا کرد.

وی ادامه داد: با وجود ظرفیتهای قانونی دیگری که در برنامه ششم توسعه برای انتقال زندانها در نظر گرفته شده است می توان با شهرداری‌ها برای انتقال و ساخت زندان همکاری کرد و در این راستا یک‌ تفاهم نامه کلی همکاری با شهرداری مشهد برای انتقال زندان مرکزی مشهد به بیرون شهر منعقد شده است.

۱۱ زندان، یک کانون اصلاح و تربیت و همچنین اردوگاه حرفه‌آموزی و کاردرمانی چناران در خراسان رضوی تحت مدیریت اداره ‌کل زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی این استان قرار دارند.

طبق اعلام مسوولان قضایی در سال گذشته، استان ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی ۱۷ هزار زندانی دارد.

برچسب‌ها