اصغر سلیمی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: معاونت توسعه و مدیریت منابع وزارت جهاد کشاورزی با این اقدام موافقت کرده است.
وی تصریح کرد: طبق اعلام نظر این معاونت، ایجاد این ایستگاه در اولویت اقدام وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است و کارهای اولیه آن بزودی انجام خواهد شد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: موارد زیربنایی و زیرساختی نیز به منظور ارتقا سطح کیفی تحقیقات و امکانات پژوهشی در کمیته معماری سازمان جهاد در دست بررسی است.
سلیمی، میانگین تولید سیب در کشور را حدود ۲۰ تُن در هکتار اعلام کرد و افزود: این رقم در دنیا ۳۰ تا ۳۲ تُن است بنابراین میتوان با انجام کارهای پژوهشی و جایگزینی پایههای تولید سیب، این رقم را به ۲ برابر رساند.
نماینده سمیرم در خانه ملت ادامه داد: گسترش سطح زیرکشت باغهای سیب در استانهای مختلف در سالیان گذشته و افزایش تولید، پیدایش رقیب در بازاهای صادراتی و صادر نکردن به موقع محصول، خشکسالیهای اخیر و کاهش کیفیت تولید و واردات میوههای مشابه در کاهش قیمت این محصول بیتاثیر نبوده و ضرورت ایجاد این مرکز تخقیقاتی را دوچندان کرده است.
وی خاطرنشان کرد: قرار است در این ایستگاه علاوه بر کارهای مطالعاتی، بر روی انواع سیب درختی از جمله گلدن، رد، گالا، فوجی و انواع گلاب بهاره و پاییزه، بحثهای ترویجی و آموزشی باغداران نیز به شکل حرفهای دنبال شود.
سلیمی، سیب را تک محصول راهبردی و بسیار مرغوب شهرستان سمیرم برشمرد و اظهار داشت: اگر تعاونی سیب درختی بهرهبرداران در کنار این ایستگاه تحقیقاتی در سمیرم فعال شوند بخش زیادی از مشکلات تولید این محصول از مرحله تولید تا فروش و بازاریابی نیز حل میشود.
مدیر جهاد کشاورزی سمیرم نیز با تایید این خبر تصریح کرد: حمایت و سرمایهگذاری، پیشران توسعه، فروش، صادرات و بهبود کیفیت سیبهای مرغوب این خطه است.
محمد رضایی افزود: این حق طبیعی شهرستان سمیرم بعنوان قطب تولید بهترین نوع سیب کشور است که از این ایستگاه مطالعاتی برخودار شود و ما نیز تمام تلاش خود را برای راه اندازی و توسعه آن انجام خواهیم داد.
وی تاکید کرد: امروزه دیگر با روشهای سنتی کشاورزی نمیتوان پیش رفت و تغییر در شیوههای کشت و کار باید بطور جدی با کار تحقیقاتی در چنین مجموعههایی و جلب مشارکت خودِ کشاورزان و نخبگان این بخش انجام شود.
شهرستان سردسیر سمیرم دارای ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ، ۱۵ هزار هکتار زمین زراعی، ۴۵۵ هزار هکتار عرصه ملی و ۳۳۰ هزار هکتار مرتع و جنگل طبیعی است.
سالانه افزون بر۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تُن انواع سیب گلاب، گلدِن و رِد در سمیرم تولید و بخش زیادی از آن به کشورهای اروپایی و حاشیه خلیج فارس صادر میشود.
این شهرستان با اشتغال ۹۰ درصدی مردمش در بخش کشاورزی دارای چهار بخش، شش شهر و ۱۵۰ آبادی و روستای پراکنده است.
سمیرم در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان قرار دارد.