گمانه زنیها درباره افراد تایید صلاحیت به پایان رسید و احراز صلاحیت هفت داوطلب در چهارم خرداد ۱۴۰۰ سوژه داغ رسانههای رسمی و غیررسمی شد، یکی از این افراد که سابقه بیش از ۴۰ سال فعالیتهای اجرایی و مدیریتی در کشور را دارد، محسن مهر علیزاده است.
زندگینامه و تحصیلات
محسن مهرعلیزاده در هشتم مهر ۱۳۳۵ خورشیدی در خانوادهای مذهبی در مراغه واقع در استان آذربایجان شرقی به دنیا آمد. وی در ۱۳۵۳خورشیدی وارد دانشگاه تبریز شد و در ۱۳۵۷ خورشیدی لیسانس مهندسی مکانیک را از این دانشگاه اخذ کرد و بلافاصله بعد از پایان کارشناسی، توانست در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تبریز قبول شود و پس از آن دکتری خود را در رشته مدیریت مالی از دانشگاه تهران گرفت.
فعالیتهای اجرایی و مدیریتی
از جمله جدیدترین مسوولیتهای اجرایی وی میتوان به ریاست فدراسیون بینالمللی ورزشهای زورخانهای و عضویت هیات مدیره سازمان منطقه آزاد کیش و رییس هیات مدیره شرکت مهندسی توسعه آب آسیا (مجری شیرین سازی طرح ملی انتقال آب خلیج فارس به صنایع جنوب شرق کشور) اشاره کرد.
مهرعلیزاده در دولت اول اصلاحات، استاندار خراسان و در دولت دوم اصلاحات معاون رییسجمهوری و رییس سازمان تربیت بدنی بود، وی همچنین در هفتم آبان ۱۳۹۶ خورشیدی در دولت حسن روحانی به عنوان استاندار اصفهان انتخاب شد و در ۲۶ آبان ۱۳۹۷خورشیدی به علت قانون منع بهکارگیری بازنشستگان مسوولیت خود را ترک کرد.
از دیگر مهمترین مسوولیتهای مدیریتی وی میتوان به مشارکت در تشکیل کمیته انقلاب اسلامی مراغه در ۱۳۵۷ خورشیدی، مشارکت در تأسیس جهاد سازندگی و هیاتهای هفتنفره در استان آذربایجان شرقی و تمام شهرستانهای آن در ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۰، مشارکت در تشکیل سپاه پاسداران ناحیه (شهرستان مراغه)، مشارکت در تشکیل کانون نشر فرهنگ انقلاب اسلامی تبریز در ۱۳۵۸، مشارکت در تشکیل کانون نشر فرهنگ انقلاب اسلامی مراغه در ۱۳۵۸، قائم مقام مدیر عامل شرکت لیلاند موتور ایران (شهاب خودرو) در ۱۳۶۰، عضو هیات مدیره و قائم مقام مدیر عامل شرکت اتومبیلسازی سایپا در ۱۳۶۱ تا ۱۳۶۳، عضو گروه خودرو و مدیر صنعتی و بهرهبرداری گروه خودرو سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۴، عضو هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی ایران در ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۹، معاون وزیر صنایع سنگین در امور صنعتی و بهرهبرداری و عضو هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۹، رییس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان عمران کیش (مأموریت ایجاد منطقه آزاد کیش، جلب سرمایهگذاری و توسعه توریسم) در ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۱، معاون سازمان انرژی اتمی ایران در امور نیروگاهها در ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۴، رییس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت سرمایهگذاری شاهد در ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۶ و رییس هیات مدیره و مدیرعامل مؤسسه اندوخته شاهد در ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۴ اشاره کرد.
وی در عرصه اقتصادی هم فعالیتهای مختلفی انجام داده است که از آن میان میتوان مدیریت عامل شرکتهای صنعتی و تولیدی به مدت ۴ از ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۴، معاون وزیر صنایع به مدت ۵ از ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۹ و مدیر عامل بنگاههای بزرگ اقتصادی (کوثر و شاهد) به مدت ۱۶ را نام برد.
کاندیدای نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری
مهر علیزاده سابقه حضور در رقابت های انتخاباتی در ۱۳۸۴خورشیدی را نیز در کارنامه خود دارد در آن سال وی، وارد عرصه انتخابات شد، البته ابتدا توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شد اما در موعد تجدید نظر و به واسطه حکم رهبر انقلاب مجدداً تأیید صلاحیت شد. مهرعلیزاده در این دور از انتخابات در رتبه چهارم قرار گرفت و از رفتن به پاستور بازماند. همچنین وی از نامزدان انتخابات مجلس شورای اسلامی ۱۳۹۴ خورشیدی بود که صلاحیتش توسط شورای نگهبان رد شد.
حضور در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰
در اواسط اردیبهشت ۱۴۰۰ حزب راه ملت با صدور بیانیهای با اشاره به مرامنامه خود و برشمردن ویژگیهایی فردی و اجرایی برای محسن مهرعلیزاده، از او دعوت کرد که خود را نامزد انتخابات ریاست جمهوری کند به این دلیل وی در ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ با حضور در ستاد انتخابات کشور برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری ثبتنام کرد و تایید صلاحیت شد.
مهمترین رئوس برنامههای مهرعلیزاده
مهرعلیزاده پس از ثبت نام در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه دولتی با اولویت اقتصادی تشکیل میدهد، اظهار داشت: برای رفع مشکلات باید دولتی روی کار بیاید که روحیه ای عمل گرایانه و دارای تعامل با همه نخبگان و گروه های فعال در جامعه را داشته باشد تا همه در کنار هم بتوانیم راه حل های لازم برای رفع مشکلات اقتصادی و همچنین رفع موانع تولید و صادرات و حضور در بازارهای بین المللی را پیدا کنیم. برای رفع مشکلات اقتصادی، ریشه کن شدن فقر و تنگدستی، مهار رشد بی رویه قیمت ها، کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و رفع رکود و بیکاری نیازمند رییس جمهوری هستیم که عملگرا باشد و با مسایل مدیریتی در زمینه های مختلف آشنا باشد. هدف بنده این است در زمینه اقتصادی تحول اساسی ایجاد شود و مشکلات را از سر راه مردم برداریم. برنامه بنده اقتصاد محور است و برنامه ای تلفیقی نیست و بر مبنای یک تفکر مشخص اقتصادی است.
وی تامین معیشت مردم، رفع مواد تولید و صادرات، افزایش سه تا ۵ برابری یارانه نقدی دهک های جامعه، مهار تورم، مبارزه با فساد، جذب سرمایه های ایرانیان خارج از کشور، توسعه راهها، بنادر، فرودگاهها و صنعت ساختمان و مسکن از طریق جلب مشارکت بخش خصوصی، اصلاح نظام مالیاتی، حمایت ویژه از واحدهای کوچک تولیدی و کارآفرینان جوان، ایجاد انسجام در برنامه های اجرایی دولت و به کارگیری سیاست خارجی توسعه محور از جمله رئوس برنامه های خود دانست.