عطاءالله ابراهیمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: از این میزان ۲ هزار و ۲۶۵ میلیارد ریال به باغهای گردو، ۱۵ هزار و ۶۵۴ میلیارد ریال به بادامستانها، ۴۴۴ میلیارد ریال به باغات هلو، ۱۴۹ میلیارد ریال به تولید زردآلو و ۶۵ میلیارد ریال به سایر باغات استان خسارت وارد شده است.
وی افزود: سطح زیرکشت باغهای چهارمحال و بختیاری در سالزراعی جاری ۴۵ هزار و ۴۹۱ هکتار شامل درختان گردو، بادام، هلو، زردآلو، انگور و سایر محصولات باغی بود.
ابراهیمی تصریح کرد: از این سطح هفت هزار و ۱۰۶ هکتار گردو، ۱۷ هزار و ۳۴۹ هکتار بادام، سه هزار و ۶۱۶ هکتار هلو، ۸۲۱ هکتار زردآلو، چهار هزار و ۸۴۹ هکتار انگور و ۱۱ هزار و ۷۵۰ هکتار به سایر محصولات باغی اختصاص دارد.
وی یادآور شد: بر اثر پدیده خشکسالی و وقوع سرمازدگی در باغهای استان ۱۵ هزار و ۹۰۰ هکتار شامل ۲ هزار و ۶۰۰ هکتار گردو، ۱۱ هزار هکتار بادام، یکهزار و ۵۰۰ هکتار هلو، ۴۰۰ هکتار زردآلو و ۴۰۰ هکتار از سایر باغها آسیب دید.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان اظهار داشت: در این حوادث ۱۰ تا ۷۰ درصد باغهای گردو، ۲۰ تا ۱۰۰ درصد بادامستانها، ۲۰ تا ۶۰ درصد باغات هلو، ۲۰ تا ۱۰۰ درصد درختان زردآلو و ۱۰ تا ۷۰ درصد سایر باغهای استان دچار آسیب شد.
وی گفت: بهدنبال استمرار پدیده خشکسالی در استان یکهزار و ۱۵۰ تن محصول گردو تولیدی در باغهای استان کاهش پیدا کرد.
ابراهیمی تاکید کرد: همچنین بر اثر بروز سرمازدگی در باغهای استان ۲۷ هزار و ۷۸۹ هکتار محصول شامل یکهزار و ۱۱۵ تن گردو، ۱۵ هزار و ۶۵۴ تن بادام، هشت هزار و ۸۸۰ تن هلو، یکهزار و ۴۹۰ تن زردآلو و ۶۵۰ تن انواع محصولات باغی دیگر با کاهش تولید مواجه شد.
به گزارش ایرنا، خشکسالی یک پدیده طبیعی محسوب میشود و در طول ۱۰ سال گذشته حدود ۹۳ درصد چهارمحال و بختیاری درگیر خشکسالی خفیف، متوسط، شدید و بسیار شدید است تا این استان بعد از کرمانشاه دومین استان خشک لقب بگیرد.
هماکنون ۲۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی، ۳۴۲ هزار هکتار جنگل، یک میلیون و ۹۳ هزار هکتار مرتع در چهارمحال و بختیاری وجود دارد.
سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، زراعی، باغی و شیلات و آبزیان در چهارمحال و بختیاری تولید و روانه بازار مصرف میشود.