مراغه - ایرنا - مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این‌که سالانه ۷۵ تا ۸۰ میلیون تن علوفه و خوراک دام در کشور مصرف می شود، گفت: از این مقدار حدود ۲۲ میلیون تن، معادل حدود ۳۰ درصد، در داخل کشور تولید می شود.

به گزارش چهارشنبه ایرنا، فرامک عزیزکریمی، در بازدید از مزارع دیم شهرستان هشترود در گفت وگو با خبرنگاران افزود: با اجرای طرح جهش تولید در تابستان ها حدود ۱.۵ تا ۲ تن بر تولید محصولات علوفه ای در هکتار اضافه شده که در نوع خود چشمگیر است.

مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی با معرفی انواع محصولات علوفه ای تولید شده در کشور گفت: این محصولات شامل یونجه، شبدر و علوفه های سیلویی مثل ذرت علوفه ای افزون بر ۱۳.۵ تا ۱۴ میلیون تن در سال بوده و محصولات دیگر شامل ارزن علوفه ای، سورگون و ارقام توسعه یافته چغندر علوفه ای است.

عزیزکریمی با بیان اینکه در خشکسالی امسال تولید محصولات علوفه ای کاهش ۴۰ درصدی داشته است، افزود: برنامه ریزی و اقداماتی جهت جبران کمبود این محصولات با توجه به استفاده خیلی کم از آب اجرا شده که تحت عنوان توسعه کشت محصولات علوفه ای کم آب بر پیاده سازی می شود.

وی خاطرنشان کرد: کشت سورگون علوفه ای در راستای همین برنامه حدود یک هزار تن انجام و ۵۰۰ تن آن بین استان های مختلف توزیع شده و با توجه به مقاومت این رقم به خشکی و کم آبی، امکان کشت آن در تمامی استان ها وجود دارد.

وی با معرفی محصول جدید که برای اولین بار در کشور کشت شده است، اظهار کرد: سورگون دانه ای، محصولی است که به دلیل خاصیت دارویی تا ۵۰ درصد مصرف انسانی داشته و می تواند تا ۵۰ درصد در خوراک مرغ گوشتی و ۷۵ درصد در خوراک مرغ تخم گذار مصرف شده و جایگزین مناسبی برای ذرت علوفه ای است.

عزیزکریمی با اشاره به رقم جدید این محصول به نام «فومن» گفت: ۱۵۰ تن از این محصول در سال جدید برای اولین بار کشت شده است.

وی افزود: در برنامه توسعه ارقام چغندر علوفه ای، ۹ هزار و ۶۰۰ هکتار از مزارع در فصل بهار برای این محصول اختصاص یافته است و توانایی این رقم به کشت در فصل پاییز با میزان مصرف آب خیلی کم حدود ۱۰۰ تن در هکتار می رسد.

مدیرکل دفتر امور غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی با معرفی «ارزن علوفه ای» به عنوان محصول علوفه ای دیگر جهت کشت در سال پیش رو، گفت: این رقم با توجه به مقاوم بودن در برابر خشکی و کم آبی در بازه زمانی ۷۰ روزه، با مصرف خیلی کم آب می تواند عملکرد مناسبی داشته باشد و به کشاورزان توصیه می شود در فصل بهار و تابستان، محصولات و رقم های اشاره شده را کشت  کنند.

عزیزکریمی به برنامه وزارت جهادکشاورزی در اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: هدف وزارت جهاد کشاورزی تامین علوفه مورد نیاز کشور با مصرف بسیار پایین آب می باشد.