به گزارش ایرنا، رصد فضای مجازی نشان میدهد که رای اولیها در استان آذربایجانغربی حضور در انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر را تکلیف مهم و خلق یک حماسه بزرگ میدانند.
در روزهای منتهی به انتخابات ۱۴۰۰، حتی بحث مشارکت سیاسی در پای صندوقهای رای به برنامه شاد نیز کشیده شده و رای اولیها معتقدند رای دادن حق و یک تکلیف اجتماعی و دینی است و از اینکه با رای دادن در سرنوشت کشور خود، نقش دارند، افتخار میکنند.
آن طور که از مدتی پیش پیداست، رای اولی ها رسیدن به سن رای دادن را درآسمان سیاسی ایران براساس قانون انتخابات در ۲۸ خرداد ماه ۱۴۰۰ جشن می گیرند تا همه واجدین رای با شور و نشاط خاصی درپای صندوق رای حاضر شوند.
همه در آینده کشور سهیم هستیم
زهرا فاتحی یکی از رای اولی های دبیرستان زهرا در ارومیه معتقد است که عشق به کشور و نقش داشتن در آینده و سرنوشت انقلاب اسلامی از مهمترین دلایل برای حضور در پای صندوقهای رای است.
وی با بیان اینکه از هم اکنون رای اولی ها درفضای مجازی فعالیت انتخاباتی خود را آغاز کرده اند، افزود: همه ما در آینده این کشور سهیم هستیم.
این دانش آموز رای اولی ادامه داد: مشکلاتی در سطح کشور وجود دارد اما با داشتن روحیه مقاومت و مدیریت مدبرانه امکان برطرف شدن آن وجود دارد.
نباید اجازه دهیم تا دیگران به جای ما تصمیم بگیرند
زینب اعظمی انهر از دانش آموزان دبیرستانی فرزانگان گفت: من در انتخابات ریاست جمهوری شرکت می کنم چون نمیخواهم دیگران به جای من تصمیم بگیرند؛ من دوست دارم امسال با اولین رای خود در آینده خود و کشورم نقش داشته باشم.
وی شرکت در انتخابات را یک وظیفه ملی و حق مدنی میداند و از اینکه میتواند با رای دادن در آینده خود و خانواده اش نقش آفرینی کند، خوشحال است.
وی ادامه داد: مردم ایران همواره در سختی ها پشتیبان یکدیگر هستند و پیروزیهایی همچون ۲۸ خرداد را نیز جشن می گیرند و در آزمون سرنوشت ساز انتخابات هم شرکت خواهند کرد.
به خاطر رهبرم رای میدهم
هومن حسین پور از دیگر رای اولیهای ارومیه میگوید که برای آینده کشورم، به خاطر رهبرم و خون شهیدان رای می دهم و هر رای من در آینده کشور اثرگذار است.
وی با بیان اینکه بهترین و نزدیک ترین راه برای مقابله با دشمنان شرکت در انتخابات است، افزود: من قطعا رای میدهم و از این بابت که امسال اولین رایم را داخل صندق های انتخاباتی قرار می دهم، حس نشاط دارم.
این دانشآموز رای اولی تاکید کرد: قرار است در آینده خود و کشورم نقش داشته باشم و رای اولی ها همه باهم رای می دهند تا حماسه ای به یادماندنی خلق کنند.
رای اولی برای حضور در پای صندوقهای رای ذوق زده هستند
پدر یکی از دانش آموزان رای اولی آذربایجانغربی درباره حضور فرزندش در انتخابات میگوید: هیچ اجباری برای حضور فرزندم در پای صندوق رای نداشتم ولی جالب این است که این فرزندم است که با ذوق و شوق تمام سایر اعضای خانواده را به حضور در پای صندوق رای دعوت میکند.
غلام رحیمی با بیان اینکه بینش سیاسی دانش آموزان به لطف انقلاب اسلامی رشد چشم گیری داشته است، افزود: همه ملت ایران، با هر گرایش و سلیقهای که داریم باید برای رضای خدا و انجام تکلیف ملی و شرعی فعالانه در انتخابات حاضر شویم.
وی ادامه داد: مشارکت گسترده و حضور پرشور مردم در انتخابات در طول سالهای بعد از انقلاب اسلامی یکی از دغدغههای اصلی دشمنان جمهوری اسلامی است که همواره تلاش میکنند این حضور را کمرنگ جلوه دهند، اما مردم ایران با هوشیاری و بصیرت خود مانع از این کار می شوند.
۱۷ هزار و ۹۶ رای اولی در آذربایجانغربی به پای صندوقهای رای میروند
"حسین عباس زاده" رییس سازمان دانش آموزی استان آذربایجانغربی گفت: ۱۷ هزار و ۹۶ نفر در استان در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا سال ۱۴۰۰ برای اولین بار به پای صندوق های رأی رفته و به عنوان رأی اولی در انتخابات ۱۴۰۰ مشارکت خواهند داشت.
وی با اشاره به اهمیت توجه به آگاه سازی دانش آموزان نسبت به جایگاه انتخابات در کشور گفت: آموزش و پرورش رسالتهای تربیتی مهمی را در قبال دانش آموزان بر عهده دارد؛ شخصیت تصمیم گیری در قبال آینده و انتخاب گزینه اصلح و همچنین مشارکت حداکثری در انتخابات های پیش روی دانش آموزان در سال های آینده زندگی باید از همان سال های مدرسه شکل گیرد.
وی با بیان اینکه تربیت اجتماعی و سیاسی و تقویت مسئولیت پذیری و مشارکت پذیری دانش آموزان از جمله برنامههای مهم بعد پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش است، اهظهار داشت: به نوعی دانش آموزان را با ابزارهایی نظیر تشکل های دانش آموزی، مسوولیت دهی در بخش های اجتماعی و فرهنگی، جشنواره ها و همایش های دانش آموز محور، برگزاری برنامه های مختلف اجتماعی نظیر مناظرات دانش آموزی، انتخابات شوراها و مجلس دانش آموزی ، مسابقات فرهنگی و هنری و نقش دهی به آنان در مسئولیت های مختلف مدرسه برای مشارکت در تصمیم گیری آینده خود آماده میکند.
عباس زاده به فعالیت های نظام تعلیم و تربیت در روزهای کرونایی برای آماده سازی رأی اولی ها جهت حضور مؤثر در انتخابات اشاره کرد و افزود: شرایط حاکم بر جامعه به سبب همه گیری ویروس کرونا و تعطیلی مدارس باعث تعطیلی و فراموشی فعالیت های اموزشی و پرورشی نشده و آموزش و پرورش برای رأی اولی ها برنامه هایی را از طریق فضای مجازی پیش بینی و اجرا کرده است.
وی ادامه داد: «جشنواره ایران مقتدر، رأی اولی ها» با محوریت «من در انتخابات ۱۴۰۰ شرکت می کنم چون...» در قالب فیلم و موشن گرافی برای دانش آموزان، مربیان و خانواده ها از جمله اقداماتی است که توسط سازمان دانش آموزی برنامه ریزی و اجرا شده است.
ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ۲۸ خرداد امسال برگزار می شود.
هرگونه تجمع تبلیغاتی در فضای بسته شامل سالن های اجتماعات، مساجد، سالن های ورزشی و مکانهایی از این دست در استان ممنوع است.
طبق پروتکل های تعیین شده، در فضای باز نظیر استادیوم های ورزشی و حیاط مدارس با رعایت فاصله های اجتماعی مناسب با ظرفیت حداکثر ۳۰ درصدی آن مکان مشکلی برای برپایی تجمع انتخاباتی و تبلیغاتی وجود ندارد.
تعداد صندوق های اخذ رای انتخابات ۲۸ خرداد در آذربایجان غربی ۲ هزار و ۷۸۹ است که از این تعداد یک هزار و ۸۹۴ شعبه اخذ رای سیار و ۸۹۵ شعبه ثابت جمع آوری رای مردم را خواهند کرد.