تهران- ایرنا- رییس فدراسیون‌ ورزش همگانی با بیان اینکه کرونا بر ورزش ایران و جهان تاثیرات زیادی گذاشته است گفت: با اقدامات انجام شده در زمینه ترویج ورزش همگانی، تهدیدات زمان قرنطینه این ویروس را به فرصت تبدیل کردیم.

«افشین ملایی» روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه دگرگونی در سبک زندگی موجب برخی کم‌تحرکی‌ها شده اظهار داشت: هشداری که اکنون از سوی جامعه پزشکی، وزارت ورزش و فدراسیون ورزش همگانی به سطح جامعه داده می‌شود این است که کم تحرکی و پیامدهای ناشی از آن در آینده به یک مساله ملی تبدیل خواهد شد و سلامت شهروندان را تحت تاثیر قرار خواهد داد. سلامت یکی از مولفه‌های مهم توسعه به شمار می‌رود و نباید به خاطر برخی از مشکلات ناشی از زندگی ماشینی تحت تاثیر قرار گیرد. یکی از راهکارهای عبور از این مساله ورزش در بعد همگانی آن است.

رییس فدراسیون ورزش‌ همگانی ادامه داد: مشکل کم‌تحرکی در جامعه در دهه‌های گذشته رو به افزایش بوده اما در یکسال گذشته به خاطر شیوع ویروس کرونا بدتر از هر دوره‌ای شده و این مشکلات را بیش از پیش خواهد کرد. باید تدابیری در دستور کار می‌گرفت تا ما بتوانیم از پیچ سخت مشکلات عبور کنیم. یکی از این تدابیر استفاده از فضای مجازی برای ایجاد تحرک و نشاط در بین افراد مختلف جامعه است. البته ما تنها به فضای مجازی بسنده نکردیم بلکه با اقدامات اساسی به دنبال توسعه ورزش همگانی در جامعه هستیم. در این زمینه تفاهم‌نامه‌های خوبی با نهادهای مختلف امضا شده و سعی داریم از ظرفیت‌های ورزش دانشجویی، دانش‌آموزی، کارگران و نیروهای مسلح استفاده کنیم تا بتوانیم اهداف خود را بهتر از همیشه پیش ببریم. همچنین اقدامات و توافق‌های خوبی با شهرداری‌ها انجام شده که می تواند به خوبی ورزش همگانی در سطح جامعه توسعه دهد. 

ملایی با تشریح اقدامات فدراسیون در زمینه ترویج ورزش همگانی در زمان شیوع ویروس کرونا گفت: اقدامات خوبی انجام شد که بخشی از آن در فضای مجازی بود و بخش دیگر آن نیز به کمک مربیان و کارشناسان انجام دادیم. بخشی از این اقدامات با نام «بهار تندرستی» بود. شامل پیاده‌روی و ورزش همگانی در این دوره مورد تاکید ما بود. بهار تندرستی یک برنامه بلند مدت برای توسعه ورزش همگانی است که از آن رونمایی شده و همچنان در دستور کار قرار می‌گیرد. اقدامات فدراسیون تاکنون موجب شده تا تهدیدات قرنطینه ناشی از کرونا به فرصت تبدیل شود.

او در پایان با اشاره به توسعه ورزش در بین اقشار مختلف جامعه نیز گفت: توسعه ورزش همگانی در جامعه مربوط به یک یا چند گروه سنی نیست بلکه در تلاشیم تا با در نظر گرفتن شرایط و روحیات گروه‌های مختلف برای آنان برنامه متنوعی ارائه کنیم. همچنین برنامه ویژه برای سالمندان داریم چون آنان بیش از هر گروه دیگر نیاز به تحرک و سلامت دارند. برای این قشر نیز مربیان و کارشناسانی در نظر گرفتیم اما مشکلاتی پیش رو است. مربیان ورزش همگانی نسبت به ورزش قهرمانی کمتر مورد توجه قرار خواهند گرفت و ما برای برطرف کردن دغدغه‌های آنان به دنبال آن هستیم تا با همکاری سازمان تامین اجتماعی طرح بیمه کردن این مربیان را بررسی کنیم. در این زمینه اقدامات خوبی انجام شده است.