به گزارش ایرنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی در باره انتخابات سوریه نوشت: مراکز اخذ رای در سراسر سوریه به روی رای دهندگان گشوده شد که قرار است زمینه ریاست جمهوری بشار اسد برای یک دوره دیگر را فراهم کند.
دولت سوری می گوید این انتخابات نشان می دهد که سوریه به رغم یک دهه جنگ، عملکردی عادی دارد، اما گروههای مخالف و کشورهای غربی آن را به عنوان ادامه قدرت گرفتن اسد تلقی می کنند.
در همین حال، در دانشکده هنر دانشگاه دمشق صدها دانشجو برای شرکت در انتخابات صف کشیدند.
امال دانشجوی پرستاری گفت: آمده ایم تا پرزیدنت بشار اسد را انتخاب کنیم، بدون وی سوریه، سوریه نخواهد بود.
دانشجویان دیگر قبل از گشایش مراکز اخذ رای شعار می دادند: با خون و روحمان، جانمان را فدای بشار می کنیم.
اسد نخستین بار در سال ۲۰۰۰ به قدرت رسید، پس از مرگ پدرش حافظ اسد که خود به مدت ۳۰ سال بر سوریه حکمرانی کرده بود.
در همین حال، در بخش هایی از شهر درعا در جنوب سوریه که صحنه اولین اعتراض های ضد دولتی بوده است، چهره های محلی خواستار اعتصاب عمومی در اعتراض به انتخابات شده اند.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی در این خصوص نوشت: سوری ها روز چهارشنبه در انتخابات ریاست جمهوری شرکت می کنند، کشوری که کمتر کسی تردید دارد که بشار اسد رئیس جمهوری سوریه قدرت خود را برای یک دوره دیگر تمدید کند.
این انتخابات بحث برانگیز، دومین انتخابات از زمان آغاز جنگ یک دهه ای در سوریه است که بیش از ۳۸۸ هزار نفر در جریان آن کشته و نیمی از جمعیت قبل از آغاز جنگ بی خانمان شدند.
سوری ها مجازند آرای خود را در بیش از ۱۲ هزار مراکز اخذ رای به صندوق ها بیندازند، انتخاباتی که از ساعت ۷ صبح روز چهارشنبه آغاز شده است و تا ۷ عصر همان روز ادامه دارد.
انتظار می رود که نتیجه انتخابات عصر روز جمعه و ۴۸ ساعت پس از پایان رای گیری اعلام شود.
این انتخابات در حالی برگزار می شود که سوریه این روزها صحنه پایین ترین سطح خشونت از سال ۲۰۱۱ است، اما اقتصاد این کشور در آستانه سقوط است.
بیش از ۸۰ درصد از جمعیت سوریه زیر خط فقر زندگی می کنند و ارزش پوند سوریه در برابر دلار کاهش یافته است.
خبرگزاری فرانسه در ادامه این گزارش آورد: بشار اسد در این انتخابات در گود رقابت با عبدالله سلوم عبدالله وزیر کشور سابق و محمود مرعی قرار می گیرد.
بشار اسد پیشتر در ماه جاری برای هزاران زندانی عفو عمومی صادر کرد، حکمی که در راس احکامی با هدف بهبود شرایط اقتصادی صادر شد.
محمد خالد الرحمون وزیر کشور سوریه روز سه شنبه اعلام کرد که ۱۸ میلیون سوری در داخل و خارج از کشور به طور رسمی مجاز به شرکت در انتخابات هستند. اما شمار دقیق رای دهندگان احتمالا کمتر از این تعداد خواهد بود.
سوری هایی که به طور غیرقانونی از سوریه فرار کرده اند و مهر خروج در گذرنامه شان نیست، از رای دادن منع شده اند.
در همین حال، چند کشور مخالف اسد از جمله ترکیه و آلمان که میزبان بیشترین جمعیت پناهندگان سوری هستند، مانع از برگزاری انتخابات شده اند. آمریکا و اتحادیه اروپا نیز روز سه شنبه اعلام کردند که انتخابات سوریه آزاد و عادلانه نیست.
در همین حال، مقام های کرد در شمال شرقی سوریه گفته اند که نگرانی در مورد انتخابات ندارند. بشار اسد در انتخابات ۲۰۱۴ که با شرکت چند نامزد برگزار شد، ۸۸ درصد آرا را از آن خود کرد.
خبرگزاری اسپوتنیک نیز برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سوریه را بازتاب داد و در گزارشی نوشت: آمریکا و چهار متحد این کشور با صدور بیانیه ای مشروعیت انتخابات ریاست جمهوری سوریه را رد کردند.
وزرای امور خارجه آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و ایتالیا در بیانیه خود مدعی شدند که انتخابات سوریه آزاد و عادلانه نیست.
انتخابات روز چهارشنبه در سوریه، دومین انتخابات از زمان آغاز جنگ ویرانگر داخلی در سال ۲۰۱۱ در این کشور است، جنگی که بخش هایی از شمال و شرق سوریه را به اشغال نیروهای ترکیه، آمریکا و نیروهای تحت حمایت آنها درآورد.