حبیب الله زارع روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این شهرک گلخانهای در زمینه سبزی و صیفی و توسط یک شرکت تعاونی در روستای "شرکت صحرا" مینودشت و با سرمایهگذاری ۳۵ میلیارد ریال و ایجاد ۲۰ فرصت شغلی احداث خواهد شد.
وی بابیان اینکه ۱۵ میلیارد ریال منابع دولتی برای ایجاد زیرساختهای شهرک گلخانهای مینودشت تخصیص یافته افزود: طی روزهای آینده عملیات اجرایی زیرساختها و همزمان نیز عملیات احداث سازههای گلخانه توسط سرمایهگذار شروع خواهد شد.
زارع اضافه کرد: علاوه بر احداث شهرک گلخانهای سه هکتاری، مجوز احداث زنجیره تولید آلوئهورا در زمینی به مساحت یک هکتار در مینودشت صادر شد.
مدیر جهادکشاورزی مینودشت وسعت گلخانههای فعال این شهرستان را ۱.۵ هکتار اعلام کرد و گفت: عملیات احداث ۲.۵ هکتار دیگر نیز درحال انجام است که تا پایان امسال به بهرهبرداری خواهند رسید.
به گفته وی با بهرهبرداری از گلخانههای در دست احداث، مساحت گلخانههای مینودشت از ۱.۵ هکتار فعلی به هشت هکتار افزایش خواهد یافت.
زارع افزایش هشت تا ۱۰ برابری تولید در واحد سطح نسبت به کشت در فضای باز، تولید در تمام فصلها، ایجاد اشتغال پایدار برای هفت تا ۱۰ نفر به صورت مستقیم و به همین تعداد به صورت غیرمستقیم در هر هکتار، ارزش افزوده بالا به دلیل تولید بیشتر و ثبات قیمتی آن در بازار و مصرف بهینه منابع آبی و افزایش بهرهروی را از مهمترین مزایای توسعه کشت گلخانهای برشمرد.
وی ادامه داد: خشکسالی امسال و به احتمال زیاد استمرار آن درسالهای آینده و نیز کمبود منابع آبی، ضرورت توجه به این نوع کشتها را به منظور تامین امنیت پایدار غذایی دوچندان کردهاست.
مدیر جهادکشاورزی مینودشت همچنین با اشاره به آغاز فصل برداشت محصولات زراعت پاییزه گفت: هم اکنون کار برداشت ۱۸ هزار و ۴۰۰ هکتار مزارع گندم با پیش بینی تولید ۴۰ هزار تُن، هزار هکتار جو با پیش بینی تولید هزار و ۵۰۰ تُن و هزار و ۵۰۰ هکتار مزراع دانه روغنی کلزا با تولید ۲ هزار تُن با استفاده از ۱۱۵ دستگاه کمباین در این شهرستان آغاز شده است.
وی با اشاره به کاهش بارشهای سال آبی جاری و وقوع پدیده خشکسالی از کشاورزان مینودشت خواست از کشت محصولات با نیاز آبی بالا بویژه شالی پرهیز کنند.
زارع پیش بینی کرد که امسال سطح کشت اراضی نسق شالی در مینودشت با ۵۰ درصد کاهش به هزار و ۲۵۰ هکتار و سایر کشتهای تابستانه این شهرستان مانند سویا، آفتابگردان، کُنجد و پنبه که بذر آن تهیه شده، در مجموع به حدود ۸۰۰ هکتار افزایش یابد.
شهرستان مینودشت افزون بر ۸۱ هزار نفر جمعیت و بیش از ۳۱ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد.