تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۹

کرمانشاه - ایرنا - آیین تجلیل و تکریم از فعالان حوزه نشر استان کرمانشاه با رعایت پروتکل‌های بهداشتی روز چهارشنبه در اداره‌ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در این مراسم که ناشران با گلایه‌هایی در آن حضور داشتند؛ مدیر انتشارات «ماهتاب غرب» تولید محتوای را یکی از معضلات حوزه نشر استان برشمرد و گفت : از آنجایی که چاپ کتاب هزینه‌های زیادی دارد بسیاری از ناشران به خاطر پول کتابهایی را چاپ می‌کنند که ارزش چاپ کردن ندارد.

«سمیرا عظیمی‌مرام» چاپ هر کتاب و با هر محتوایی را درخور شان و منزلت جامعه ندانست و ادامه داد: در عین حال بسیاری از کتابهای فاخر و ارزشمند در شهرستان‌ها چاپ می‌شود اما چون در انتشارات معتبری از تهران نبوده اصلا دیده نمی‌شود و مخاطبان خود را پیدا نمی‌کند.

وی خواستار سطح‌بندی همه کتابهای کشور شد و افزود : برخی از کتب شکل و شمایل خوبی دارند اما اصلا محتوایی ندارند اگر این سطح بندی انجام شود کتاب‌های چاپ شده در شهرستان هم دیده می‌شوند.

مدیر نشر «دیباچه» هم در این جلسه خواستار حمایت‌های مالی از ناشران شد و اظهار داشت: کسانی که وارد این عرصه شدند به خاطر پول نبوده و دغدغه‌های دیگری دارند بنابراین اگر حمایت‌های مالی صورت بگیرد از بهترین نیروها برای بالابردن کیفیت کاری خود استفاده می‌کنیم.

«شرافتی» با اشاره به اینکه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بودجه کافی را برای حمایت ندارد، گفت: دیگر شهرهای کشور که چاپ کتاب کمتری دارند اما بودجه بیشتری می‌گیرند و اداره ارشاد می‌تواند در این زمینه ضمن رایزنی با سایر ادارات و ارگانها حمایت‌های بیشتری را برای ناشران و نویسندگان استان کرمانشاه جلب کند.

وی ادامه داد: نباید نویسنده و ناشر به فکر حمایت باشند اما امروز متاسفانه فرهنگ کتابخوانی در کرمانشاه ضعیف است و باید نهادهایی مانند آموزش و پرورش به صورت جدی به این مقوله ورود کنند و با معرفی نویسندگان کرمانشاهی به دانش‌آموزان، مردم را بیشتر به کتابخوانی ترغیب کنند.

مدیر انتشارات «تاق‌بستان» هم با اشاره به اینکه صنعت چاپ و نشر در کرمانشاه از سال ۷۲ شروع شده و هنوز سابقه طولانی در این زمینه نداریم، گفت: ناشران به دلیل عشق و احساس مسوولیتی که در بخش‌های مختلف احساس کردند به این حوزه وارد شدند و امروز هم رسالت ترویج فرهنگ کتابخوانی بر عهده ما است.

«لعل‌آبادی» ضمن گلایه از نداشتن یک اتحادیه صنفی برای انتشاراتی‌ها گفت: وجود یک اتحادیه صنفی برای ما ضروری است تا در مشکلات صنفی خود بتوانیم با مشورت قضایا را حل و فصل کنیم.

مدیر انتشارات «سرانه» هم در این مراسم از استقلال انتشاراتی‌ها و عدم وابستگی به سایر نهادها سخن گفت و افزود: باید بازار چاپ و نشر را مدیریت کنیم و ابتدایی‌ترین کاری که می‌توانیم انجام دهیم این است که کاری کنیم تا مردم کتاب بخوانند.

«مهرداد مرادی» ادامه داد: به جای اینکه منتظر اداره ارشاد و بقیه باشیم باید فرهنگ مطالعه را بین مردم جا بیندازیم و به مردم بگوییم مطالعه می‌تواند بسیاری از مشکلات آنها را حل و در عین حال مشاغل زیادی را در کرمانشاه ایجاد کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه هم در این مراسم ناشران را یکی از حاملان و منتقل‌کنندگان مباحث فرهنگی دانست و گفت: هرگونه حمایت از ناشران و نویسندگان را وظیفه خود می‌دانیم و معتقدیم فعالیت‌های فرهنگی زیربنای کاهش همه هزینه‌ها است.

«بهرام فاضلی‌زاد» با اشاره به اینکه تنها متولی مباحث فرهنگی اداره ارشاد نیست گفت: همه دستگاه‌ها و مدیران موظفند از نویسندگان و ناشران کرمانشاهی در حد توان با خرید کتاب‌هایشان حمایت کنند و این نویسندگان را به طرق مختلف به مردم معرفی کنند تا مفاخر و بزرگان شهر خود را بیشتر بشناسند.