به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر حمیدرضا اسکاش با اعلام این مطلب افزود: در راستای آگاه سازی مردم از خطرات مین و مهمات عمل نکرده باقی مانده از جنگ و همچنین پیشگیری از ویروس کرونا طی هماهنگی به عمل آمده بین سازمان امداد و نجات، معاونت امور بین الملل و حقوق بشر دوستانه جمعیت هلال احمر با همکاری دفتر کمیته بین المللی صلیب سرخ در تهران جمعاً تعداد ۸۲ هزار و ۸۰۰ قلم انواع محصولات آموزشی برای برگزاری دوره های آموزش خطرات مین و مواد منفجره نشده باقی مانده از جنگ شامل دفتر مشق و نقاشی، مداد رنگی، استند، تقویم دیواری و نظایر آن برای گروه های سنی مختلف و همچنین ۱۴۶ هزار و ۶۱۰ بسته اقلام بهداشتی شامل ماسک بزرگسالان وکودکان، اسپری ضد عفونی کننده، شیلد صورت و نظایر آن از روز دوشنبه سوم تا چهارم خرداد ماه جاری در محل جمعیت استان مرکزی(شهرستان ساوه) بسته بندی و بین ۶ استان هدف پروژه مین از جمله استان های آذربایجان غربی، ایلام، کردستان، کرمانشاه، خوزستان و خراسان رضوی می باشد توزیع شد.
وی ادامه داد: امیدواریم بتوانیم با برنامه ریزی های صورت گرفته و ادامه روند آموزش و توزیع این اقلام هر چه بیشتر نسبت به آگاه سازی جوامع هدف از خطرات مین و پیشگیری از ویروس منحوس کرونا را داشته باشیم.
معاون برنامه ریزی و آموزش های تخصصی سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر توضیح داد: جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و کمیته بین المللی صلیب سرخ از سال ۲۰۰۴ در پروژه «آموزش خطرات مین» همکاری مشترکی داشته و دارند و در کنار مرکز مین زدایی جمهوری اسلامی ایران(ایرماک) با اجرای این پروژه و آموزش بشردوستانه به ایجاد حساسیت و آموزش غیرنظامیان ساکن در مناطق آلوده به مین و بقایای قابل انفجار جنگی در رابطه با خطرات و طرز رفتار ایمن در زمان مواجهه با چنین خطراتی می پردازند.
اسکاش اظهار داشت: به منظور انجام این آموزش ها داوطلبان و کارکنان شعب جمعیت هلال احمر در استان های آلوده با برگزاری جلسات حضوری، توزیع بروشور، نصب تابلو و بیلبورد و مواد آموزشی دیداری و شنیداری به عنوان ابزارهای آموزشی و ترویجی مردم این مناطق را با خطرات مین و مواد منفجره باقی مانده از جنگ آشنا می کنند. طبق اطلاعات ارزیابی شده از گروه های امدادرسان، حداقل صدمه ای که انسان از این مصنوعات بشری می بیند قطع، «پاها» و «دست ها» است و آسیب بعدی به «چشم ها» است.
«بنا بر تحقیقات موجود ایران، دومین کشور آلوده به مین در دنیا است و در این میان استان های کردستان، خوزستان، آذربایجان غربی، ایلام و کرمانشاه آلوده به مین و مهمات عمل نکرده هستند.»
در هشت سال دفاع مقدس بیش از ۲۰ میلیون انواع مین و مواد منفجره در مساحتی حدود ۴۲ هزار کیلومتر مربع در اراضی پنج استان آذربایجان غربی، کردستان، ایلام، کرمانشاه و خوزستان از سوی رژیم بعثی صدام پراکنده شد.
مین های باقیمانده از جنگ ها نه تنها قاتل جان بشر هستند بلکه آسیب های جبران ناپذیری را به محیط زیست و حیات وحش وارد می کنند.
مینهای سرگردان یا به تعبیر سادهتر زیرخاکیهای مرگ آفرین و مواد منفجره باقی مانده از جنگ تاثیر مستقیمی بر ایمنی مردم به ویژه روستائیان، عشایر، کاروان راهیان نور، دانش آموزان و اتباع خارجی خروجی از مرزها در ۶ استان کشور دارند.