به گزارش روز پنجشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینسدیلی، در طول همهگیری کووید ۱۹ محققان شواهدی را دریافتند که نشان میدهد شدت عفونت ویروس کرونا در مردان بسیار شدیدتر از زنان است. محققان عوامل هورمونی را در این امر دخلیل میدانند.
مطالعات اخیر محققان دانشگاه واشینگتن نشان میدهد سطح پایین تستوسترون میتواند مردان را مستعد عفونت شدید کرونا کند.
در این مطالعات هورمونهای دیگری نیز مورد ارزیابی قرار گرفت و در این میان فقط تستوسترون با بیماری کووید ۱۹ و شدت آن ارتباط داشت.
در این مطالعه آمده است هرچه میزان تستوسترون کمتر باشد، احتمال ابتلا به کووید ۱۹ و شدت آن بیشتر است. در ادامه آمده است کمبود تستوسترون با افزایش التهاب در بدن مردان نیز مرتبط است.
سطح بهینه هورمون تستوسترون در سلامت مردان نقش مهمی دارد.
این هورمون در عملکرد جسمی، سلامت روان و سلامت جنسی مردان نقش کلیدی دارد. سطح پایین این هورمون احتمال بروز بیماریهای قلبی، دیابت و آلزایمر را افزایش میدهد.
میزان این هورمون به طور متوسط از سال ۱۹۷۰ میلادی کاهش یافته است.
بر اساس مطالعات، رژیم غذایی نقش مهمی در سطح ترشح هورمون دارد و با رژیم غذایی سالم میتوان ترشح هورمون را افزایش داد.
بر اساس این مطالعات کاهش چربیهای مفید و غیر اشباع موجود در روغن زیتون، انواع آجیل، و آووکادو می تواند منجر به کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی هورمون تستوسترون شود. این کاهش میتواند تا ۲۶ درصد نیز ادامه یابد.
این مطالعه اولین بار است که ارتباط هورمون تستوسترون و کووید ۱۹ را نشان میدهد.
ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلیس، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.
انگلیس اولین کشور اروپایی بود که واکسیناسیون را آغاز کرد و آن را سریعتر از سایر کشوها پیش برد. اما اکنون دچار چالش شیوع گونههای مختلف ویروس کرونا شده است. بر اساس برنامههای دولت انگلیس قرار است محدودیتهای باقیمانده در خصوص کووید ۱۹ تا روز ۲۱ ژوین به طور کامل برداشته شوند.
نتایج این مطالعه در نشریه JAMA Network Open منتشر شده است.