بیرجند - ایرنا - رییس سازمان بسیج سازندگی گفت: ۱۵ هزار طرح کوچک و زودبازده را سال گذشته با تعامل دستگاه‌های مختلف و اعتبار ۹۶۷ میلیارد تومان شروع کردیم که ۱۲ هزار و ۸۰۰ طرح به اتمام رسیده و بقیه در دست اجراست.

سردار محمد زهرایی شامگاه چهارشنبه در آیین افتتاح ساختمان ستاد اقامه نماز خراسان جنوبی که با حضور قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور و استاندار خراسان جنوبی برگزار شد، افزود: در روستاها اولویت اول ما تامین آب شرب و کشاورزی است که در خراسان جنوبی به دلیل خشکسالی‌های ۲۰ ساله، بیش از ۵۰ درصد طرح‌های ‌محرومیت‌زدایی به این موضوع اختصاص دارد.

وی بیان کرد: در دفاع مقدس نوین و در جنگ فقر و محرومیت باید این تهدید فقرزایی و محرومیت‌زایی تبدیل به یک فرصت برای انقلاب شود و در این خصوص طرح جامع محرومیت‌زدایی مردم‌پایه را بسیج سازندگی طراحی کرده است که سال گذشته اولین بار با هماهنگی دستگاه‌های متولی و وزارتخانه‌های مرتبط اجرایی شد.

رییس سازمان بسیج سازندگی با اشاره به اینکه مردم راه‌حل مشکلات کشور هستند و باید نقش اساسی و اصلی را در رفع فقر و محرومیت بازی کنند گفت: در این طرح مشارکت مردم در اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی در حاشیه شهرها و روستاها مدنظر است و ۱۰ هزار و ۲۸۳ روستا و هزار و ۱۰۰ محله حاشیه شهر به مدت پنج سال در این طرح قرار می‌گیرد.

وی افزود: در لایحه بودجه ۱۴۰۰ منابع خوبی برای شوراهای برنامه‌ریزی در راستای اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی دیده شده است.

زهرایی گفت: خراسان جنوبی در جدول ۱۷ لایحه بودجه ۱۴۰۰ حدود ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار دارد و در جدول ۱۰ که مربوط به آب و راه روستایی است هم ۱۰۰ میلیارد تومان برای استان پیش‌بینی شده است.

وی اظهار داشت: همچنین از ۲۰ درصد متوازن‌سازی که قرار شده به طرح‌های محرومیت‌زدایی بسیج سازندگی اختصاص یابد و از محل ۶ درصد قیر رایگان هم اعتبارات خوبی برای خراسان جنوبی در نظر گرفته شده است.

رییس سازمان بسیج سازندگی با بیان اینکه پروژه محرومیت‌زدایی بسیج با تعامل دستگاه‌های اجرایی است اضافه کرد: شعار ما همگرایی و هم‌افزایی است و یک ضرورت برای انقلاب اسلامی است.

وی با اشاره به اینکه در خراسان جنوبی کارگروه بسیج سازندگی به ریاست استاندار تشکیل شده و مصوباتی خوبی داشته است گفت: طرح‌هایی که بین بسیج سازندگی و دستگاه‌های متولی به تفاهم رسیده در شورای برنامه‌ریزی استان مصوب و اجرایی می‌شود.

سردار زهرایی افزود: اگر سرمنشاء و مبادی ورودی به حاشیه شهرها را کم نکنیم و مهاجرت معکوس اتفاق نیفتد، نمی‌توانیم به حاشیه شهرها بپردازیم، ارتقای زیرساخت‌های روستایی و مولد و اشتغال‌زا بودن آن نیز برای ما یک اصل مهم است.

وی درخصوص تامین علوفه دام در شرایط خشکسالی خراسان جنوبی گفت: علوفه در خوزستان وجود دارد که حمل آن گران تمام می‌شود و به دنبال این هستیم که با فعال کردن گروه‌های جهادی علوفه را در خوزستان برداشت کنیم و با خط ریلی تا طبس حمل شود و داخل استانی با کامیون توزیع کنیم که این یک راهکار است و هماهنگی‌های لازم را انجام می‌دهیم.

رییس سازمان بسیج سازندگی اضافه کرد: ما به عنوان جبهه جهانی خدمت‌رسانی جهادی اعلام کردیم که مقوم جبهه مقاومت، جریان جهادی کشور به عنوان یک فناوری در جغرافیایی ایران نمی‌ماند و هر جایی که مظلومی به دنبال کمک باشد، جهادگران ما از مرز جغرافیایی عبور می‌کنند و مقوم جبهه مقاومت برای تمام مسلمانان خواهیم شد.

وی گفت: اگر همه اقدامات مختلف محرومیت‌زدایی که انجام می‌دهیم با نیت الهی نباشد، اثر جزئی از خود بر جا می‌گذارد و در رویایی جبهه حق با جبهه استکبار یعنی تمدن نوین اسلامی و تمدن پوشالی غرب چیزی که پیروزی ما را رقم می‌زند، ایمان و ثبات قدم است.

سردار زهرایی بیان کرد: جنگ ۱۱ روزه اخیر غزه نشان داد که چیزی که مقوم پیروزی تمدن اسلامی است، ایمان قوی و استوار است و آن چیزی که باعث شده جبهه مقاومت با پرچمداری سردار حاج قاسم سلیمانی به پیروزی برسد، تفکر و رویکرد قرآنی بود.

 وی افزود: در ۲ موضوع مهم هنوز موفق نشده‌ایم که جنگ اقتصادی و جنگ فقر و محرومیت است، شهدا کار خودشان را در حوزه نظامی و دفاع از کشور به خوبی انجام دادند و امروز من و شما باید با اسلحه ایمان و ولایتمداری درخصوص رفع این مشکلات تلاش کنیم تا به پیروزی برسیم.

رییس سازمان بسیج سازندگی با تاکید بر اینکه دشمنان به دنبال ضربه زدن به خمیه ولایت هستند گفت: اگر دشمنان به دنبال کاهش مشارکت مردم در انتخابات هستند، می‌خواهند خیمه ولایت را بزنند که باید هوشیار باشیم و آنها به دنبال ایجاد فاصله‌ بین مردم و ولایت هستند.

وی افزود: انقلاب بدون مردم هویت اصلی ندارد و باید مشارکت مردم را در صحنه‌های مختلف افزایش دهیم چرا که مردم راه‌حل مشکلات کشور هستند.

سردار زهرایی گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران تئوری خادمیت و نه عاملیت را دارد یعنی مسوول خدمتگزار و نوکر مردم است.