اسماعیل هنیه چهارشنبه شب در گفت وگو با شبکه خبری الجزیره افزود: تصمیم مقاومت فلسطینی در جریان نبرد شمشیر قدس دسترسی به تمامی جغرافیای فلسطین اشغالی بود اما به دنبال میانجگیری مصر، تصمیم خود را متوقف کرد.
وی گفت: حماس به طرف های میانجی اعلام کرد، کسی که تجاوز را آغاز کرده است باید خودش مسئولیت آتش بس را نیز بپذیرد.
هنیه تاکید کرد که گروه های مقاومت فلسطین و در صدر آنها حماس نبرد شمشیر قدس را برای حمایت از تحصن کنندگان در مسجدالاقصی و فلسطینی های ساکن قدس انجام دادند.
بر اساس این گزارش، سخنان مقام ارشد حماس در این باره به حملات نیروهای اشغالگر صهیونیستی به مسجد الاقصی در تاریخ ۲۸ ماه مبارک رمضان و نیز تلاش این رژیم برای وادار ساختن ساکنان منطقه شیخ جراح در قدس برای ترک خانه هایشان و تحویل آن به شهرک نشینان صهیونیست اشاره دارد.
هنیه با بیان اینکه گزینه های مقاومت فلسطین همچنان مطرح است، از رژیم اشغالگر صهیونیستی خواست این پیام را به خوبی دریافت کند.
وی همچنین گفت: بعد از نبرد شمشیر قدس که در جریان آن موشک های مقاومت مناطق مختلف اسرائیل را برای نخستین بار هدف قرار داد، آواره کردن فلسطینی ها دیگر قابل قبول نیست و تضمین آن، موشک های مقاومت، ملت فلسطین در قدس و کرانه باختری و نیز اهالی داخل خط سبز است.
هنیه گفت: مقاومت نپذیرفت که برای آتش بس، قدس روی میز مذاکره با رژیم صهیونیستی باشد، از این رو به تمامی طرف ها از جمله طرف های آمریکایی و اسرائیلی اعلام کرد که قدس خط قرمز به شمار می رود.
وی خاطرنشان کرد که مقاومت فلسطینی در این توافق دست بالا را داشت و حرف آخر را می زد و ارتش اسرائیل را وادار ساخت تا از هشدار به ساکنان ۳ برج واقع در غزه و تصمیم خود برای انهدام آنها عقب نشینی کند.
وی تاکید کرد که نبرد شمشیر قدس طرح های عادی سازی روابط و پیمان اسلو را پشت سر گذاشت و ضربه سنگینی به طرح موسوم به معامله قرن وارد کرد و موضوع فلسطین را بار دیگر در صدر موضوعات قرار داد تا آنجا که شورای امنیت، سازمان ملل، اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب بخاطر آن تشکیل جلسه دادند.
وی گفت: مقاومت در این نبرد، همچنین نیرنگ ارتش اشغالگر را مبنی بر اینکه اقدام به عملیات زمینی در شمال و شرق غره می کند، ناکام گذاشت. همچنین طرح کوفاخی رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی را برای نابودی رهبری سیاسی و نظامی مقاومت و انهدام تونل ها در غزه به شکست کشاند.
ارتش اشغالگر صهیونیست از ۲۰ اردیبهشت حملات و تجاوزهای وحشیانه علیه باریکه غزه و فلسطینیها را آغاز کرد که در نتیجه آن، ۲۵۳ تن از جمله ۶۹ کودک، ۴۰ زن و ۱۷ سالمند شهید و یک هزار و ۹۴۸ تن دیگر از ساکنان این باریکه زخمی شدند.
اقدامات رژیم صهیونیستی برای تخریب محله «شیخ جراح» در بخش شرقی قدس اشغال شده، موجب آغاز دور جدیدی از درگیریها در سرزمینهای اشغالی و ادامه این درگیریها منجر به اعتراضات جهانی به جنایات صهیونیستها شده است. مقاومت فلسطین نیز در پاسخ به تجاوزهای صهیونیستها و حملات به غزه، اقدام به موشکباران سرزمینهای اشغالی کرده است.
کابینه رژیم صهیونیستی پس از ۱۲ روز ناتوانی در متوقف کردن حملات موشکی گروههای مقاومت در غزه، ۳۰ اردیبهشت ماه در یک نشست سه ساعته به طور اجماع با آتش بس موافقت کرد؛ این آتش بس از ساعت ۲ بامداد روز جمعه ۳۱ اردیبهشت، میان گروههای فلسطینی و رژیم صهیونیستی برقرار شد.