شهرکرد -ایرنا- رییس اداره امور تعاونی‌ها و نظام بهره‌برداری اداره‌کل امور عشایر چهارمحال و بختیاری گفت: هم‌اکنون ۳۵ درصد صنایع دستی تولیدی استان توسط زنان عشایر تولید می‌شود که تامین بازار فروش برای این قشر در اولویت برنامه‌ریزی قرار دارد.

محمد دهقانی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به فعالیت ۶ صندوق خُرد زنان عشایری در استان و عضویت ۳۰ تا ۵۰ نفراز زنان عشایر در این صندوق‌ها افزود: زنان عشایر عضو این صندوق‌ها در زمینه‌ پرورش مرغ بومی، سرمه‌دوزی، دوخت لباس محلی، بافت تابلو فرش، قالی، گلیم، جاجیم، تولید فرآورده‌های لبنی و چوغابافی، نمد فعالیت دارند.

وی با تاکید بر اینکه بیشترین میزان محصولات تولیدی توسط اعضای این صندوق‌ها انجام می‌شود و همچنین صنایع دستی تولیدی در مناطق عشایری به دلیل محلی بودن در محل زندگی‌ آنها به فروش می‌رسد، افزود: بازاریابی محصول از طریق اینترنت برای این قشر پیش‌بینی شده است تا عشایر بتوانند محصولات تولیدی خودشان را در این کانال‌ها به فروش برسانند.

دهقانی اظهار داشت: پارسال به منظور حمایت از صندوق‌های اعتباری خُرد زنان عشایری در استان پنج میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات از محل اعتبارات و تسهیلات سازمان، اتحادیه مرکزی و صندوق کارآفرینی امید پرداخت شده است.

وی با اشاره به اینکه ۴۹ درصد سرمایه این صندوق‌ها از محل مشارکت مردمی و ۵۱ درصد سهم دولت تامین شده، گفت: این صندوق‌ها از محل آورده مردم تشکیل و با حمایت دولت تقویت می‌شود.

این مسوول اداره کل عشایری استان به افزایش ۲ برابری تسهیلات به این صندوق‌ها به عنوان برنامه پیش‌بینی شده سالجاری اشاره کرد و گفت: جامعه عشایری به خصوص زنان و اعضای این صندوق می‌توانند با ارائه طرح توجیهی و تولیدی اقتصادی براساس زنجیره تولید از اعتبارات تسهیلاتی ماده ۱۰ و ۱۲ بهره‌مند شوند.

به گفته وی، برای استفاده از این تسهیلات تاکنون پیشنهاد زنجیره تولید گیاهان دارویی، تولید عسل و پرورش زنبورعسل و توسعه صنایع دستی به اعضای این صندوق پیشنهاد شده است.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای بیش از ۱۱۵ هزار و ۵۸ نفر جمعیت عشایری است.

عشایر چهارمحال و بختیاری در فصل پاییز به خوزستان و در فصل بهار از خوزستان به چهارمحال و بختیاری کوچ می‌کنند.