علی ابراهیمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هر ساله ورود عشایر این شهرستان به مناطق ییلاقی گلیل ۱۵ خرداد است که با توجه به خشکسالی این موعد زمانی امسال ۱۰ روز زودتر از سال گذشته انجام شد.
وی افزود: با توجه به کاهش ۴۰ درصدی بارندگی های بهاره که موجب کاهش تولید علوفه مراتع از 2.5 تن در هر هکتار به یک و نیم تن شده، این وضعیت موجب ترک زودهنگام عشایر شهرستان از مناطق میان بند به مناطق ییلاقی گلیل شده است.
رییس اداره امور عشایری شیروان در ادامه اظهار داشت: عمدهترین مشکل دام عشایر شهرستان، قیمت بسیار پایین دام زنده است که براساس مصوبات صورت گرفته کشوری قرار است دام عشایر به صورت تضمینی خریداری شود که هنوز مجوز و سهمیه آن ابلاغ نشده است.
ابراهیمی عنوان کرد: امسال در فاصله کوچ از قشلاق به ییلاق و حمل با خودرو مشکلات خفگی دام در حین حمل و نقل رخ داد که به همین علت بطور میانگین هر خانوار عشایری سه تا پنج راس دام را از دست دادند.
وی گفت: تنها ۶۰ درصد دام های عشایر این شهرستان بیمه است و بقیه بیمه ندارند که جبران خسارت ناشی از خفگی دام برای این افراد بسیار سخت است.
ابراهیمی افزود: با توجه به خشکسالی و مشکلات عنوان شده، قرار است اعتبارات امسال نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد افزایش یابد این درحالی است که سال گذشته ۶ میلیارد ریال اعتبار مصوب شد که از این میزان فقط ۳۰۰ میلیون ریال تخصیص یافت.
وی گفت: عشایری که در منطقه گلیل به مدت چهار ماه استقرار می یابند ۲۶۷ خانوار روستایی هستند که ۲۵ هزار راس دام سبک را در اختیار دارند.
ابراهیمی افزود: با توجه به کاهش بارندگی های سال جاری و خشکسالی اینک از محل اعتبارات ارزش افزوده یک میلیارد و ۵۲۰ میلیون ریال برای آبرسانی سیار به عشایر این شهرستان اختصاص یافته است.
وی گفت: با این میزان اعتبار آبرسانی با چهار دستگاه تانکر با ظرفیت ۴۰ هزار لیتر به ۸۰ خانوار عشایری آنهم پنج نوبت در روز انجام می شود.
حدود نیمی از عشایر خراسان شمالی مربوط به این شهرستان هستند.
شهرستان شیروان ۲ هزار و ۸۰۰ خانوار عشایری با جمعیتی حدود ۱۵ هزار نفر دارد که در قالب ۹ طایفه ۳۵۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارند.