مجید نظری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان آتش بر در مناطق مستعد آتش سوزی مانند انبار شاهی، اسلام آباد، باغ انار، خنگ بنار، تلخاب شیرین ، رادک و اطراف شهر دوگنبدان انجام شد.
وی بیان کرد: آتش بر یعنی ایجاد کردن شیارهایی به عرض ۴ تا ۶ متر در مناطقی که دارای علفزارهای انبوه هستند تا در زمان آتش سوزی امکان دسترسی برای اطفای حریق آسان تر و سریعتر صورت گیرد.
نظری اظهار داشت: پارسال نیز۷۰ کیلومتر آتش بر در جنگل های مستعد آتش سوزی این شهرستان ایجاد شد.
وی گفت: ایجاد ۷۰ کیلومتر آتش بر در مناطق مختلف این شهرستان از جمله تلخاب شیرین، امامزاده جعفر و ماهور باشت در دستور کار این اداره است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گچساران افزود: با توجه به افزایش دما و گرم شدن هوا خطر وقوع آتش سوزی دور از انتظار نیست بنابراین برای ایمن ماندن منابع طبیعی از حریق ایجاد «آتش
بر» در دستور کار قرار گرفته است.
وی ابراز کرد: برنامه ریزی برای برگزاری دوره های آموزشی چگونگی اطفای حریق برای جوامع محلی از دیگر برنامه های منابع طبیعی برای به حداقل رساندن آتش سوزی هاست.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گچساران گفت: ۹۰درصد از دلایل آتش سوزی ها در جنگل های شهرستان عامل انسانی است.
وی افزود: در سالجاری بیش از ۶ فقره آتش سوزی در مناطق مختلف این شهرستان رخ داد که سه مورد در مناطق حفاظت شده بوده است.
نظری اظهار داشت: این آتش سوزی ها در مناطق کوه خامی، دیل، تپه های مشرف به کوی کارکنان نارک در شهرستان گچساران رخ داد.
نظری تصریح کرد: بیش از ۴۳۵ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی در گچساران وجود دارد که از این میزان ۳۲۰ هزار هکتار مرتع و بیش از ۱۱۵ هزار هکتار جنگل است.
آتش سوزی های سال گذشته در مناطق پلاک انبار شاهی، پشه کان اولیا، نارک، خنگ بنار و کوه گهر، ماهور باشت، آبریگون و کوه پهن رخ داد.
۶۰۶ هکتار از جنگل ها و مراتع مناطق مختلف گچساران سال گذشته در ۲۹ فقره آتش سوزی های دچار آسیب جدی شد.
درختان بلوط، بادام، بنه و کیکم مهمترین پوشش گیاهی جنگلهای این شهرستان است.
شهرستان ۱۵۰ هزار نفری گچساران در جنوب غربی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.