به گزارش ایرنا، خالد جعفری روز پنجشنبه در پنجمین جلسه قرارگاه ساماندهی مرغ به رسانهای شدن بحث قاچاق جوجه یک روزه از کردستان طی مدت اخیر اشاره و به بازتاب منفی آن در جامعه اشاره کرد و اظهار داشت: مشکلی در بحث عرضه و تقاضای جوجه پیش آمد که به نوعی آن را به خروج غیرقانونی جوجه از مرزهای کردستان ربط دادند اما اکنون با قاطعیت میگویم که قاچاق جوجه به صفر رسیده است.
وی از تلاشهای مرزبانی، نیروهای امنیتی و انتظامی در بحث برخورد با قاچاق جوجه از مرزهای استان تقدیر کرد و افزود: قاچاق جوجه از لحاظ بهداشتی نیز غیرقانونی و برای سلامت مردم خطرناک است، بنابراین اجازه این کار از مرزهای استان داده نمیشود و باید در چرخه مصرف داخلی قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان با بیان اینکه قاچاق جوجه مورد قبول اقلیم کردستان عراق هم نیست، ادامه داد: تمام هماهنگیها انجام شده که از مرزهای استان، هیچگونه قاچاق جوجه صورت نگیرد و به قاچاقچیان میدان برای این کار داده نمیشود.
جعفری با بیان اینکه تولید مرغ مازاد بر مصرف کردستان نباید منجر به صادرات و کمبود آن در استان باشد، یادآور شد: اولویت تولید و مصرف مرغ بازار استان است، همچنانکه اکنون مرغ در بازار، پایینتر از میانگین کشوری عرضه میشود و باید تلاش کنیم، تعادل قیمت همچنان حفظ شود.
وی بر لزوم رصد تولید مرغ از درب مرغداریها تاکید کرد و اظهار داشت: آرامش مردم برای ما بسیار مهم است و دستگاههای مسوول به ویژه سازمان صنعت، معدن و تجارت باید بازار را کنترل کرده و اجازه ندهد، مرغ بالاتر از قیمت قانونی عرضه شود.
افزایش ۱۸ درصدی جوجهریزی در کردستان
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم اظهار داشت: فروردین امسال چهار میلیون و ۷۹ هزار و ۲۱۵ قطعه جوجهریزی در استان انجام شد که نسبت به سه میلیون و ۴۵۲ هزار و ۴۰۵ قطعه مدت مشابه پارسال، ۱۸ درصد رشد داشت.
محمدفرید سپری یادآور شد: در اردیبهشت نیز سه میلیون و ۸۶۳ هزار و ۷۴۰ قطعه جوجهریزی صورت گرفت که در مقایسه با سه میلیون و ۲۴۲ هزار و ۴۰۸ قطعه مدت مشابه سال گذشته ۱۹ درصد افزایش یافت.
وی با بیان اینکه از ابتدای خرداد تاکنون نیز ۳۲۴ هزار و ۹۸۰ قطعه جوجهریزی شده که یک درصد رشد دارد، اضافه کرد: در مجموع طی ۲ ماه اول سال جاری، میزان جوجهریزی در کردستان نسبت به مدت مشابه پارسال ۱۸ درصد بیشتر شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان سهم استان از جوجهریزی کشور در فروردین ماه را ۳.۵ درصد و در اردیبهشت ۳.۳ درصد اعلام کرد و گفت: در مجموع طی ۲ ماه گذشته از سال جاری، ۳.۴ درصد جوجهریزی کشور در استان کردستان بوده است.
سپری با اشاره به وجود ۷۱ واحد مرغداری در استان اشاره کرد و افزود: پیشبینی میشود روزانه ۲۳۰ تن مرغ لاشه در کردستان تولید شود، در حالیکه میزان روزانه مرغ در استان طی ۲ ماه اخیر ۱۵۰ تا ۱۵۵ تن بوده که حدود ۷۰ تن مازاد بر نیاز است و در زمینه تولید مرغ معین استان البرز هستیم.
تشکیل ۷۲ پرونده تخلف برای مرغداران
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم با بیان اینکه بخشی از مرغ تولیدی استان مازاد بر نیاز است و به استانهای دیگر صادر میشود، افزود: از زمانی که قرارگاه ساماندهی مرغ استان تشکیل شده اولویت با مصرف استان است و این مهم همچنان باید رعایت شود.
محمد درهوزمی با بیان اینکه عده ای به دنبال ایجاد مشکل برای بازار تولید و مصرف مرغ هستند، یادآور شد: تولید کنندگان باید مرغ را به قیمت ۱۷۱ هزار ریال بفروشند و با قیمت ۲۴۹ هزار ریال به دست مصرف کننده برسد، ضمن اینکه مرغداران برای لاشهفروشان فاکتور صادر کنند.
وی خواستار ثبت مرغداریها در سامانه جامع انبارها شد و ادامه داد: موجودی مرغداریها از تولید تا مصرف باید رصد شود تا مانع از ایجاد تخلف در بحث میزان تولید و عرضه شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان به تشکیل ۷۲ پرونده تخلف برای مرغداران در زمینه جوجهریزی طی ۲ ماه گذشته اشاره کرد و گفت: ارزش پروندههای تشکیل شده ۴۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال بوده است.
صادرات بیش از یک میلیون قطعه مرغ به استانهای کشور
مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم گفت: طی ۲ ماه اول امسال، یک میلیون و ۵۹۵ هزار و ۲۶۳ قطعه مرغ از کردستان به استانهای تهران، البرز، آذربایجان شرقی، خوزستان، کرمانشاه، مرکزی، همدان و سمنان صادر شد.
شهریار حنیفی با بیان اینکه اکنون کردستان معین استان البرز است، افزود: وضعیت استان از لحاظ تولید مرغ عالی است،در حالیکه برخی از استانهای همجوار با مشکل کمبود مرغ مواجه هستند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز اظهار داشت: در فروردین ماه امسال، روزانه ۱۸۹.۵ تن مرغ کشتار و روزانه ۱۴۴ تن لاشه مرغ تحویل مصرفکنندگان شده است.
سید احمد ذکریایی نژاد افزود: در اردیبهشت نیز روزانه ۷۴ هزار و ۹۵۰ قطعه با ۱۹۴ تن مرغ زنده و ۱۴۷۵ تن وزن لاشه در استان کشتار شد که مصرف روزانه ۲۰ تا ۳۰ تن افزایش یافته اما کمبودی احساس نشده است.
سرهنگ شهریار سلیمانی رییس اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز فرماندهی انتظامی کردستان هم با اشاره به اینکه از اول فروردین ماه امسال تاکنون ۲۸۱ هزار قطعه جوجه یک روزه در استان کشف شده است، افزود: از ۱۵ بهمن پارسال نیز تاکنون ۱۶۸ تن مرغ زنده و ۲۱ هزار و ۲۶۴ کیلوگرم تخم مرغ قاچاق در استان کشف شده است.