سید خالق سجادی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: رقم پرداختی بابت گندم خریداری شده توسط دولت معادل ۲۵ درصد مطالبات کشاورزان معرفی شده به بانک های عامل است.
وی گفت: تا عصر دیروز چهارشنبه ۷۵ هزار تن گندم توسط کشاورزان گلستان به دولت فروخته شده بود که این مقدار همچنان در حال افزایش است.
به گفته وی امسال ۹۰ مرکز خرید تضمینی گندم توسط این اداره کل تدارک دیده شده که از اواخر اردیبهشت ماه پنج مرکز دولتی فعال و اکنون با گسترش سطح برداشت در استان به ۵۰ مرکز افزایش یافته است.
سجادی پیش بینی کرد که امسال حدود ۷۰۰ هزار تن گندم تولیدی استان از سوی کشاورزان به دولت فروخته شود.
مطابق گزارش معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی گلستان در این استان ۳۸۱ هزار هکتار به زیر کشت گندم رفت ولی به دلیل کاهش بارش ها و بروز خشکسالی در سال زراعی جاری، محصول ۸۰ هزار هکتار با پیشبینی تولید۴۷۰ هزار تن گندم نابود شد.
در راستای تحقق شعار سال در بخش کشاورزی و پشتیبانی از تولید، با موافقت رئیس جمهوری و سازمان برنامه و بودجه، مقرر شد با عنایت به کمبود شدید بارندگی و حمایت از کشاورزان گندمکار مبلغ هزار تومان به قیمت تضمینی گندم به عنوان جایزه تحویل تقدیم شود.
پیش از این قیمت مصوب خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم توسط شورای عالی اقتصاد چهار هزارتومان تعیین شده بود.
برداشت محصول از کشتزارهای گندم گلستان از هفته نخست خرداد آغاز شده و تا اواخر مردادماه ادامه دارد.
استان گلستان از نظر کمیت و میزان تولید گندم، رتبه دوم ایران را دارد و این در حالی است که مساحت آن بسیار کمتر از استانهای دارای پتانسیل کشاورزی همچون فارس و خوزستان است مضافاً اینکه به باور برخی کارشناسان در بحث کیفیت مقام اول کشور را دارد زیرا گلوتن موجود در محصول آن بیشتر از سایر نقاط است.
گلوتن؛ پروتئینی است که باعث کش آمدن خمیر و ترد شدن نان با کیفیت بسیار مناسب میشود و از این حیث گندم تولیدی در گلستان یکی از بهترین محصولات کیفی ایران است.
پارسال بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم از ۳۵۵ هزار هکتار زمین زیر کشت این محصول در گلستان تولید شد که ۷۵۰ هزار تن آن از سوی کشاورزان به دولت فروخته شد.
مازاد گندم تولیدی کشاورزان گلستان برای تامین نان به بیش از ۱۰ استان کشور حمل می شود.
گلستان ۶۶۷ هزار هکتار زمین کشاورزی حاصلخیز دارد که هرساله بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار هکتار از این زمین ها به زیر کشت پاییزه گندم می رود.