رقیه دوست فاطمی ها، روز پنجشنبه در نخستین جلسه شورای اداری اداره کل کتابخانههای عمومی یزد که با حضور کارکنان ستادی و مسوولان کتابخانههای ۱۰ شهرستان استان از طریق ارتباط تصویری برگزار شد،افزود: ۱۴۰۰، سال آغازین قرن جدید است،باید تلاش کرد که در سال جدید چشمانداز درازمدتی برای کتابخانههای عمومی ترسیم شود تا در آینده مسوولان این مراکز فرهنگی درخشان تر عمل کنند.
وی ادامه داد: : عضو و مراجعهکننده باید احساس کنند کتابخانه، خانه امن اجتماعی برای اوست و از حضور در آن لذت ببرد، البته رسیدن به این چشمانداز، تلاش همه همکاران را در ردههای مختلف میطلبد.
دوست فاطمی ها در ادامه با اشاره به راهاندازی اینترنت رایگان از ابتدای سال جاری در تمامی کتابخانههای عمومی استان گفت: این اتفاق با ۲ هدف صورت گرفت، اول اینکه اعضای کتابخانه بتوانند شرایط مطلوبی از جهت بهرهمندی از امکانات مطلوب فناوری را در کتابخانه تجربه کنند و در کنار آن نیز همکاران برای فعالیت فرهنگی و ترویجی در فضای مجازی دچار مشکل نشوند.
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان یزد ادامه داد: با توجه به اینکه شرایط حاد کرونا در برهههای مختلف سبب شد تمرکز فعالیتهای فرهنگی به سمت فضای مجازی متمرکز شود ، تلاش شد زیرساختهای فناوری برای همه همکاران فراهم شود.
همچنین حامد عطارها، معاون ترویج کتابخوانی و توسعه کتابخانههای این اداره کل با اشاره به اینکه دورکاری همکاران در ایام کرونا به معنای تعطیلی کتابخانهها نیست، خواستار استمرار فعالیتهای کتابخانهها در فضای مجازی در ایام دورکاری شد تا شرایط برای ارایه خدمات فیزیکی مجدداً فراهم شود.
وی بیان کرد: در شهرستانهای نارنجی و قرمز که فعالیت فیزیکی کتابخانهها محدود است، موضوع ارسال کتاب به اعضای علاقهمند در قالب طرح «پیک کتاب» با جدیت دنبال شود.
علی ملاعبلاسی، معاون اداری مالی اداره کل کتابخانههای عمومی یزد در این نشست خواستار پیگیری ویژه رییسان اداره های شهرستانها برای تعیین و ارسال نیازهای تجهیزاتی و عمرانی در هر شهرستان شد.
جمعی از رییسان کتابخانههای عمومی شهرستان ها نیز به بیان دیدگاههای خود در خصوص حوزههای تخصصی بیان کردند که کارشناسان ستادی به پرسش های آنها پاسخ گفتند.
ارسال فعالیتهای فرهنگی کتابخانهها در بازههای زمانی موردنظر به واحد فرهنگی و انعکاس مطلوب آنها در فضای مجازی، لزوم رعایت دستورالعملهای حفاظتی و رعایت بیطرفی در کتابخانهها در آستانه انتخابات پیشرو و آمادگی کتابخانهها برای برگزاری باشکوه یازدهمین دوره جشنواره کتابخانوانی رضوی، از مهمترین مصوبات این جلسه بود.
همچنین پنجم خردادماه جاری مدیرکل کتابخانه های عمومی یزد گفته بود که این استان با ۷۲ هزار مترمربع فضا و ۶.۰۵ مترمربع فضای مطالعه به ازای هر ۱۰۰ نفر، در این عرصه در میان ۳۱ استان کشور در جایگاه نخست قرار دارد.
دوست فاطمیها در حاشیه دومین نشست اعضای انجمن کتابخانه های عمومی بافق در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تعداد کتابخانه های عمومی کشور را سه هزار و ۵۰۰ باب اعلام کرد و افزود: این آمار در استان یزد ۱۱۴ باب شامل ۱۰۱ کتابخانه نهادی و ۱۳ باب مشارکتی فعال است که از این تعداد ۸۷ کتابخانه شهری و بقیه در روستاهای استان فعالیت دارد.
به گفته وی ۱۰۸ هزار نفر معادل ۹ درصد جمعیت استان عضو کتابخانه شهری و روستایی استان هستند که از خدمات این نهاد استفاده میکنند.