به گزارش ایرنا، محمدباقر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه سفرهای استانی خود، عصر روز چهارشنبه پنجم خرداد وارد اصفهان شد و روز پنجشنبه ششم خرداد با سفر به شهرستانهای این خطه علاوه بر بازدید از برخی از طرحهای کلان و ملی، تعدادی از طرحهای انجام شده را افتتاح کرد.
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه تیر سال گذشته سفری سهروزه به استان داشت و در آن اعتبارات ویژهای برای تکمیل و آغاز عملیات اجرایی تعدادی از طرحهای عمرانی و زیربنایی بخصوص در بخشهای مسکن، حمل و نقل و آب تخصیص یافت که در سفر خرداد جاری، تعدادی از این طرحها افتتاح و از پیشرفت برخی از آنها نیز بازدید شد.
افتتاح ۲۲۰۰ مسکن محرومان در اصفهان
از مهمترین این طرحها میتوان به تامین مسکن برای محرومان و مددجویان زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اشاره کرد که در سفر سال گذشته نوبخت به اصفهان، دستور احداث سه هزار واحد مسکونی محرومان و در طول یکسال نیز مجوز بیش از هزار و ۱۵۰ واحد مسکن دیگر صادر شد و خرداد جاری در کمتر از یک سال حدود ۲ هزار و ۲۰۰ واحد از آنها با حضور رییس سازمان برنامه و بودجه، افتتاح و کلید آنها به مردم تحویل داده شد.
به گفته حجتالله غلامی معاون استاندار اصفهان، احداث سایر منازل مسکونی محرومان در این طرح در مراحل پایانی قرار دارد و امید است تا پایان امسال افتتاح شود.
رییس سازمان برنامه و بودجه در آیین اهدای کلید منازل به مالکان طرح مسکن محرومان در تیران و کرون گفت: احداث مسکن برای اقشار آسیبپذیر و نیازمندان که به خانهدار شدن آنها منجر میشود برای دولت تدبیر و امید و مسوولان بنیاد مسکن افتخار و مایه مسرت است.
محمدباقر نوبخت با بیان اینکه عملیات احداث بیش از ۱۲۰ هزار واحد مسکونی محرومان در کل کشور از پارسال آغاز شد، افزود: نیمی از این واحدها تحویل متقاضیان شد و تا پایان دولت دوازدهم کل تعهد انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته طرح مسکن محرومان در استانهای کشور بصورت تسهیلات ارزان قیمت و کمک بلاعوض دولت آغاز شد و امسال شاهد بهرهبرداری از آن هستیم.
نوبخت از اجرای طرح احداث مسکن برای اقشار کم درآمد جامعه نیز خبر داد و گفت: این طرح غیر از مسکن محرومان است که با وام قرضالحسنه ۴ درصدی و کمک بلاعوض سازمان برنامه و بودجه احداث میشود.
افتتاح سالن ورزشی چندمنظوره ورزشگاه ولایت دانشگاه اصفهان
سالن ورزشی چندمنظوره ورزشگاه ولایت دانشگاه اصفهان با زیربنای هفت هزار مترمربع نیز در سفر روز پنجشنبه نوبخت به این شهر افتتاح شد.
این ورزشگاه از مُصوبههای سفر رهبر انقلاب اسلامی به اصفهان در سال ۱۳۸۱ است که عملیات اجرایی و طراحی آن در سال ۱۳۸۲ آغاز و در سال بعد، سازه بتُنی آن احداث شد.
احداث این ساختمان پس از حدود ۲۰ درصد پیشرفت به مدت ۱۳ سال متوقف شد و سال ۱۳۹۶ با موافقت رییس سازمان برنامه و بودجه، روند اجرای آن از سر گرفته شد.
این سالن ورزشی چندمنظوره شامل سالن اصلی حدود سه هزار و ۵۰۰ مترمربع و سالن جانبی شامل سالنهای پینگ پُنگ، بدنسازی، بولینگ، تیراندازی، بیلیارد و فضای خدماتی و مشترک است.
معاون رییس جمهوری در مراسم افتتاح این سالن ورزشی گفت: با توجه به اینکه خشت نخست ورزشگاه ولایت این دانشگاه با اعطای اعتبار ویژه از سوی رهبر انقلاب اسلامی در سفر به اصفهان بنا نهاده شده، لازم است این ورزشگاه هرچه زودتر تکمیل شود.
نوبخت خاطرنشان ساخت: این افتخاری برای دولت ماست که منویات رهبر انقلاب در باره دانشگاه اصفهان را تکمیل و از آن بهرهبرداری کنیم.
وی گفت: به مدیران سازمان برنامه و بودجه ماموریت میدهم که اعتبارات مانده برای تکمیل نهایی این طرح در کوتاهترین زمان فراهم و توفیق مشارکت در اتمام آن در کارنامه دولت دوازدهم ثبت شود.
تخصیص ۵۴۵ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل طرحهای نیمهتمام
افتتاح ساختمان سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یکی دیگر از برنامه های سفر محمدباقر نوبخت به اصفهان بود که او در این مراسم گشایش آن از تخصیص ۵۴۵ میلیارد تومان برای تکمیل طرحهای نیمهتمام استان خبر داد و گفت: ۲۲۵ میلیارد تومان آن برای طرح کنارگذر شرق بود.
نوبخت همچنین به طرح خط قطار شهری اصفهان به بهارستان اشاره کرد و افزود: طرح قطار شهری اصفهان در حال اتمام است و بزرگترین خط ریلی کشور در این مرحله اجرایی شده است.
وی اضافه کرد: خط ریلی مشابهی نیز در استانهای همدان، کرمانشاه، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و گیلان ایجاد و به شبکه سراسری ریلی کشور وصل شده است.
معاون رییس جمهوری تاکید کرد: سازمان برنامه و بودجه موضوع معیشت کارکنان را فراموش نکرده و افزایش حقوق و متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری را مطرح و حل کرده و این رضایت نسبی حاصل همین همفکری بوده است.
نوبخت گفت: سند آمایش ملی و تهیه اسناد استانی از مهمترین اقدامات مرکز پژوهشهای توسعه و آیندهنگری است که مطالبات ۵۰ ساله در آن لحاظ شده و اکنون به مرحله نهایی رسیده و سه روز قبل سه جلد از سند آمایش کشوری تقدیم رهبر معظم انقلاب شده است.
وی با بیان اینکه در سند آمایش، برنامههای کشور تا سال ۲۰۲۴ تعریف شده است، گفت: این سند برای تمام استانهای کشور، طراحی جداگانهای در نظر گرفته است.
عملیات اجرایی احداث ساختمان جدید سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان در سال ۱۳۹۷ آغاز شد و با حضور رییس سازمان برنامه و بودجه به بهرهبرداری رسید.
این بنا با هزینه ۲۳ میلیارد تومان و زیربنای چهار هزار و ۲۰۰ مترمربع شامل ۲ هزار و ۷۰۰ مترمربع ساختمان اداری در چهار طبقه و یک هزار و ۵۰۰ مترمربع پارکینگ ساخته شده است.
بازدید از طرح سامانه دوم آبرسانی به اصفهان
یکی دیگر از برنامههای سفر معاون رییس جمهوری به اصفهان، بازدید از سامانه دوم آبرسانی اصفهان بود.
به گفته غلامی معاون استاندار اصفهان، در سفرهای قبلی نوبخت، اعتباری برای تکمیل این طرح تخصیص یافت تا بتوان آن را تا پایان خرداد جاری به بهرهبرداری رساند و کمبود آب آشامیدنی اصفهان را جبران کرد.
طرح سامانه دوم آبرسانی اصفهان با هدف آبرسانی به ۱۴ شهرستان استان اصفهان(۷۳ شهر و ۷۸ دهستان) به طول ۲۷ کیلومتر در حال اجراست، از طریق این تونل که عملیات اجرایی آن از سال ۸۸ آغاز شد، قرار است آب مورد نیاز اصفهان بطور مستقیم از دریاچه سد زایندهرود در چادگان و از خروجی تونل در نزدیکی شهر تیران، منتقل و تامین شود.
به گفته نعمتالله اکبری رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، مقرر است از محل اجرای طرح سامانه دوم آبرسانی به اصفهان ۹.۳ متر مکعب آب آشامیدنی در ثانیه برای ۱۴ شهرستان از جمله اصفهان، خمینی شهر و نجفآباد تامین شود که امید است تا پایان خرداد یک سوم ظرفیت آن یعنی ۳.۱ مترمکعب آب آشامیدنی به این شهرستانها منتقل شود.
اکبری تاکید کرد: اجرای طرح مذکور کمک زیادی به تامین آب آشامیدنی در تابستان امسال در استان اصفهان که با خشکسالی مواجه است، خواهد کرد.
تخصیص اعتبار جهت تکمیل طرح مترو اصفهان – بهارستان
بازدید از مترو اصفهان - بهارستان یکی دیگر از برنامههای سفر معاون رییس جمهوری به اصفهان بود؛ در سفر قبلی نوبخت ۲۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل این طرح تخصیص یافت و مقرر است تا پایان خرداد جاری، ریلگذاری آن آماده تحویل شود.
طرح قطار شهری اصفهان - بهارستان به طول ۱۴.۷ دهم کیلومتر در قالب ۹.۵ کیلومتر زیرزمینی و ۴.۶ دهم کیلومتر رو زمینی در حال اجراست؛ عملیات اجرایی این طرح از اسفند سال ۹۰ آغاز شد.
رییس سازمان برنامه و بودجه در بازدید از این طرح گفت: برای تکمیل طرح قطار شهری اصفهان- بهارستان با توجه به سرعت بالای اجرای آن، آماده مشارکت در این کار تا پایان دولت دوازدهم هستیم.
نوبخت بر ضرورت شتاببخشی به روند بهرهبرداری از آن تاکید و اضافه کرد: این طرح، کار بسیار بزرگی است که سالها با کُندی دنبال شد اما در کمتر از یک سال گذشته، سرعت خوبی پیدا کرده است.
وی با بیاناینکه تیر سال گذشته ۲۰۰ میلیارد تومان برای اتمام این طرح تخصیص یافت، ادامه داد: منابع مالی جدید برای تکمیل طرح مترو اصفهان - بهارستان را تا ۲۰۰ میلیارد تومان تخصیص خواهیم داد.
رییس سازمان برنامه و بودجه خاطرنشان ساخت: انتظار ما بهرهبرداری از این طرح در دوران دولت تدبیر و امید بود، اما در صورتی که امکان تکمیل آن وجود داشته باشد، آمادگی خود را برای افزایش اعتبار آن اعلام میکنیم.
شهر جدید بهارستان یکی از شهرهای برنامهریزی شده اقماری با حدود یکصد هزار نفر جمعیت است که در ۲۰ کیلومتری جنوب شرقی کلانشهر اصفهان قرار دارد.
تخصیص ۱۸۰ میلیارد تومان برای تکمیل کنارگذر شرق اصفهان
یکی از مهمترین دستاوردهای دیگر سفر معاون رییس جمهوری به اصفهان، تخصیص ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل قطعه سوم آزادراه کنارگذر شرق اصفهان بود.
رییس سازمان برنامه و بودجه در بازدید از این طرح گفت: مقرر شده که بطور مجدد ۱۸۰ میلیارد تومان به قطعه سوم طرح آزادراه کنارگذر شرق اصفهان اختصاص یابد تا مانند قطعه قبلی با سرعت آماده بهرهبرداری شود.
نوبخت با تاکید بر اینکه اعتبار لازم برای تکمیل قطعه سوم آزادراه شرق اصفهان اختصاص خواهد یافت، اظهار داشت: در سفر تیر ماه پارسال به اصفهان از این آزادراه بازدید کردم که تعهد مالی سازمان برنامه و بودجه برای تکمیل قطعههای یک و دو آن، بطور صددرصد محقق شد.
رییس سازمان برنامه وبودجه با ابراز رضایت از تکمیل قطعههای یک و ۲ این کنارگذر اضافه کرد: اعتبار مورد نیاز برای تکمیل قطعه سوم را نیز بلافاصله میپردازیم اما انتظار داریم که پیمانکار و مجری طرح نیز به وعده خود عمل و هرچه زودتر این آزادراه را تکمیل کنند.
به گزارش ایرنا، تفاهمنامه تامین مالی، اجرا، بهرهبرداری و انتقال آزادراه کنارگذر شرق اصفهان از سال ۹۴ بین وزارت راه و شهرسازی و صندوق بازنشستگی کشوری به امضا رسید.
این طرح حد فاصل آزادراه نطنز - اصفهان تا اتصال به بزرگراه اصفهان- نایین به طول ۶۳ کیلومتر است که بار حمل و نقل کریدور شمال - جنوب را از مجاورت شهر اصفهان هدایت میکند.
عملیات اجرایی آزادراه کنارگذر شرق اصفهان که در سالهای گذشته متوقف شده بود با هدف کاهش زمان سفر، جلوگیری از تردد وسایط نقلیه سنگین و دودزا به درون محیط شهری اصفهان و کاهش آلودگی هوا و در پی آن ایجاد سفری پاک، با همکاری سازمان بازنشستگی کشوری و با مشارکت بخش خصوصی اجرا شد.
آزادراه کنارگذرشرق اصفهان از آزادراه نطنز – کاشان – اصفهان، آغاز و به آزاد راه اصفهان – شیراز ختم میشود.
قطعه اول این طرح از آزادراه اصفهان- نطنز تا آزادراه اصفهان- اردستان به طول ۳۰ کیلومتر، قطعه دوم آن در ادامه تا جاده اصفهان- نایین به طول ۳۳ کیلومتر و قطعه سوم از جوار باغ رضوان تا گردنه لاشتر پس از بهارستان، به طول ۳۰ کیلومتر است.
این طرح در کاهش آلایندهها، تصادفها و ترافیک بسیار موثر خواهد بود و با توجه به اینکه روزانه ۶۰۰ هزار تردد خودرو در جادههای اصلی کلانشهر اصفهان انجام میشود، برآورد تردد روزانه ۸۰ هزار وسیله نقلیه از این مسیر، نقشی مهم و گرهگشا خواهد داشت.
استان اصفهان بیش از پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲۴ شهرستان دارد.