محمدرضا عصاری روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کمیته فرهنگ و تمدن که یکی از کمیتههای شورای عالی انقلاب فرهنگی است، مسائل فرهنگ و تمدن اسلام و ایران را پیگیری و در راستای احیای این میراث برای آگاهی نسل جدید تلاش میکند.
وی ادامه داد: دانشگاه صنعتی جندی شاپور یکی از مباحث کمیته فرهنگ و تمدن بوده و اقداماتی که اخیرا در این حوزه انجام شده نتایج فعالیتهای آن است.
عصاری با بیان اینکه این کمیته اتفاقاتی که در حوزه تمدن صورت میگیرد را پایش میکند، گفت: پس از کنگره سوم بینالمللی جندی شاپور پیشنهادی مبنی بر احیای نخستین شهر دانشگاهی که جندی شاپور در زمان خود داشته مطرح شد.
وی با بیان اینکه این میراث بزرگ و گرانبها به همت شورای عالی انقلاب فرهنگی وزارت علوم، بازخوانی شده است، افزود: قرار است با تصویب کمیته فرهنگ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه جندی شاپور باستان در محل موردنظر احیا شود.
رییس دانشگاه صنعتی جندی شاپور با اشاره به اینکه اختصاص ۶۰ هکتار برای محل تاسیس دانشگاه جندی شاپور باستان درخواست شده است، گفت: برگزاری یک گردهمایی یا نشست برای دانشگاههای با قدمت بیش از ۷۰۰ سال نیز پیشنهاد شده که با توجه به قدمت بیش از یکهزار و ۷۰۰ سال دانشگاه جندی شاپور طبیعتا یکی از کرسیهای اصلی در اختیار ایران قرار خواهد گرفت.
وی افزود: برخی از کشورها سعی دارند ما را جنگطلب نشان دهند و چهره خشنی از ما نشان میدهند این گنجینه و سند یکهزار و ۷۰۰ ساله جندی شاپور میتواند همه این تلاشها را بیاثر کند.
عصاری بیان کرد: هدف ما احیای شهر دانشگاهی جندی شاپور از نظر محتوایی و ایجاد دبیرخانه دائمی نشست دانشگاههای با قدمت بیش از ۷۰۰ سال است از این رو باید خودباوری علمی، فرهنگی و تمدنی ایران را به اطلاع مردم جهان و جوانان سرزمینمان برسانیم تا از این راه بخشی از هجمههای فرهنگی به کشور را خنثی کنیم.
وی احیای این میراث باستانی را دستاورد بزرگی برای ایران و جندی شاپور دانست و افزود: جندی شاپور ۵۰۰ سال پس از ورود اسلام نیز برپا بود و فعالیت میکرد که نشان دهنده همزیستی درست اسلام، علم، فرهنگ و تمدن است.
شهر باستانی جندی شاپور که اکنون تنها بقایایی از آن در اطراف شهر دزفول برجا مانده مربوط به عصر ساسانیان است که به دستور شاپور اول احداث شد و در زمان خود با تدریس رشتههای پزشکی، فلسفه و نجوم نخستین و معتبرترین مرکز علمی جهان بود.
طبق مستندات تاریخی موجود در شهر باستانی جندی شاپور، نخستین نظام نامه آموزش عالی جهان در این دانشگاه شکل گرفت. شهر باستانی جندی شاپور با ۸۰۰ هکتار وسعت در ۱۲ کیلومتری دزفول و در مجاورت شهر جندی شاپور واقع است.