اسحاق خسروپناه روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه پارسال در این موقع از سال حجم آب سد چری بیش از سه میلیون و ۴۶۰ هزار مترمکعب بود اظهار داشت: کاهش حجم آب سد در سال جاری به علت کاهش ۴۲ درصدی بارندگیها بوده است.
وی منابع مصرف آب این سد را فقط برای کشاورزی عنوان کرد و گفت: سهمیه تخصیص آب تحویلی سال جاری یک میلیون و ۱۰۰ هزار مترمکعب بوده که ۸۰۰ هزار مترمکعب آن برای زراعت و ۳۰۰ هزار مترمکعب برای باغ اختصاص دارد و تاکنون ۹۵ درصد آب در بخش زراعت تحویل داده شده است و نوبت دوم تحویل آب به باغ ها نیز تیرماه انجام می شود.
خسروپناه با اشاره به اینکه حجم رسوب پشت سد مخزن چری حدود ۴۰۰ هزار متر مکعب است افزود: امسال یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برای دریچه تحتانی سد مخزن چری فاروج تخصیص داده شده است که با توجه به گل و لای فراوان اکنون پیمانکاران مشغول بازگشایی دریچه تحتانی سد هستند.
سد چری که در ۱۰ کیلومتری شهر فاروج ساخته شده است که به لحاظ اهمیت چهارمین سد در بین پنج سد این استان است و توان تنظیم سالانه شش میلیون متر مکعب آب را دارد.
این سد از نوع سازه خاکی با هسته رسی است که ارتفاع دیواره آن ۴۲ متر، طول تاج ۴۰۴متر، عرض دیواره در پی ۲۲۰ متر و عرض تاج ۸ متر و سرریز سد از نوع لبه پهن جانبی است.
عملیات اجرایی سد چری در سال ۱۳۷۱ با هدف کنترل سیلاب و توسعه و بهبود زمین های کشاورزی پایین دست آغاز شد و در سال ۱۳۷۷ به پایان رسید که شبکه آبیاری و زهکشی آن در شرایط پرآبی یکهزار و ۱۰۰ هکتار از زمین های پایین دست سد را پوشش می دهد.
شهرستان فاروج با ۵۲ هزار نفر جمعیت در ۹۰ کیلومتری بجنورد، دروازه شرقی استان خراسان شمالی محسوب می شود.