به گزارش روز شنبه ایرنا از خبرگزاری افه، صلیب سرخ با انتشار بیانیه ای اعلام کرد، در حالی که قاره آمریکا اکنون شاهد یکی از بالاترین میزان مرگومیر روزانه کووید-۱۹ در جهان است، آمریکای لاتین و کارائیب به تنهایی بیش از یک میلیون مورد فوت بیماران کرونایی را به خود اختصاص داده که یک سوم آمار جهانی است؛ به این ترتیب «تا پایان همهگیری در این منطقه، فاصله بسیار است».
صلیب سرخ با اشاره به تداوم روند صعودی شمار مبتلایان در آمریکای لاتین و کارائیب اعلام کرد، ۱۰ کشور از ۱۵ کشوری که بالاترین تعداد ابتلا به ویروس کرونا در جهان را گزارش کرده اند در این منطقه قرار دارند. بر اساس اطلاعات «بانک توسعه بین آمریکایی» در حالی که میانگین جهانی مرگومیر بیماران مبتلا به ویروس کرونا ۴۶ مورد به ازای هر یکصد هزار نفر است اما این رقم در آمریکای لاتین و کارائیب به ۱۶۲ مورد فوت رسیده است.
شمار مبتلایان ویروس کرونا در اروگوئه، آرژانتین، کاستاریکا، ترینیداد و توباگو، سورینام و برزیل همچنان رو به افزایش است.
بر اساس اعلام این نهاد بینالمللی افزایش بی سابقه شمار ابتلا و جانباختگان منطقه از آغاز شیوع ویروس کرونا، زنگ خطرها از فروپاشی نظام های بهداشتی در بسیاری کشورها از جمله برزیل، آرژانتین، اوروگوئه، بولیوی، پاراگوئه و کلمبیا را به صدا درآورده است.
صلیب سرخ با اشاره بر روند کند واکسیناسیون کووید-۱۹ و عدم دسترسی به دوزهای کافی واکسن بر لزوم تقویت اقدامات بهداشتی و دستورالعملهای مراقبتی عمومی تاکید کرد.
مارتا کیز مدیر منطقه ای صلیب سرخ گفت: با گذشت پنج ماه از آغاز طرح واکسیناسیون در سراسر جهان، از هر یکهزار واکسن، کمتر از دو دوز در فقیرترین کشورهای قاره آمریکا استفاده شده است.
این کارشناس با اشاره به اینکه جان میلیونها انسان به تلاشها برای رفع نابرابریها در حوزه توزیع واکسن بستگی دارد، گفت، کنار گذاشتن آسیب پذیرترین جوامع در فرآیند واکسیناسیون، فاجعه ای اخلاقی است.
براساس تارنمای آماری وُردو میترز، تا امروز ۲۹ می (هشتم خرداد) بیش از ۳۲ میلیون و ۷۰۸ هزار نفر در آمریکای لاتین و کارائیب به ویروس کرونا مبتلا شده و افزون بر یک میلیون و ۲۹ هزار نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.
آمریکای لاتین و کارائیب با ۸.۴ درصد جمعیت جهان، ۳۱ درصد از آمار مرگ و میر کووید-۱۹ در جهان در ماه می (اردیبهشت- خرداد) را به خود اختصاص داد.