تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۰

سنندج - ایرنا - لایه روبی رودخانه سد سیازاخ، پلمب ۲ واحد متخلف عرضه فرآورده های دامی در مریوان، اهدای ۱۰۰ بسته ورزشی به معلولین بانه،نصب المان‌های شهری در سروآباد و آخرین وضعیت ترمینال در دست ساخت سقز از جمله چند خبر کوتاه استان است.

مدیرمنابع آب شهرستان دیواندره گفت : ۶ کیلومتر از رودخانه پایاب سدسیازاخ با هدف تامین آب شرب شهرستان دیواندره لایه روبی و پاکسازی شد.

محمدمحمدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : یکی از اولویت برنامه ریزی های منابع آب شهرستان درسال ۱۴۰۰ تامین  آب شرب سالم و رعایت مصرف آن توسط مردم است.

وی افزود: رودخانه پایاب سدسیازاخ به طول ۶ کیلومتر با هدف تامین آب شرب سالم از این سد و هدایت بهتر مسیر آب به طرف گالری ها و کاتافهای بتنی انجام شد .

وی افزود : در حال حاظر حدود ۴۵۰ لیتر در ثانیه آب از تونل انحرافی به طرف ایستگاه پمپاژ توزیع آب شهرستان واقع در روستای قره غیبی رها سازی می شود، که انجام این لایه روبی و اعمال برنامه ریزی ها برای نحوه آبیاری کشاورزان پایاب مشکلی در تامین آب شرب این شهرستان نداریم .

مدیر منابع آب شهرستان دیواندره گفت : ۳۱ کیلومتر از رودخانه های سطح شهر و روستاهای دیواندره توسط منابع آب شهرستان در سال ۹۹ لایه روبی شده است .

شهرستان دیواندره با جمعیت ۸۰ هزار نفری در ۸۵ کیلومتری شهر سنندج قرار دارد.

۲ واحد متخلف عرضه فرآورده های دامی در مریوان پلمب شد

رییس شبکه دامپزشکی شهرستان مریوان گفت: ۲ واحد متخلف عرضه فرآورده های خام دامی در این شهرستان شناسایی و با حکم قضایی پلمب شدند.

دکتر مسعود خاتمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:‌ در پی بازدیدهای مکرر اکیپ بهداشت عمومی شبکه دامپزشکی از مراکز نگهداری، تولید، عرضه و توزیع فرآورده های خام دامی موارد متخلف بهداشتی مشاهده و ثبت شد.

وی افزود: اولین مورد مربوط به تخلف در یک واحد مرغ فروشی بود که اقدام به توزیع گوشت مرغ تاریخ گذشته و فاقد مصرف می کرد که بلافاصله با تشکیل پرونده و ارسال آن به مراجع قضایی حکم پلمپ آن صادر و اجرایی شد.

رییس شبکه دامپزشکی شهرستان مریوان یادآور شد: تخلف دیگر در مرکز شهر مریوان بود که یک واحد قصابی به دلیل عدم رعایت مقررات و موازین بهداشتی شناسایی و پس از ارجاع پرونده تخلف وی حکم پلمپ آن صادر و با همکاری پرسنل زحمت کش اداره نظارت بر اماکن عمومی این واحد پلمب شد.

وی اضافه کرد: از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از ۲۰ واحد متلخف در زمینه عرضه فرآورده های خامی دامی در شهرستان مریوان شناسایی و به تعزیرات حکومتی و مراجع قضایی جهت برخورد قانونی و اعمال جریمه معرفی شده اند که بیش از پنج مورد آنها با حکم قضایی پلمب شدند.

در شهرستان مریوان ۳۰۰ مرکز تولید شامل یک واحد کشتارگاه دام، یک واحد کشتارگاه طیور صنعتی، سه واحد کارخانه خوراک دام و طیور، ۲ واحد مرکز جمع آوری شیر خام، محل نگهداری (سردخانه ۲ هزار و ۵۰۰ تُنی و مراکز عرضه فرآورده های خام دامی نظیر قصابی، مرغ فروشی، رستوران، کبابی ها و موارد دیگر فعالیت دارد.

شهرستان مریوان با جمعیت بیش از ۱۵۳ هزار نفری در فاصله ۱۲۰ کیلومتری سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.

المان های شهری لالە واژگون و انار در سروآباد نصب شد

شهردار سروآباد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: المان های شهری لالە واژگون (هەڵاڵەبرمە) و انار توسط شورای شهر و شهرداری سروآباد ساخت و در ورودی شهر سروآباد نصب شد.

سالار محمدی گفت: باتوجه به اینکه شهر سروآباد به عنوان مرکز شهرستان پیشانی شهرستان به شمار می رود تزیین و زیباسازی آن یکی از برنامه های مهم شهرداری و شورای اسلامی این شهر است.

وی افزود: اگر رهگذر و مسافری غریبه بە سروآباد سفر و یا از آن عبور کند برای آگاهی از اسم شهر بە دنبال تابلویی بصری خواهد بود کە بە آسانی نام شهر در ذهنش حک و ماندگار شود، و از آنجا کە المان شهری شناسەای برای شناساندن هر شهر و دیاری خواهد بود لازم است بە این مهم توجە بیشتری شود.

شهردار سروآباد در خصوص نصب المان ها با مضمون انار و لالە واژگون (هەڵاڵەبرمە) گفت: انار میوە شاخص شهرستان سروآباد است تا جایی کە مساحت باغات انار در این شهرستان ٤٤۲ هکتار که هم از لحاظ سطح باغات و هم از لحاظ میزان تولید در استان کردستان رتبه اول را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: لالە واژگون یا هەڵاڵەبرمە کە نیز رویش آن در ارتفاعات کوه زیبای کوسالان سروآباد بودە ، نام یک سرده از راستهٔ سوسن‌ سانان است کە عمر این گیاه زیاد و گل‌ دهی آن از اوایل اردیبهشت آغاز و در فصل بارش پایان می‌یابد.

۱۰۰ بسته ورزشی به معلولین بانه اهدا شد

در راستای برگزاری جشنواره ورزشی و بازی های بومی و محلی معلولین  ۱۰۰ بسته ورزشی به معلولین شهرستان بانه اهدا شد.

مدیرعامل انجمن مردمی معلولین آسو در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه جشنواره ورزشی و بازی های بومی محلی در بین مددجویان شهرستان بانه برگزار می شود،گفت: ۱۰۰ بسته ورزشی به ارزش ۵۰۰ میلیون ریال به معلولین واحد سی پی آر شهرستان بانه اهدا شد.

مهدی فردیان افزود: بسته های ورزشی شامل کفش، کیف، لباس ورزشی و اقلام مورد نیاز بازی های ورزشی است که در راستای برگزاری جشنواره ورزشی و بازی های بومی و محلی به مددجویان انجمن مردمی معلولین آسو بانه اهدا شد.

وی با بیان اینکه این جشنواره در راستای ایجاد روحیه نشاط در بین معلولین شهرستان بانه برگزار می شود اظهار داشت: در این جشنواره ۱۰۰ نفر از معلولین انجمن مردمی آسو بانه و مددجویان واحد سی بی آر رقابت می کنند.

فردیان افزود: این جشنواره در رشته های دومیدانی،دارت، شطرنج و ویلچر رانی و بازی های محلی و بومی، طناب کشی، فوتبال دستی، دومینو و جوراب بازی است که به کاهش شیوع ویروس کرونا در شهرستان بانه برگزار می شود.

وی با بیان اینکه جشنواره ورزشی وبازی های بومی و محلی در سه شهرستان بانه، قروه و سنندج برگزار می شود گفت: با توجه به اینکه اعضای این انجمن به صورت پرداکنده است اعضای این انجمن ثابت نیست و کارت عضویت ندارند و تمام افراد دارای معلولیت عضو انجمن آشوی بانه هستند.

مدیرعامل انجمن مردمی معلولین آسو بانه اضافه کرد: در طرح واحد سی بی آر در روستاها یک هزار و ۲۸۰ نفر و مراکز مثبت زندگی ۴۵۰ نفر عضو هستند که به صورت کلی جزء جامعه معلولین شهرستان هستند و ۱۰۰ نفر با این انجمن همکاری می کنند.

شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان واقع شده است.

ترمینال سقز آماده بهره برداری است

شهردار سقز گفت: ادامه عملیات ساخت پایانه مسافربری بزرگ شهرستان سقز امسال پس از سالها شدد گرفت و در آینده نزدیک این ترمینال به بهره برداری می رسد.

رشید میرحسامی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ترمینال سقز بعنوان ویترین شهری، آرزوی دیرینه شهروندان این شهر بود و با تلاش های صورت گرفته و تامین اعتبار برای اتمام این پروژه، بزودی به بهره برداری خواهد رسید.

وی از تخریب ساختمان قدیمی ترمینال سقز پس از کش و قوس های فراوان که سال ها از درخواست های بحق شهروندان بود، خبر داد و افزود: محوطه سازی ترمینال به صورت امانی در راستای کاهش هزینه ها و تسریع در عملیات اجرایی انجام شد.

وی اضافه کرد: علاوه بر ساماندهی ساختمان جدید ترمینال، احداث مغازه های جدید الاحداث در محوطه ترمینال و تکمیل آنها (شامل: کاشی کاری، نصب شیشه سکوریت، نصب کرکره برقی، کف سازی و اقدامات تاسیساتی) با استفاده از بهترین مصالح و کیفیت عالی انجام و مورد بهره قرار گرفته است.

شهردار سقز یادآور شد: انتقال مغازه داران ساختمان قدیمی ترمینال به مغازه های جدیدالاحداث، طبق روال اداری و تفاهم های فی ما بین مغازه داران و شهرداری که مدت ها لاینحل مانده بود، نهایتا پس از کش و قوس های فراوان مغازه های آنها تخیله و ساماندهی شد.

میرحسامی افزود: بزودی ساماندهی ناوگان های حمل و نقل بین شهری در محوطه ترمینال، کنترل ورودی و خروجی ترمینال، خط کشی، جانمایی و نصب تابلوهای راهنمایی قسمت های مختلف ترمینال و محوطه نیز انجام خواهد شد که امید است بتوان رضایتمندی شهروندان و مسافرین گرامی را جلب کنیم.

با تخریب ساختمان قدیمی و طراحی و محوطه سازی انجام شده، نمای بصری زیبایی از ترمینال به عنوان ویترین شهری به ذهن مسافرین و شهروندان متصور می شود.

عملیات ساخت ترمینال سقز حدود ۱۲ سال قبل آغاز شده است و بعد از گذشت این چند سال، شهردار سقز این پروژه را در طرح های با اولویت شهرداری قرار داد و هم اکنون در آستانه بهره‌برداری قرار گرفته است.

سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.