محمدجواد باقریان روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: تزریق واکسن مهمترین اقدامی است که از گذشته تاکنون برای غلبه بر بیماریهای واگیردار صورت گرفته است و بیماریهای بسیاری به کمک واکسیناسیون عمومی ریشهکن شده و یا در مرحله حذف قرار گرفتهاند.
وی اضافه کرد: واکسن کرونا، واکسن جدیدی است که خوشبختانه در دسترس کشورها قرار گرفته و برغم اینکه قدمت واکسنهای دیگر را ندارد، تاکنون کمک بسیاری به کاهش ابتلا و شیوع ویروس کرونا در جهان کرده است.
وی ادامه داد: در کشورهایی که واکسیناسیون را به بالای ۷۰ تا ۸۰ درصد رساندهاند، بیماری کرونا کاملا کنترل شده و مرگ بر اثر ابتلا به کرونا به صفر رسیده است.
به گفته باقریان، تزریق واکسن مطابق با سند ملی واکسیناسیون انجام میشود و در حال حاضر متولدان سال ۱۳۳۰ به قبل، یعنی ۷۰ سالهها و بزرگترها میتوانند با مراجعه به مراکز واکسیناسیون با خیال راحت واکسن دریافت کنند.
وی با بیان اینکه برخی تصور میکنند با دریافت واکسن ناقل ویروس میشوند و به اطرافیان منتقل میکنند، گفت: عملکرد واکسنهای کرونا که در ایران وجود دارد، ۲ نوع است، یک نوع آن ویکتوری است، یعنی پروتیین کوچکی از ویروس کرونا بر یک نوع ویروس سرماخوردگی سوار شده و ایمنی که به وجود میآید علیه کرونا خواهد بود.
وی افزود: در نوع دیگر واکسن، ویروس کرونا کاملا غیرفعال و کشته شده است و قابلیت تکثیر و بیماریزایی ندارد و هیچکسی از فرد واکسن زده، کرونا نخواهد گرفت.
معاون مرکز بهداشت شهرستان قم بیان کرد: برخی افرادی که دارای بیماری زمینهای هستند از تزریق واکسن واهمه دارند، در صورتی که این گروه از افراد باید هر چه سریعتر نسبت به واکسیناسیون در نوبت مقرر اقدام کنند، زیرا اگر مبتلا به ویروس کرونا شوند، شدت بیماری در این افراد بسیار شدید خواهد بود و برای واکسیناسیون نیازی به تایید پزشکشان ندارند.
وی تصریح کرد: افرادی که نسبت به تزریق واکسن حساسیت دارند، تنها گروهی هستند که نباید واکسن دریافت کنند.
به گفته وی، هیچ منعی برای دریافت واکسن از سوی مادران شیرده وجود ندارد و این افراد نیز باید طبق دستورالعملهای خاص خود واکسیناسیون شوند.
باقریان افزود: تاکنون از بین واکسنهایی که وارد ایران شده است، واکسن خاصی برای مادران باردار توصیه نشده است و فقط مادران بارداری که در معرض خطر هستند بر اساس شرایط خاص میتوانند از واکسنهای موجود استفاده کنند.
وی با اشاره به راهاندازی پنج مرکز تجمیعی واکسیناسیون در قم، بیان کرد: در استان قم مرکز شماره یک واقع در میدان روحالله، مرکز شماره ۲ واقع در بلوار کارگر، روبروی مرکز چشمپزشکی جوادالائمه(ع)، مرکز شماره ۳ واقع در انتهای نیروگاه، جنب امامزاده سید معصوم، مرکز الزهرا(فقط در شیفت عصر ساعت ۱۵الی ۲۰)، مرکز شماره ۴ مجتمع امام خمینی(ره)، جنب گلزار شهدا و مرکز شماره پنج مصلای قدس آماده حضور همشهریان است.
به گفته وی، مرکز خودرویی واکسیناسیون کرونا نیز فردا در پارکینگ بلوار شهید سردار سلیمانی راهاندازی میشود و امیدواریم مردم استقبال و با خیال راحت واکسن تزریق کنند.
باقریان گفت: شهروندان برای آگاهی از اطلاعاتی از جمله واکسن کرونا، عوارض، چگونگی ثبتنام برای دریافت واکسن و مراکز منتخب تزریق واکسن کرونا میتوانند اپلیکیشن بهدان را که توسط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم طراحی شده است، نصب و از مطالب آن استفاده نمایند.
استان قم که از ۱۸ فروردینماه امسال در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته بود، از ۱۴ اردیبهشتماه جاری وارد شرایط نارنجی شد.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دستدادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.