به گزارش ایرنا، صحنه سیاسی و اجتماعی کشور تحت تاثیر اخبار و فعالیت های انتخاباتی قرار گرفته است و رقابت نامزدها و هواداران آنها وارد مرحله جدیدی شده تا جنب و جوش ها به حداکثر برسد.
آنچه از زبان مسئولان ارشد کشور و سیاسیون به صورت صریح در این روزها شنیده می شود، حضور و مشارکت حداکثری پای صندوق های رای است تا بار دیگر نظام جمهوری اسلامی در عرصه مردم سالاری در چشم جهانیان بدرخشد.
فعالان و دولتمردان در استان غیور پرور و پر افتخار کرمان، انتخابات ۲۸ خرداد را میدانی جدی برای ابراز نظر آحاد مردم در آینده خود می دانند و فصل مشترک سخنانشان افزایش مشارکت انتخاباتی است.
صیانت از آرا، برگزاری انتخاباتی امن و قانونمند، تبلیغات سالم و بدور از تخریب و سیاه نمایی، پرهیز از برنامه های شعاری و غیره از جمله مواردی است که مسئولان و صاحب نظران کرمانی در انتخابات ۲۸ خرداد متذکر شده اند.
پاسخ به ندای رهبری حضور حداکثری مردم در انتخابات است
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان گفت : رهنمودهای حکیمانه مقام معظم رهبری در دیدار تصویری با نمایندگان مجلس در رابطه با انتخابات حجت را بر همه تمام کرد و مردم با حضور حداکثری در انتخابات به ندای رهبری پاسخ خواهند داد تا انتخابات باشکوه دیگری در ۲۸خرداد برگزار شود.
حجت الاسلام حسن علیدادی سلیمانی به"فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر احراز صلاحیت کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری از جانب شورای نگهبان اشاره کرد که "من لازم می دانم از همه کسانی که براساس احساس مسئولیت وارد عرصه انتخابات شدند، تشکر کنم و همچنین از کسانی که صلاحیت آنها احراز نشد و نجیبانه برخورد و مردم را دعوت به شرکت در انتخابات کردند، بطور مضاعف تشکر می کنم".
امام جمعه کرمان به فرموده دیگر مقام معظم رهبری در دیدار تصویری با نمایندگان مجلس" مبنی بر عدم احراز صلاحیت برخی افراد به معنی بیصلاحیتی آنان نیست بلکه به این معنا است که شورای نگهبان با توجه به گزارشها، امکانات و آشناییهای خود نتوانسته صلاحیت آن فرد را تشخیص دهد، اگر چه ممکن است آن فرد صلاحیت بالایی هم داشته باشد،" اشاره کرد.
مسئولان زمینه رایگیری آسان در انتخابات را فراهم کنند
- استاندار کرمان با تاکید بر اینکه در انتخابات مجری قانون و مقررات باشیم، گفت: تمرکز ما باید بر روی صندوق رای، برگزاری انتخابات و فراهم کردن زمینههای آسان رای گیری باشد و اگر دستگاهی در این مهم کوتاهی کند، جرم مرتکب شده است.
علی زینی وند افزود: ما در نظام جمهوری اسلامی مسئول هستیم و باید به دستورالعمل های قانونی در انتخابات توجه کنیم و مقلد باشیم اما مفسر آن نباشیم.
وی تاکید کرد: کارشناسان اظهار می کنند یکی از پیچیده ترین انتخابات ها را در سال جاری پیش رو داریم و همه باید در چند وجه آماده باشیم و ممکن است یک اتفاق کوچک جرقه اتفاق بزرگ بشود.
استاندار کرمان تصریح کرد: باید هشدارهای امنیتی را جدی بگیریم و بدترین سناریو را برای مقابله با آن طراحی کنیم و مدیری که در این زمینه به وظایف خود عمل نکند به ما معرفی می شود.
وی با بیان اینکه به شعب انتخابات افزوده شده است اظهار داشت: تلاش کردیم انتخابات الکترونیکی برگزار شود، اما مشخص نیست انجام شود ولی در عین حال موظف هستیم تمام امکانات را در اختیار برگزاری انتخابات بگذاریم.
زینی وند افزود: ارکان بی طرفی، شفافیت و حفظ صداقت در انتخابات ۱۴۰۰ باید رعایت شود و اگر مدیری در انتخابات مسئولیت مستقیم ندارد بهتر است در ستادهای انتخاباتی وارد نشود.
حضور پرشور پای صندوق رای به انتخاب اصلح میانجامد
عضو شورای شهر کرمان با اشاره به لزوم اهمیت انتخابات ۱۴۰۰ گفت: حضور پرشور مردم پای صندوق های رای موجب می شود تا اصلح ترین فرد برای اداره شهر و روستا برگزیده شود.
محمد جواد کامیاب اظهار داشت: همیشه مردم ایران بصیرت و آگاهی داشتند و بهترین راه حل را انتخاب کردند امیدوارم باز هم همچون دوره های گذشته در انتخابات شرکت فعال داشته باشند تا شاهد مشارکت بالایی باشیم.
به گفته کامیاب مسئولان برگزار کننده انتخابات باید علاقه و سلیقه همه افراد را در نظر بگیرند و کاری کنند که مردم راغب به شرکت در انتخابات شوند و نه اینکه انگیزه ای نداشته باشند و اگر مشارکت پایین باشد گناه به گردن کسانی می افتد که دایره انتخاب را برای مردم تنگ کردند.
وی افزود: مردم هم باید بنا به وظیفه خود از بین گزینه های موجود بهترین گزینه را انتخاب کنند و حتما نیز در انتخابات شرکت کنند زیرا شرکت نکردن در انتخابات راه حل نیست.
این مسئول با اشاره به اینکه شور انتخاباتی ریاست جمهور بر انتخابات شورای شهر تاثیر مستقیم دارد، تصریح کرد: انتخابات شورای شهر بیشتر به سمت قومی، طایفه ای و محلی می روند که مردم راغب ترند، اما متاثر از هم دیگر هشتند و بدین معناست که اگر مردم در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند به طبع در انتخابات شورای شهر نیز شرکت خواهند کرد اما اگر برای ریاست جمهوری انگیزه نداشته باشند دیگر برای شورای شهر نیز پای صندوق نمیآیند.
کامیاب به شرایط خاص و کرونایی امسال اشاره کرد و تاکید کرد: امسال بر خلاف سال های گذشته نمی توانیم تجمع داشته باشیم و جز بهره از فضای مجازی راه حل دیگری نداریم و بهترین کار حضور در گفت وگو ها و برنامه های مجازی است که به مردم کمک می کند تا در جریان کار قرار بگیرند و دست به انتخاب برترین بزنند.
مشارکت حداکثری در انتخابات موجب یاس دشمنان میشود
نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری گفت: حضور و مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ۲۸خردادماه امسال موجب ناامیدی دشمنان قسم خورده نظام جمهوری اسلامی میشود.
حجتالاسلام امانالله علیمرادی با اشاره به اینکه به فضل پروردگار ملت شریف ایران در انتخابات ۲۸ خرداد پرشور و باشکوه شرکت خواهند کرد افزود: مستکبران و صهیونیسمها دنبال این هستند که پایگاه مردمی این نظام را تضعیف کنند و ملت فهیم و حکیم ایران برخلاف اراده دشمنان پشتوانه مردمی این نظام را تقویت میکنند.
وی با بیان اینکه جلوه بارز پشتوانه مردمی نظام در این زمان حضور پرشور در انتخابات ۲۸ خرداد است تصریح کرد: اساساً خرداد ماه در تاریخ ملت ایران ماه عظمت و شکوه است و حادثه بزرگ تاریخ ساز ۱۴ خرداد ۴۲ که مبدا درخشش نور انقلاب بود و همین طور حادثه بزرگ فتح خرمشهر به اراده الهی به دست این مردم در این ماه اتفاق افتاده است.
نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری با اظهار امیدواری که ملت ایران در خرداد امسال حادثهای تاریخساز خلق کنند و دماغ مستکبران را به خاک بمالند گفت: این نظام مبتنی بر انقلاب اسلامی بوده است و اصلح در سه کلمه اسلامیترین، مردمیترین و انقلابیترین است و هر شخصی که در سه خصوصیت اسلام، انقلاب و مردمی بودن نمره بالاتری دارد او اصلح است.
حجتالاسلام علیمرادی بیان داشت: منظور از اسلامی بودن پایبندی حداکثری به اسلام و احکام نورانی قرآن و رعایت تقوی الهی به ویژه تقوای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی که در بسط عدالت، تالیف قلوب، پیوند میان آحاد ملت، غمگساری از چهره مردم و خودنگهداری از خودخواهیها و فرونشاندن خشم و غضب نسبت به مردم و تقویت جبهه جهانی اسلام برجسته تر باشد.
وی افزود: به لحاظ انقلابی بودن انقلاب ما یک انقلاب الهی متکی به مدد غیبی و بدون اتکا به شرق و غرب با اراده ملت شکل گرفته است و تاکنون بر همین مبنا سرپا مانده است رییس جمهور اصلح نسبت به این خصوصیت کسی است که بیش از دیگران پاسدار استقلال همه جانبه انقلاب، اعتماد و اتکا نداشتن به شرق و غرب و اعتماد به عنایت غیبی و پشتیبانی ملت ایران عمل کند.
نماینده مردم کرمان در مجلس خبرگان رهبری گفت: رییس جمهور اصلح به لحاظ مردمی بودن کسی است که درد مردم را داشته باشد و توان علاج درد مردم را داشته و زندگی اش در سطح ضعیف ترین مردم باشد زیرا نمی شود در کاخ زندگی بکند و درد کوخ نشسینان را درک و علاج کرد و مساله اشتغال جوانان را حل کند و اینکه جوانان را موتور پیشران همه جانبه امور کشور قرار دهد همانطور که امام راحل برای پیروزی انقلاب و در دفاع مقدس و در سازندگی اوایل انقلاب جوانان را موتور پیشران پیشرفت امور قرار داد.
مشارکت بالا در انتخابات قدرت دیپلماسی کشور را قوی میکند
دبیر کمیته مناطق اتحادیه علوم سیاسی کشور گفت: پویایی در عرصه سیاست خارجی از مولفه های قدرت محسوب می شود و مشارکت بالا در انتخابات ۱۴۰۰، منجر به افزایش نفوذ و قوی شدن دیپلماسی کشور در صحنه بین المللی خواهد شد.
محمد حسام گوری افزود: مشارکت مردم در انتخابات بر افزایش قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران نیز تاثیر گذار است و یکی از مهمترین و موثرترین عوامل برقراری وفاق ملی و اقتدار و امنیت ملی عنصر مشارکت حداکثری در صحنه های گوناگون در نظام های مردم سالار محسوب می شود.
وی با بیان اینکه مشارکت انتخاباتی در واقع ضامن تامین امنیت و ثبات سیاسی یک کشور است تصریح کرد: امروز علاوه بر قدرت سخت یا نظامی که اساس امنیت کشور ها را تشکیل می دهد، قدرت نرم یا دیپلماسی با ظرفیت های بالقوه و بالفعل معرف توانایی یک کشور است.
کارشناس ارشد دیپلماسی و سازمان های بین المللی کرمان اظهار داشت: در این میان دیپلماسی به عنوان ابزار برای پیشبرد سیاست خارجی یک کشور و به ویژه دیپلماسی عمومی ارتباط نزدیکی با مفهوم قدرت نرم دارد و در جمهوری اسلامی ایران انتخابات ریاست جمهوری مهمترین انتخاباتی است که زمینه تغییر در سیاست های اجرایی کشور را فراهم می کند.
وی ادامه داد: دیپلماسی یکی از عوامل اساسی تغییرات در مناسبات بین المللی است و مشارکت سیاسی حداکثری در انتخابات زمینه را برای بازسازی و تحکیم موقعیت بین المللی کشور در قالب اتخاذ راهبردها و سیاست خارجی و دیپلماسی به عنوان ابزار پیشبرد آن، فراهم میکند.
گوری با اشاره به حساسیت و اهمیت انتخابات ۱۴۰۰ تاکید کرد: از سوی دیگر انتخابات آزاد و مشارکت سیاسی آحاد جامعه، اعتبار و مشروعیت بینالمللی دولت را تقویت میکند تا در جهت منافع ملی و بین المللی کشور گام بردارد.
وی در خصوص تاثیر افزایش مشارکت انتخاباتی برای تشکیل دولتی قوی گفت: پشتوانه مردمی یک دولت می تواند دست وی را در امور بینالمللی و منطقهای باز گذاشته تا با ایده ها و برنامه های جدیدی در این حوزه اتخاذ کند و دیپلماسی هدف دار و پر تحرکی را به اجرا بگذارد.
دبیر کمیته مناطق اتحادیه علوم سیاسی کشور افزود: مشارکت پر شور انتخاباتی، توطئههای کینه توزان داخلی و خارجی که در انتظار کاهش چشم گیر مشارکت و سرمایه اجتماعی در ایران هستند، تا در عرصه های بین المللی آن را دست آویز امیال سلطه طلبانه خود بکنند، خنثی می کند.
گوری با تاکید بر این نکته که در شرایط کنونی ما نباید از حوزه بین الملل غافل شویم تصریح کرد: دولتمردان باید علاوه بر تکیه و نگاه بر بنیه و توان داخلی کشور نگاه و اهتمام ویژهای به عرصه سیاست خارجی و موضوعات بین المللی که ایران با آن دست به گریبان است داشته باشند و لزوم پیگیری دیپلماسی اقتصادی در ذیل برنامه های ابلاغ شده اقتصاد مقاومتی و سند چشم انداز ایران نیز حائز اهمیت است.
وی با اشاره به سخنرانی نوروزی رهبر معظم انقلاب افزود: ایشان در پیام خود می فرمایند "از جهت وجهه خارجی هم انتخابات و حضور مردم و مشارکت مردم، نشاندهنده اقتدار ملّی است" این را همه باید بدانیم و اذعان کنیم که بله، امکانات دفاعی و قدرتهای دیپلماسی و امثال اینها به کشور اقتدار می دهد، در این شکی نیست اما بیش از همه اینها مردم یک کشورند، ملّتند که اقتدار می دهند" فرمایش معظم له نشانگر این است که سرمایه اجتماعی و مشارکت سیاسی آحاد جامعه امری بسیار خطیر و مهم برای حفظ و بقای یک کشور و یک نظام سیاسی است که بر سایراشکال گوناگون قدرت تقدم و برتری دارد.
کارشناس ارشد دیپلماسی و سازمان های بین المللی کرمان ادامه داد: نامزد پیروز انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم باید عرصه دیپلماسی را جدی بگیرد و از ظرفیت های فراوان این عرصه در حوزه های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در جهت اقتدار و پیشرفت کشور استفاده کند.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه کشور ما امروز تحریم های ظالمانه آمریکا را شکست داده و سیاست انزوای تحمیلی بر آن به بن بست رسیده است، زمان بکار بردن رابطه فراگیر و دیپلماسی کاربردی در عرصه منطقه ای و بین المللی فراهم شده تا دولت بتواند سیاست های خارجی خود را در راستای منافع ملی و عزت ایرانی اجرا نمایند.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاستجمهوری ایران همزمان با انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد.