به گزارش روابط عمومی استانداری مازندران ، کلنگ احداث راه دسترسی به این معدن امروز شنبه با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار و جمعی از مسئولان استانی و محلی به زمین زده شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران در این مراسم گفت که برای ساخت راه دسترسی ۲۷ کیلومتری معدن گلیران یکهزار و ۳۵۹ میلیارد ریال اعتبار در نطر گرفته شده است.
وی با اظهار این که معدن گلیران یکی از مهم ترین معادن زغالسنگ در کشور است که محصولات آن در صنعت فولاد استفاده میشود ، افزود : با توجه به شرایط جغرافیایی معدن گلیران، احداث این راه سبب افزایش تولید و انتقال سریعتر مواد استخراج شده به شرکت ذوبآهن اصفهان خواهد شد.
رازجویان گفت : با افتتاح این مسیر شاهد ارتقای وضعیت ایمنی و خدماتدهی مناسب به رانندگان ماشینآلات سنگین حمل بار خواهیم بود که در نهایت در سالی که رهبر معظم انقلاب به نام تولید؛ پشتیبانی ها، مانع زدایی ها نامگذاری کردند میتوان آن را در راستای حمایت و پشتیبانی از تولید دانست.
وی با بیان اینکه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به عنوان کارفرما و شرکت آبادگران نصر کوثر به عنوان پیمانکار این پروژه محسوب میشوند، افزود که این جاده علاوه بر این که روستای فیروزجاه بابل را به معدن گلیران متصل میکند ، سبب می شود تا چندین روستای دیگر هم از راه دسترسی مناسب برخوردار شوند.
معاون استاندار مازندران گفت که معدن گلیران با استخراج ماهانه چهار هزار و ۵۰۰ تن زغالسنگ یکی از بزرگترین معادن تولید زغالسنگ در کشور به حساب میآید.
فعالیت معدن زغال سنگ گلیران بابل بعد از چند سال تعطیلی ، اردیبهشت سال ۹۶ با حمایت دولت و با حضور مدیرعامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و استاندار مازندران از سر گرفته شد.
استارت معدن گلیران که از معادن مرغوب زغال سنگ کشور است از سال ۱۳۵۵ زده شد ، ولی بهره برداری از آن به صورت دولتی در سال ۱۳۷۵ بود. این معدن در سال ۱۳۸۳ به بخش خصوص واگذار شد ، ولی به دلیل اینکه نتوانست از این معدن به خوبی بهره برداری کند ، از سال ۹۳ با تعدیل کارگرانش از ۱۵۰ به ۳۵ نفر ، به طور کامل تعطیل شده بود.
معدن گلیران سال ۹۶ با ۳۵ کارگر و استخراج روزانه ۵۰۰ تن مواد معدنی شروع به کار کردآغاز به کار کرد و پس از آن هم میزان تولیدش با افزایش تعداد کارگران بیشتر شد تا این که اکنون به ۹ برابر زمان آغاز به کار رسیده است.
معدن گلیران در روستایی به همین نام و در ۷۰ کیلومتری جنوب بابل و در منطقه فیروزجاه بندپی شرقی این شهرستان واقع است.