«حسن عزیزی» روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تاکنون حدود سه هزار کرمانشاهی برای استفاده از طرح یارانه دستمزد نام نویسی کردهاند.
«در طرح یارانه دستمزد، کارفرمایان بنگاههای اقتصادی که دارای مجوز از مراجع رسمی و کد کارگاهی تامین اجتماعی هستند در تمام بخشهای اقتصادی در صورت بکارگیری نیروی کار جدید با حداکثر سن ۳۷ سال و دارای مدرک تحصیلی دیپلم و بالاتر تا سقف ۱۲ ماه مشمول پرداخت یارانه دستمزد، معادل ۳۰ درصد حداقل دستمزد به ازای هر جوینده کار میشوند که این مبلغ توسط دولت به حساب کارفرما واریز میشود»
مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه زنان سرپرست خانوار تا حداکثر ۴۵ سال نیز مجاز به ثبت نام در طرح یارانه دستمزد هستند، افزود: سهمیه یارانه دستمزد استان کرمانشاه در ابتدای سال ۱۳۹۹ تعداد ۵۷۳ نفر بود که با توجه به عملکرد بالای استان در زمینه جذب و تکمیل این سهمیه، درخواست افزایش سهمیه شد که با تایید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سهمیه این طرح در حال حاضر برای کل کشور شناور شده است.
«کرمانشاه در طرح یارانه دستمزد رتبه پنجم کشور در زمینه جذب نیروی کار را به دست آورده است»
عزیزی تاکید کرد: این طرح ابتدا در هشت استان ایلام، کردستان، لرستان، کرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان عملیاتی شد و مدتی بعد استانهای آذربایجان غربی، اردبیل، خوزستان، بوشهر، خراسان شمالی، گلستان، مازندران و هرمزگان به این طرح پیوستند و در مجموع ۱۶ استان مشمول پرداخت یارانه دستمزد شناخته شدند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه جامعه هدف طرح یارانه دستمزد را جوانان بیکار و زنان سرپرست خانوار جویای کار در مناطق محروم و کم برخوردار و بنگاههای اقتصادی رسمی و فعال در شهرستانهای کم برخوردار از اشتغال عنوان کرد.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دنبال شیوع کرونا در کشور، اجرای این طرح را با اولویت بنگاههای به شدت آسیب دیده از کرونا و فعال در یکی از ۱۴ رسته مصوب شده، در دستور کار قرار داد به نحوی که تمام استانهای مشمول طرح با توجه به بحران کرونا تحت پوشش این طرح هستند.
کاهش هزینه بکارگیری نیروی کار برای کارفرما به منظور پایداری تولید و اشتغال، افزایش فرصت اشتغال برای فارغ التحصیلان دانشگاهی در بازار کار، حمایت از ارتقای تولید داخلی و رقابت پذیری در بنگاههای اقتصادی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، ارتقای سطح سرمایه انسانی کارگاههای فعال بخش خصوصی و تعاونیها در مناطق کمتربرخوردار و حمایت از بنگاههای بخش تعاونی و خصوصی به شدت آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا از مهمترین اهداف اجرای این طرح عنوان شده است.
متقاضیان و کارفرمایان برای ثبت نام در این طرح می توانند به سامانه https://pyd.mcls.gov.ir/ مراجعه کنند.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت بیش از یک هزار واحد تولیدی و صنعتی دارد که بیش از ۳۰ هزار نفر در این واحدها مشغول به کار هستند.