سنندج - ایرنا - مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان گفت: مصرف برق مشترکان استان، در ماه‌های فروردین و اردیبهشت امسال نسبت به مدت مشابه پارسال حدود ۱۴ برابر بیشتر است.

به گزارش ایرنا، هیوا لهونیان روز یکشنبه در نشست خبری اظهار داشت: با توجه به افزایش دما، کاهش بارش و کمبود تولید برق در نیروگاه‌های برق‌آبی، مصرف انرژی به شدت بالا رفته و مشترکان در بخش‌های مختلف باید در این رابطه احساس مسوولیت کرده و در مدیریت بار با این شرکت همکاری کنند.

وی با بیان اینکه با هر یک درجه افزایش دما، مصرف برق یک هزار مگاوات بیشتر خواهد شد، افزود: در حال حاضر ۱۰ هزار مگاوات کمبود تولید برق در کشور داریم که ۶ هزار مگاوات آن مدیریت شده و چهار هزار مگاوات دیگر نیز نیازمند جبران از روش‌های مختلف است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان به افزایش مصرف برق ادارات استان اشاره و تاکید کرد: ادارات در ساعات اداری باید ۵۰ درصد و در ساعات غیر اداری تا ۹۰ درصد مصرف انرژی خود را کاهش دهند، در غیر این‌صورت برق آنان قطع خواهد شد.

لهونیان پیک مصرف روزانه برق در استان را ۵۰۰ مگاوات اعلام کرد و اظهار داشت: چنانچه هر مشترک در ساعات پیک مصرف، یک لامپ ۱۰۰ واتی اضافی را خاموش کند، مصرف برق ۶۰ مگاوات مدیریت خواهد شد و مانع از اعمال خاموشی در استان می‌شود.

وی با بیان اینکه طبق پیش‌بینی انجام شده ادارات کردستان روزانه حدود ۱۰ مگاوات برق مصرف می‌کنند، یادآور شد: ادارات باید در طول ساعات اداری دیزل ژنراتورها را راه‌اندازی کرده و طبق مصوبه هیات دولت، ۲۰ درصد انرژی خود را از طریق پنل‌های خورشیدی تامین کنند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان با اشاره به اینکه ۲۴ هزار مگاوات برق مصرف کشور مربوط به استفاده از وسایل سرمایشی است، افزود: از این رقم ۶ هزار مگاوات آن در ادارات مصرف می‌شود که می‌طلبد، ادارات در این رابطه صرفه‌جویی را در دستور کار قرار دهند.

لهونیان از کشف ۲۲۵ ماینر(دستگاه استخراج ارز دیجیتال) غیرمجاز طی چهار هفته اخیر در استان خبر داد و گفت: این دستگاه‌ها در ۳۶ عملیات و با همکاری مردم و نیروی انتظامی کشف و ضبط و مالکان آن جریمه شدند که بیشترین آمار کشف شده مربوط به سنندج شمالی با ۳۳ دستگاه بود.

تبدیل ۱۴۰۰ کیلومتر شبکه فشار ضعیف به کابل خودنگهدار
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان به برنامه‌ریزی برای تبدیل ۲ هزار کیلومتر شبکه فشار ضعیف به کابل خودنگهدار در سال گذشته اشاره کرد و افزود: از این رقم تا پایان سال قبل یک هزار و ۴۰۰ کیلومتر آن محقق شد که ۶۰۰ کیلومتر باقی مانده نیز در سه ماهه اول امسال انجام می‌شود.

لهونیان با بیان اینکه هدف ما اصلاح تمام شبکه فشار ضعیف استان تا پایان سال ۱۴۰۱ است، یادآور شد: برای سال جاری نیز اصلاح و تبدیل شبکه فرسوده برق استان به طول ۲ هزار کیلومتر برنامه‌ریزی شده است که امیدواریم تا پایان امسال محقق شود.

وی کل شبکه توزیع و انتقال برق استان را ۶ هزار کیلومتر اعلام کرد و اظهار داشت: اخیرا تمام شبکه فرسوده و فشار ضعیف برق شهرستان کامیاران به کابل خودنگهدار تبدیل شده است و این کار در شهرستان‌های دیگر استان از جمله سنندج و مریوان نیز انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان از تدوین برنامه‌ای پنج ساله برای اصلاح و بهینه‌سازی شبکه فشار ضعیف روستایی در سطح کشور خبر داد و گفت: در قالب این برنامه، در کشور شبکه برق ۱۰ هزار روستا اصلاح خواهد شد که سهم استان کردستان ۴۲۰ روستا است.

در حال حاضر ۶۸۳ هزار مشترک کردستانی در بخش‌های مختلف خانگی، تجاری، اداری، صنعتی و عمومی از خدمات شرکت برق بهره‌مند هستند.