آنها همچنین با بیان اینکه حضور گسترده در انتخابات، تضمین کننده بقای نظام و تکلیف شرعی و ملی هر ایرانی است اظهار داشتند: شرایط فعلی حاکم بر منطقه و جهان ایجاب می کند که مردم در انتخابات پیش رو مشارکت حداکثری داشته باشند زیراکه، دشمنان تمامی صحنه ها را به خصوص انتخابات جمهوری اسلامی را رصد خواهند کرد.
امام جمعه دهستان حصارچه از توابع شهرستان راز و جرگلان به نقش مهم حضور پرشور مردم در پای صندوق های رای اشاره کرد و گفت: همیشه قدرت نظامی و اقتصادی در مقابله با دشمنان پاسخگو نیست، بلکه حضور ملت بالاترین قدرت است.
آخوند آنا محمد پروانه بیان داشت: اگر قدرت مردم باشد، قدرتهای دیگر هم ارزش پیدا میکند در غیر این صورت قدرت نظامی، اقتصادی و سیاسی بدون پشتوانه مردمی نمیتواند ظهور و بروز داشته باشد.
وی با بیان اینکه دشمنان ما هر بار با نقشه ای سعی دارند ایران اسلامی را از پا درآورند که تاکنون نیز ناموفق بوده اند افزود: حالا که از قدرت ایران اسلامی مایوس شده اند تلاش می کنند که بین مردم و حاکمیت را بر هم زنند از هر فرصتی استفاده می کنند تا فاصله ایجاد کنند، شرکت پرشور و حضور حداکثری مردم در انتخابات امسال موجب تحکیم نظام و یاس دشمنان میشود.
وی با بیان اینکه مردم نباید نسبت به انتخابات پیش رو و انتخاب فرد اصلح برای امور جامعه بیتفاوت باشند اظهار داشت: شرکت در انتخابات یک وظیفه شرعی است که همه باید به تکلیف خود عمل کنیم.
آخوند پروانه با بیان اینکه علمای این خطه همگی در انتخابات شرکت می کنند افزود: همچنین تمامی شهروندان را نیز توصیه به شرکت در انتخابات می کنیم حضور پرشور می تواند اقتدار ایران اسلامی را به دنیا نشان دهد.
وی با بیان اینکه شیعه و سنی باید در کنار هم به این وظیفه دینی و ملی خود عمل کنند اظهار داشت: مردم کرمانج، ترک، تات، ترکمن، بلوچ و فارس خراسان شمالی همیشه در تمامی صحنه های حساس و مهم کشور در کنار هم بودند و امسال نیز بار دیگر وحدت خود را به نمایش می گذارند و با رفتن به پای صندوق های رای سرنوشت کشور را بار دیگر رقم خواهد زد.
آخوند پروانه اظهار داشت: مشارکت بالا و حضور گسترده مردم در انتخابات هجمههای دشمنان و معاندان نظام را که میخواهند مردم را دلسرد کنند خنثی میکند.
وی با بیان اینکه علمای اهل سنت نسبت به این مهم بی تفاوت نیستند بلکه آنها بیش از پیش احساس مسوولیت کرده و در آگاهی کامل با نظام همراهی و همکاری دارند و علاوه بر اینکه خود در انتخابات شرکت می کنند، اقشارمختلف را نیز به این مهم دعوت می کنند.
امام جمعه اهل تسنن دهستان مزی دهستان باغلق از توابع شهرستان راز و جرگلان نیز گفت: برای حفاظت از تمامیت ارضی و تامین امنیت ملی همه ما باید در این انتخابات مشارکتی پرشور و گسترده داشته باشیم.
آخوند عبدالغفور یزدانی افزود: شرکت گسترده مردم در این انتخابات قادر است بخش زیادی از توطئه های دشمنان علیه نظام ما را خنثی کند.
وی معتقد است: انتخابات عرصه تعیین سرنوشت است و تمام کسانی که به سرنوشت خود و کشورشان اهمیت می دهند و به آرمانهای نظام اسلامی وفادارند باید در انتخابات شرکت کنند.
وی از مسلمانان اهل تسنن خواست تا در این دوره از انتخابات نیز همانند انتخابات گذشته حضور پررنگ داشته باشند و افزود: شیعه و سنی استان در کنار هم زندگی مسالمت آمیزی دارند و حتی این یک رنگی و وحدت بین آنان در سطح کشور مثال زدنی است.
آخوند یزدانی افزود: در انتخابات گذشته صف های طولانی برای انداختن رای به صندوق تشکیل می شد که در کنار هم قرار گرفتن مردان و زنان از قومیت های مختلف نشان از اتحاد درونی آنهاست که به تصویر کشیده می شد و امسال نیز بار دیگر تصاویر وحدت قومیت ها و مذاهب باید زینت دهنده رسانه ها باشد.
وی با بیان اینکه روحانیون شاخصههای قرآنی فرد اصلح را برای مردم تبیین کنند گفت: مشارکت کم در انتخابات هویت اسلامی ما را به خطر میاندازد.
یزدانی اظهار داشت: امروز دشمنان با راهاندازی جنگ مذهبی دنبال حذف وحدت هستند و این دلیل و هزاران دلیل دیگر ضرورت مشارکت حداکثری در انتخابات را بیشتر میکند، اگر آنان یکپارچگی و اتحاد را در صحنه های مختلف از جمله انتخابات ببینند مایوس خواهند شد.
وی افزود: مشارکت کم در انتخابات اسلام و هویت اسلامی و در گام بعدی ایران و هویت ملی و ایرانی ما به خطر میاندازد، حماسه های پر شور پشتوانه ای برای کشور خواهد شد که این شور را تاکنون بارها به تصویر کشانده ایم.
وی با بیان اینکه امروز استکبار جهانی ایران را بزرگترین دشمن خود میداند اظهار داشت: دشمنان هم اکنون در رسانه های خود به خصوص فضاهای فضای و شبکه های اجتماعی حتی تبلیغات شرکت نکردن در انتخابات را شروع کرده اند که این خود نشان می دهد آنان به کشورمان حساس هستند و این حوزه مهم را رصد خواهند کرد، ما نیز باید با حضور خود در پای صندوق های رای به آنان نشان بدهیم که هنوز پای آرمان های انقلاب هستیم و هیچ گاه صحنه را ترک نخواهیم کرد.
این آخوند ترکمن افزود: حضور مردم در انتخابات بازتاب های داخلی و جهانی زیادی دارند و این مشارکت گسترده سبب تقویت نظام در داخل و خارج می شود.
وی معتقد است: مردم ایران از تاثیر مشارکت گسترده خود در انتخابات آگاه هستند و یقینا از شرکت در این دوره از انتخابات غفلت نخواهند کرد و اگر بعضا مشکلاتی در زمینه اقتصادی و معیشت در جامعه وجود دارد را به پای نظام نمی نویسند.
آخوند یزدانی ادامه داد: مسلمانان اهل تسنن ایران بویژه در خراسان شمالی به عنوان شهروندان ایرانی در این انتخابات همچون سایر ادوار انتخابات حضوری چشمگیر خواهند داشت.
او تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی به مناطقی که اهل تسنن سکونت دارند نیز توجه خوبی شده است و این خود زمینه دلگرمی ما برای مشارکت در تمام صحنه های نظام شده است.
وی با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا، مشارکت همگانی در اداره امور کشور و انتخابات آزاد را یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی ایران دانست و افزود: آحاد جامعه باید حضور در این فرایند را تکلیف خود بدانند.
وی ادامه داد: امروز جامعه ایران بیش از گذشته نیازمند اتحاد و انسجام ملی است و انتخابات، انسجام و یکدلی ملت ایران اسلامی را به جهانیان نشان خواهد داد.
یکی از طلاب اهل تسنن ساکن بجنورد نیز گفت: رهبر معظم انقلاب بارها شرکت در انتخابات را وظیفه دینی و ملی دانسته اند ما این پیام را لبیک خواهیم گفت زیراکه هرچه مذاهب اسلامی به هم نزدیک شوند بیشتر به نظام و کشور کمک کرده اند و بار دیگر این نزدیکی و دوستی خود را به نمایش می گذاریم.
آنا محمد بهمن گفت: بر اساس وظیفه دینی خود در انتخابات شرکت می کنیم و به دنیا ثابت خواهیم کرد که ما مسلمانان اهل تسنن، کشور، نظام اسلامی و رهبر خود را دوست داریم و به آرمانهایش وفاداریم.
او افزود: اهل تسنن به عنوان شهروندان ایرانی به ایران عشق می ورزند و به عمل هم نشان داده اند که همیشه پشتوانه نظام بوده اند و مسلما در انتخابات شرکت می کنند و به دیگران نیز توصیه می کنند تا در انتخابات شرکت کنند.
وی گفت: ترکمن های اهل سنت نیز مثل همه اقشار و اقوام دیگر ایرانی وظیفه ملی و دینی خود می دانند که در این انتخابات حضور داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: الان جنگ ما با دشمنان در قالب همین رای دادن متبلور می شود و در واقع هر رای تیری است که به چشم دشمن می زنیم، اهل سنت که در انقلاب و جنگ تحمیلی نیز شرکت داشته و شهدایی تقدیم نظام اسلامی کرده اند، نمی توانند نسبت به انتخابات و سرنوشت سیاسی کشور بی تفاوت باشند.
بیش از ۱۰ درصد از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی را ترکمن های اهل سنت تشکل می دهند که در شهرستان های راز و جرگلان، مانه و سملقان و بجنورد سکونت دارند.
انتخابات سیزدهمین دوره رییس جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان ۲۸ خردادماه ۱۴۰۰ در استان خراسان شمالی نیز برگزار می شود.