«فرزاد کوهدانی» روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۱۶۲ هزار هکتار اراضی مستعد اجرای طرحهای آبیاری نوین در استان مرکزی وجود دارد که تاکنون ۷۰ هزار هکتارآن به انواع سامانههای آبیاری نوین تجهیز شده و سه هزار و ۸۰۰ هکتار در دست اجرا است.
وی ادامه داد: لایروبی ۷۰ کیلومتر از قنوات، لولهگذاری و پوشش انهار اراضی کشاورزی استان مرکزی نیز امسال برای جلوگیری از هدر رفت آب در استان هدفگذاری شدهاست.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: با توجه به خشکسالی بیسابقه امسال در کشور حفظ و حراست از منابع آب موجود، استفاده بهینه و افزایش راندمان آبیاری و افزایش شاخص بهرهوری آب از مهمترین اولویت این مدیریت برای کاهش خسارتهای ناشی از خشکسالی است.
کوهدانی گفت: با اجرای طرحهای زیربنایی بخش کشاورزی تا حد زیادی این تلفات کاهش یافته و در سالهای اخیر راندمان آبیاری در سطح استان مرکزی از ۳۸ درصد به ۴۴ درصد افزایش یافته است.
استان مرکزی بهعنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب میشود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژه ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.