فاطمه حلاجنیا روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مبارزه با سن مادری در استان پایان یافته است و هم اکنون مبارزه در سطح پوره سن انجام میشود.
وی ادامه داد: مبارزه با آفت سن مادری در ۸۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از گندمزارها و جوزارهای استان انجام شد.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: کشاورزان باید برای جلوگیری از خسارت سن در مرحله پوره براساس توصیه کارشناسان شبکه مراقبت شهرستانها به سرعت اقدام کنند تا از خسارت کمی و کیفی به محصولشان جلوگیری شود.
حلاج نیا افزود: آفت سن غلات، خشکی دوست است و از سویی عرصه منابع طبیعی به دلیل کاهش بارندگی در سال زراعی جاری پوشش گیاهی مناسبی ندارد بنابراین شاهد افزایش هجوم این آفت به مزارع هستیم.
وی ادامه داد: به گندمکاران و جوکاران توصیه میشود برای جلوگیری از خسارت و کاهش عملکرد کمی و کیفی محصول، در نخستین فرصت با مشورت کارشناسان شبکه مراقبت دولتی و خصوصی جهاد کشاورزی شهرستانها، عملیات مبارزه با آفت سن غلات را که از آفات مهم غلات است آغاز کنند.
سالانه برای تولید هشت میلیون تن انواع محصولات باغی، زراعی و دامی در خراسان رضوی یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین زیر کشت ۸۳ نوع محصول میرود. بخش کشاورزی ۲۸ درصد اشتغال و ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی خراسان رضوی را در اختیار دارد.
۱۴۲ هزار هکتار از کشتزارهای استان خراسان رضوی امسال به کشت دیم و ۱۲۶ هزار هکتار نیز به کشت آبی گندم اختصاص دارد.