تهران- ایرنا- ملی‌پوش وزنه‌برداری زنان ایران گفت: اهمیت مدال «یکتا جمالی» از آن جهت است که این مدال جاده توسعه وزنه‌برداری زنان را هموار خواهد کرد.

«الهام حسینی» روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه توسعه یک‌ رشته در دراز مدت خواهد بود اما دختران ایرانی در وزنه‌برداری شاهکار کردند اظهار داشت: پیش از این نیز گفته بودم که دختران ایرانی توان کسب مدال را دارند و آن حرف از روی احساس نبود بلکه تلاش این دختران را از نزدیک شاهد بودم. جمالی از زمانی که وارد اردو شد انگیزه مضاعفی داشت که موجب شد تا وی بدون استرس در ازبکستان به کار خود ادامه دهد. اینکه از وی به‌ عنوان پدیده یاد می‌کنم مبالغه نیست بلکه واقعیت است. دختران وزنه‌برداری ایران در مدت‌زمان کم توانستند کارهای بزرگی انجام دهند. این دومین مدال ایران در سطح بین‌المللی بود؛ نخستین مدال بین‌المللی وزنه‌برداری زنان ایران را من در جام «نعیم سلیمان اوغلو» ترکیه کسب کردم.

وی ادامه داد: کسب ۳ مدال «یکتا جمالی» در مسابقات قهرمانی جوانان جهان در حالی است که وی هنوز ۱۶ سال سن دارد و می‌تواند در آینده افتخارات زیادی را کسب کند. جمالی با گرفتن مدال،  نشان داد که وزنه‌برداری زنان نمادین نیست بلکه با برنامه گام در مسابقات آسیایی و جهان می‌گذارد.   این مدال می‌تواند انگیزه را بیشتر کند و جاده ‌صاف‌کن توسعه این رشته در بین دختران ایرانی است. ارزش این مدال خیلی زیاد است نباید به‌راحتی از آن بگذریم؛ جمالی در وزنه‌برداری ایران تاریخ‌ساز شد.

حسینی گفت: سطح مسابقات جوانان جهان بالا بود و برای جمالی که در رده سنی نوجوانان است این موفقیت یک شاهکار به شمار می‌رود. وی تمام تلاش خود را به کار گرفت و توانست عنوان سومی را کسب کند. رقیبان قدرتمندی در دسته ۸۷ کیلوگرم حضور داشتند و کسب مدال خوش‌رنگ‌تر آسان نبود و فاصله نفر اول با نفر نخست نیز حکایت از این دارد. البته با توجه به سن پایین جمالی وی به‌راحتی می‌تواند برای سکوهای بهتر برنامه‌ریزی کند.

دارنده مدال برنز مسابقات جام «نعیم سلیمان اوغلو» ترکیه بابیان اینکه توسعه وزنه‌برداری زنان مورد تایید کارشناسان جهانی است اظهار داشت: چند عامل موجب این رشد چشمگیر شده است. نخستین عامل اراده و همت دختران ایرانی است که برای هدف بزرگ تلاش می‌کنند. در پیکارهای قهرمانی سال ۲۰۲۱ آسیا در ازبکستان، فاصله زیادی با مدال نداشتیم و می‌توانستیم به مدال برسیم و این نشان می‌دهد که در آینده این مهم محقق خواهد شد. دومین دلیل این رشد چشمگیر تمرینات و فیزیک دختران ایران است که می‌تواند به‌خوبی زمینه را برای موفقیت فراهم کند. البته برای ادامه این کار باید برنامه بیشتری در دستور کار قرار گیرد.

وی در پایان تصریح کرد: دختران ایرانی در حالی توانستند موفقیت‌های زیادی در وزنه‌برداری کسب کنند که در حدود سه سال از فعالیت این رشته در ایران به‌صورت رسمی می‌گذرد و مربی زن برای تعلیم در بسیاری از استان‌ها وجود ندارد. با فراهم شدن زمینه‌های توسعه می‌شود انتظار مدال و موفقیت بیشتری از دختران ایرانی در جنگ با فولاد سرد داشت.