به گزارش خبرنگار ایرنا، رییس شورای وحدت نیروهای انقلابی خراسان شمالی عملکرد دولت ها را در تحقق مشارکت حداکثری مردم در انتخابات در تمام ادوار گذشته ریاست جمهوری موثر دانست و گفت : اگرچه عملکرد دولت ها نقش موثری در امید یا ناامیدی مردم برای مشارکت حداکثری در ۲۸ خرداد خواهد داشت، ولی در این میان چگونگی تبیین این عملکردها نیز برای تزریق امید به جامعه به وسیله نخبگان سیاسی و اجتماعی نیز تاثیر مهمتری برای تحقق مشارکت حداکثری دارد.
حجت الاسلام ابوالفضل اخوان افزود: در واقع تبیین عملکردهای دولت ها فارغ از هرگونه جناح بندی های سیاسی با محوریت دستاوردهای نظام و انقلاب اسلامی، موجب امیدبخشی برای حضور پرشور در انتخابات ۱۴۰۰ خواهد شد.
وی اضافه کرد: به تعبیر دیگر نخبگان سیاسی برای حضور حداکثری در انتخابات، باید خود را از بند واژه های اصلاح طلبی و اصولگرایی رهایی دهند و برای بیان دستاوردهای نظام و حفظ آرمان و ارزش های انقلاب وحدت داشته باشند.
وی با اشاره به انتقاد برخی گروههای سیاسی از جمله اصلاح طلبان نسبت به رد صلاحیت نامزدهای خود از سوی شورای نگهبان اظهارداشت : در شرایط فعلی نامزدهای تمام سلایق سیاسی موجود کشور در انتخابات ۲۸ خردادماه سال جاری حضور دارند و باید تلاش تمام گروههای سیاسی تشویق مردم به حضور در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا باشد.
وی افزود: برخلاف بسیاری از تفاسیر و جوی که رسانه های معاند به راه انداخته اند، در بین کاندیدادهای ریاست جمهوری از همه سلایق سیاسی وجود دارد، اگرچه در سیزدهمین دوره ریاست جمهوری تعداد اصولگرایان بیشتر از اصلاح طلبان است ولی عکس این امر در دوره های گذشته انتخاباتی نیز وجود داشته است.
حجت الاسلام اخوان با بیان اینکه مشارکت پرشور اهرمی برای خنثی سازی توطئه های بین المللی است، خاطرنشان کرد: با توجه به نقشی که ایران برای صدور ارزشهای اسلامی به کشورهای منطقه دارد، مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ۲۸ خرداد مهر تاییدی بر ارزشهای اسلامی نظام و انقلاب است.
وی خاطرنشان کرد: امروز دشمنان نظام با عناوین مختلف به دنبال ایجاد یاس و ناامیدی در مردم برای کاهش مشارکت در انتخابات پیشرو هستند و ما به عنوان دلسوزان نظام جمهوری اسلامی در هر گروه و جناح سیاسی که قرار داریم، باید وارد گود شویم و مردم را برای حضور حداکثری در انتخابات ترغیب کنیم.
وی افزود: درواقع این روزها رسانه های معاند به شکل ویژه ای با ارائه تفاسیری مسموم به دنبال القا این تفکرند که حضور مردم در انتخابات تاثیر ی ندارد و به دنبال عدم حضور مردم در انتخابات ۲۸ خردادماه هستند و این در حالیست که مردم نقش اساسی را در نظام جمهوری اسلامی ایران دارند و تمام مسوولان نظام نیز به نوعی از گذر انتخاب مردم منصوب می شوند.
این فعال سیاسی اصولگرا افزود: بنا به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی هر فرد و یا گروهی که عدم مشارکت مردم در انتخابات را تبلیغ می کند، نمی تواند دلسوز کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران باشد و در چنین شرایطی همه ما باید فارغ از نگاه سیاسی مردم را پای صندوق های رای فرا بخوانیم و توطئه دشمنان را خنثی کنیم.
اخوان با دفاع از نگاه فراجناحی نامزد مورد حمایت اصولگرایان( سید ابراهیم رییسی ) و شورای وحدت نیروهای انقلاب اظهارداشت: نگاه فراجناحی نامزد اصولگرایان موجب شد تا از تمام گروهها و جناح های سیاسی از ایشان حمایت کنند و قطعا در صورت انتخاب به عنوان رییس جمهوری نیز این نگاه فراجناحی با رویکرد شایسته سالاری برای انتخاب مدیران آینده کشور تاثیر گذار است.
وی در توضیح انتخاب جوان انقلابی از شعارهای گروه سیاسی متبوع خود، یادآور شد: جوان انقلابی به معنای انتخاب فرد جوان برای مسند رییس جمهوری نبوده و بیشتر بدین معناست که فرد اصولگرایی که در صورت انتخاب از سوی مردم به عنوان رییس جمهوری آینده، جوانان شایسته ای را برای مدیریت آینده انتخاب می کند.
رییس شورای وحدت نیروهای انقلاب استان خراسان شمالی اظهارداشت: در دولت فعلی نیروهای جوان فرصت چندانی نیافتند و بخشی از مشکلات فعلی جامعه نیز ناشی از عدم به کارگیری نیروهای جوان و شایسته است که بتوانند با قدرت نیروی جوانی، جهاد و کار بیشتر مشکلات مردم را کاهش دهند.
برنامه محوری راهکار اصلی تحقق مشارکت حداکثری
رییس شورای هماهنگی اصلاح طلبان استان خراسان شمالی گفت: تمام گروهها و جناح های سیاسی از جمله اصلاح طلبان به عنوان نیروهای بدنه انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران همواره به دنبال تحقق مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ۲۸ خردادماه جاری همانند انتخابات ادوار گذشته هستند.
احمدرضا رحیم زاده اظهارداشت: با وجود رد صلاحیت داوطلبان اصلی اصلاح طلبان از سوی شورای نگهبان برای انتخابات ریاست جمهوری، ما به عنوان گروههای سیاسی اصلاح طلب همچنان به دنبال مشارکت حداکثری مردم در انتخابات پیشرو هستیم و قطعا خودمان نیز در این رویداد بزرگ سیاسی شرکت می کنیم و دیگران را نیز برای این مهم تشویق خواهیم کرد.
وی اضافه کرد: ما در این دوره از انتخابات حداقل تا اینجای کار برنامه ای برای حمایت از یک نامزد خاص را نداریم، ولی مردم را برای حضور گسترده در انتخابات ریاست جمهوری تشویق می کنیم و از مردم نیز می خواهیم که با وجود برخی انتقاداتی که به مشکلات اقتصادی و معیشتی دارند، در انتخابات شرکت کنند و به فردی که خودشان اصلح تشخیص می دهند؛ رای بدهند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب استان خراسان شمالی با تاکید بر برنامه محوری به جای شعازدگی از سوی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری افزود: نامزدهای انتخاباتی برنامه های پیش رو را تشریح کنند و همچنین باید اعلام کنند که در گذشته چه عملکردی داشته اند و برای کشور و نظام چه اقداماتی انجام داده اند.
رحیم زاده با بیان این که در تبلیغات انتخابات باید واقعیت های جامعه برای مردم تبیین و تشریح شود اظهارداشت: مردم ما با درک بالای که دارند، نقطه نظرات نامزد های جریان های مختلف می شنوند و آن را مقایسه خواهند کرد و هم اکنون باید کمک کنیم تا فضا و بستر انتخاباتی اعتماد آفرین باشد، خود را بهتر جلوه ندهیم، چرا که مردم در آینده ما را نخواهند بخشید.
وی با اشاره به رویکرد برنامه محوری از سوی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و حتی شوراهای اسلامی شهر و روستا اظهارداشت: باید نامزدها به تشریح چگونگی اجرای برنامه های خود بپردازند و صرف بیان برنامه که نتوان آن را اجرا کرد و یا قابلیت اجرایی نداشته باشد، دردی از جامعه درمان نخواهد کرد و باید این برنامه به خصوص در حوزه سیاست خارجی و رفع مشکلات اقتصادی مردم به درستی تبیین شود.
رییس شورای هماهنگی اصلاح طلبان خراسان شمالی ضمن توصیه به نامزدها برای پرهیز از تخریب گفت: نامزدهای انتخاباتی در تبلیغات خود یکدیگر را تخریب نکنند و مشکلات را به گردن هم نیاندازند زیراکه رقابت نادرست بین جناح ها مردم را ناامید خواهد کرد.
رقابت ها منصفانه باشد
رحیم زاده با بیان اینکه در جریان تبلیغات انتخاباتی، رقابت ها باید منصفانه باشد، گفت: نباید به خاطر پیروزی یک حزب، اخبار ناامید کننده به جامعه تزریق کنیم به گونه ای که تقوای سیاسی را باید در انتخابات رعایت شود و زمانی که جریان ها سیاسی حرف برای گفتن داشته باشند مردم با جان و دل می پذیرند.
وی نقد منصفانه عملکرد دولتها را بهترین راهکار برای مشارکت حداکثری مردم بیان کرد و اظهارداشت: به هر حال دولت های گذشته به خصوص دولت تدبیر و امید با وجود تحریم ظالمانه عملکرد قابل دفاع زیادی دارد که باید در کنار انتقاداتی که وارد می شود به این عملکردها نیز اشاره شود.
وی همچنین خواستار تحلیل درست از اتفاقات کشور شد و افزود: وقایع خوب و مثبت را نباید به نام خود سند بزنیم و نقاط منفی را نیز به نام دیگران، هم اکنون که زمان معرفی است باید عملکرد خود را تشریح و راههای مشارکت حداکثری را برای حضور مردم باز بگذاریم.
راه های جلب مشارکت را نبندیم
وی در بخش دیگری از سخنانش راه های جلب مشارکت را حضور همه جناح ها در صف انتخاباتی دانست و افزود: هم اکنون باید تلاش کنیم تا با اقدامات نسنجیده خوراک به رسانه های بیگانه ندهیم.
برنامه برای قشر جوان تشریح شود
وی همچنین خواستار تشریح برنامه ها برای قشر جوان شد و اظهار داشت: نباید برای تبلیغات مردم را فریب بدهیم اگر چنین شود خطرناک خواهد شد و به نوعی مشارکت را می سوزاند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه برای تبلیغ خود و برای پرواز مواظب باشیم بال دیگران را نشکنیم گفت: دو جریان اصلی کشور همچون دو بال هستند که هم اکنون در کشور فعالیت می کنند.
درک بالای سیاسی مردم
دبیر جمعیت یاران انقلاب اسلامی خراسان شمالی نیز گفت: اخلاق سیاسی و قانونمداری باید در منش تمام جریان های سیاسی قرار بگیرد و باید برای تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ خودخوایی ها باید کنار گذاشته شود و حفظ منافع ملی و ارزشهای اسلامی معیار تمام گروههای و جریان های سیاسی باشد.
بهروز اسماعیلی در میزگرد ایرنا خراسان شمالی با اشاره به نقش و تبیین عملکردها در مشارکت های سیاسی، اظهار داشت: مردم هم اکنون به آگاهی سیاسی رسیده اند و شاهد این مدعا حضور پرشور آنها در انتخابات ادوار گذشته برای حفظ دستاوردهای نظام و انقلاب است، ولی در این میان دولتها نیز باید با احترام به مردم ضمن بیان عملکردها، کارآمدی ها، نقاط ضعف و حتی موانع و مشکلات پیشرو را با مردم در میان بگذارند و اگر کاستی در کارکردها وجود داشت با جرات از مردم عذرخواهی کنند.
وی اضافه کرد : در شرایط فعلی نیز باید نامزدهای انتخاباتی ضمن بیان نقاط ضعف و قوت دولت، راهکارها و برنامه های خود را برای اداره امور کشور و برون رفت از مشکلات فعلی نیز بیان کنند تا مردم با توجه به این برنامه ها در انتخابات شرکت کنند.
وی با رد تاثیر تحریم بر عملکرد دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: تحریم ظالمانه از سوی دشمنان بر ضد کشور از بدو پیروزی انقلاب اسلامی وجود داشت و دولتهای مختلف در ایران با وجود تحریم کارهای بزرگی انجام دادند و نمی توان صرف تحریم را مشکل اصلی اقتصادی و معیشتی این روزهای مردم دانست.
اسماعیلی با دفاع از عملکرد شورای نگهبان در رد صلاحیت برخی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اظهارداشت: شورای نگهبان با توجه به برخی از گزارشات و بررسی ها، صلاحیت برخی از افراد را برای انتخابات ریاست جمهوری رد کرد و و این امری معمولی در همه کشورها است.
وی اضافه کرد: با این وجود این کار نباید تبدیل به دست مایه ای برای عدم مشارکت سیاسی شود، چرا که که همه جریان سیاسی فارغ از هر اندیشه و تفکری ایرانی و مسلمانان هستند و برای داشتن ایرانی مقتدر و قوی باید در رویداد سیاسی ۱۴۰۰ مشارکتی پرشور داشته باشیم.
حضور سلایق مختلف سیاسی راهکار مشارکت حداکثری
دبیر حزب سازمان معلمان خراسان شمالی با ابراز گله مندی از آنچه که رد صلاحیت نامزدهای اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد، گفت : اگر ما به دنبال تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر، روستا و عشایری هستیم، باید تمام سلایق و گروههای سیاسی در این انتخابات نمایندگانی داشته باشند.
محمود صفدری افزود: اگر حوزه انتخابات را به فروشگاهی تشبیه کنیم، هرچه قدر کالا بیشتری عرضه شود، مردم یا همان خریداران کالا قدرت انتخاب بیشتری خواهند داشت و پایه های اقتصادی آن نیز محکم تر خواهد شد و در انتخابات نیز باید باید از تمامی سلیقه ها و جریان ها در انتخابات حضور داشته باشند تا مردم خود مشارکت و انتخاب کنند.
صفدری به جمهوریت از ارکان مهم نظام اعلام کرد و اظهارداشت : مردم خود باید سرنوشت کشورشان را تعیین کنند، بعضا اگر انتخابی نیز غلط باشد در مسیر اصلاح خواهد شد، اما نباید در مسیر مردم پیش گزینه باشد چرا که همین امر باعث کم رنگ شدن مشارکت خواهد شد.
وی به عملکرد مردم در جریان انقلاب و پس از آن اشاره ای کرد و اظهار داشت: مردم از روز اول به انقلاب رای دادند و تاکنون نیز انتخابات زیادی داشته اند و در این چند دهه هر آزموده ای ر ا آزمودند امروز نیز باید خود انتخاب کنند.
پرهیز از شعار زدگی
دبیر شورای هماهنگی اصلاح طلبان خراسان شمالی پرهیز از شعارزدگی را عامل مهم برای مشارکت حداکثری دانست و اظهارداشت: در شرایط فعلی دیگر کار از شعارزدگی گذشت و قطعا مردم ما نیز برنامه های قابل اجرا برای اداره امور کشور را با شعار به درستی تشخیص می دهند و اگر در تبلیغات انتخاباتی اشکالات و انتقادات به کارکردها بیان می شود، باید در کنار آن عملکردهای خوب نیز بیان شود تا مردم با سنجش امور به امر مشارکت حداکثری تشویق شوند.
وی اضافه کرد: مسایل سیاسی و اقتصادی کشور تاکنون فراز و نشیب های زیادی داشته است و در همه دولت ها نیز مشکلات وجود داشت و نباید برای رای آوردن و رسیدن به قدرت تمام نقاط ضعف را به گردن دیگران بیاندازیم.
صفدری با انتقاد از برخی شعارهای نامزدهای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، یادآور شد: برخی از نامزدها به گونه ای شعار می دهند که انگار تاکنون خودشان در این کشور در هیچ بخشی مسوولیت نداشتند و این در حالیست که تمام این افراد پس از پیروزی انقلاب اسلامی به هر حال در جایی مسوولیت داشتند و بخشی از این نابسامانی ها ناشی از عملکرد ضعیف آنها نیز است.
این فعال سیاسی اصلاح طلب خراسان شمالی با بیان این که همه در یک کشتی نشسته ایم، تصریح کرد: اگر درگیری های سیاسی در کشور باعث ناامیدی و بی اعتمادی مردم شود این کشتی پیشرفت دچار مشکل خواهد شد.
صفدری با اشاره به رویدادهای بعد از انتخابات، گفت: بعد از انتخابات نباید تسویه حساب باشد، دوباره در کنار هم باید به کار و تلاش بپردازیم چرا که اگر این گونه باشد قطار انقلاب از این ایستگاه به ایستگاه دیگری، پیاده شدگان از سوارشدگان بیشتر خواهد شد.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به همراه ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر، روستا و عشایری و میاندوره ای خبرگان رهبری پنجم و یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی به طور همزمان روز جمعه ۲۸ خردادماه ۹۸ برگزار می شود.