محمدحسن سرابیان روز دوشنبه در آیین تکریم و معارفه مدیران کل پیشین و جدید تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی که با حضور جمعی از مسوولان قضایی و اجرایی استان در بیرجند برگزار شد، افزود: سال گذشته التهابات فراوانی در بازار داشتیم و روسای دادگستری و استانداران تلاشهای زیادی انجام دادند که قابل تقدیر است.
وی اظهار داشت: علیرغم اینکه وظیفه ما رسیدگی و صدور حکم است اما این طور نیست که منتظر رسیدن پرونده باشیم و سال گذشته گشتهای مشترک با دستگاههای دیگر و نظارتی را فعال کردیم.
معاون حقوقی و امور مجلس سازمان تعزیرات حکومتی گفت: رییش شعبه ما در مقام رسیدگیکننده و صادرکننده حکم، پس از کشف تخلف و تشکیل پرونده توسط بازرسان دستگاههای نظارتی در محل وقوع تخلف، حکم را صادر کرده است.
وی بیان کرد: اکیپهای نظارت در برخی طرحهای ویژه تا پاسی از شب در کشتارگاهها و مراکز تولیدی حضور داشتند و دادستانها هم با تعزیرات در سراسر کشور به خوبی همکاری کردند به ویژه در این استان که همکاری ویژه داشتند.
سرابیان افزود: سازمان تعزیرات حکومتی طبق قانون، مرجع رسیدگی و صدور حکم است و به موازات آن سازمان دیگری به نام سازمان بازرسی و حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان تشکیل شد.
وی گفت: الان در بازار دستگاههای نظارتی متعددی وجود دارد که در هیچ جای دنیا این طور نیست و یک دستگاه متولی نظارت و بازرسی بر بازار است و یک مرجع برای رسیدگی و صدور حکم وجود دارد که در کشور ما باید در این زمینه چارهاندیشی شود.
معاون حقوقی و امور مجلس سازمان تعزیرات حکومتی اظهار داشت: بر همین اساس قانونگذار پیشبینی کرده است که در استانها کمسیونهای هماهنگی تعزیرات حکومتی به ریاست استاندار تشکیل شود و تعزیرات حکومتی نقش دبیری را داشته باشد که کار هماهنگی این دستگاهها را برعهده دارد و میتواند نقش بسیار مهمی در این زمینه داشته باشد.
مدیرکل پیشین تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: پنج هزار و ۴۵۰ پرونده سال ۹۹ در ۶ شهرستان استان تشکیل و همه آنها مختومه شده که درصد عملکردی مجموعه ۹۸ درصد بوده است.
محمدحسین اشرفی افزود: سال ۹۸ نیز ۶ هزار و ۲۱۷ فقره پرونده وارده داشتیم که همه آنها مختومه شد.
وی گفت: یکی از مواردی که در بررسی عملکرد تعزیرات حکومتی قابل توجه بوده، زمان رسیدگی است که در بخش کالا و خدمات در ۱۶ روز، حوزه بهداشت و درمان ۱۴ و قاچاق ۳۰ روز پروندهها رسیدگی شد.
مدیرکل پیشین تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی اظهار داشت: زمان رسیدگی پروندهها در شعبههای تجدید نظر نسبت به سالهای قبل کاهش چشمگیری داشته است.
وی با اشاره به برگزاری گشتهای مشترک که به صورت روزانه در استان انجام شده است، گفت: یکی از ظرفیتهای سازمان تعزیرات حکومتی سامانه ۱۳۵ ستاد خبری است که روزانه شکایات مردمی از این سامانه بررسی شده است.
اشرفی افزود: تقویت نیروی انسانی اداره کل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی یکی از اقداماتی بود که وضعیت تشکیلاتی بهتر شد هرچند فاصله قابل توجهی بین نیروی موجود و چارت سازمانی است.
وی اظهار داشت: سال گذشته موفق شدیم ادارات تعزیرات حکومتی را در شهرستانهای درمیان و بشرویه راهاندازی کنیم که مورد حمایت اصناف قرار گرفت و در شهرستانهایی که فاقد تعزیرات حکومتی هستیم در قالب شعبه سیار به پروندهها رسیدگی میشود.
در این آیین از خدمات سه ساله محمدحسین اشرفی تقدیر و حسین حسنپور به عنوان مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان جنوبی معرفی شد.
حسنپور پیش از این مدیرکل تعزیرات حکومتی استان گلستان بود و اشرفی نیز به افتخار بازنشستگی نایل شد.