سید محمد موسوی روز دوشنبه در نشست هماندیشی فعالان فضای مجازی چهارمحال و بختیاری افزود: سه نوع رویکرد در انتخابات وجود که شامل شخصمحوری، برنامهمحوری و سیستممحوری است که رویکرد سوم رویکرد توسعهمحور و مطلوب است و میطلبد تا رسانهها و فعالان این عرصه کمک کنند تا مردم با نگاه سیستمی فارغ از هرگونه شخصمحوری و یا حتی برنامهمحوری در انتخابات حاضر شوند.
وی همچنین نقد منصفانه را عامل رشد و پیشرفت دانست و گفت: رسانهها و فعالان فضای مجازی باید دقت داشته باشند که در رسانههای خود میتوانند به شیوههای مختلف مطالبهگری و روشنگری کنند اما تنها رویکردی که هم به کاستیها و هم به اقدامات مثبت بپردازد و هر ۲ را در کنار هم ببیند رویکرد سازندهای است.
موسوی خاطر نشان کرد: برخی تنها خوبیها را بیان میکنند و برخی با تخریب و سیاهنمایی تنها به بدیها میپردازند که هر ۲ رویکرد نادرست است.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری چهارمحال و بختیاری با قدردانی از همراهی و تلاش فعالان فضای مجازی استان، نقش هدایتگری آنها در عرصه انتخابات را بسیار مهم دانست و گفت: نباید در سایه حواشی موضوعات مهم و کلیدی به فراموشی سپرده شود و این پیش از هر چیز نیاز به کار فرهنگی دارد و رسانهها و فعالان فضای مجازی در این عرصه میتوانند نقش مهمی ایفا کنند.
نداشتن سواد رسانهای ریشه بسیاری از تخلفات فضای مجازی است
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات (فتای) چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست گفت: نداشتن سواد رسانهای ریشه بسیاری از تخلفات فضای مجازی است از همین رو ارتقای این موضوع یکی از مهمترین وظایف مسئولان به ویژه در آستانه انتخابات است.
سرهنگ مرتضی عسگری افزود: اگرچه همراهی و همکاری فعالان فضای مجازی با پلیس فتا مطلوب است اما میطلبد این تعامل در آستانه انتخابات تقویت شود و با رعایت چارچوبها و قوانین در شوربخشی به انتخابات کمک کنند.
وی با بیان اینکه تاکنون مشکلی در خصوص تخلفات انتخاباتی از سوی کانالهای مجازی مجوزدار استان شکل نگرفته است، تصریح کرد: انتظار میرود با همین رویه در ادامه شاهد فعالیتهای قانونی کانالهای فضای مجازی باشیم تا از این طریق امید به آینده و حضور حداکثری مردم نیز به خوبی شکل گیرد.
عسگری، تخریب کاندیداها را از مصادیق تخلفات انتخاباتی برشمرد و گفت: تشویش اذهان عمومی در شبکههای اجتماعی و انتشار محتواهای شخصی کاندیداها در فضای مجازی از دیگر مصادیق تخلفات انتخاباتی در فضای مجازی است.
رییس پلیس فتای چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه برای فضای مجازی و فعالان این عرصه ارزش قائل هستیم، خاطرنشان کرد: مسئولان در کنار فعالان فضای مجازی هستند و امید است این همکاری در ایام انتخابات تشدید شود.
به گزارش ایرنا، در این نشست برخی از فعالان فضای مجازی به بیان نظرات، انتقادات و پیشنهادت خود پرداختند.
دوری از برخوردهای قهرآمیز با فعالان فضای مجازی و حمایت بیش از پیش از این افراد، انتقاد از فیلتر برخی شبکههای اجتماعی، تقویت ارتباط بیشتر مسئولان به ویژه استاندار با فعالان فضای مجازی، انتقاد از عملکرد نامناسب برخی روابطعمومیها در اطلاعرسانی و همکاری با رسانهها، ضرورت استفاده از پیامرسانهای داخلی، برگزاری جشنواره برای تولیدات شبکههای اجتماعی، تجلیل از فعالان این عرصه اختصاص بودجه برای حمایت از کانالهای مجازی بخشی از مطالبات و دغدغههای فعالان فضای مجازی این استان بود.