دکتر مصطفی قانعی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا در خصوص افرادی که به کرونا مبتلا شده و دوره قرنطینه ۱۴ روزه را گذراندهاند، اما همچنان با سرفه مواجه هستند، افزود: عوارض طولانی مدت بیماری بعد از دوره نقاهت کرونا عوارض التهابی است و بهبودیافتگان برای رفع این عوارض فقط باید به فوق تخصص ریه مراجعه کنند.
وی بیان کرد: چون در بیماری کرونا، التهاب در ریه ایجاد میشود، تنها گروه مسلط بر این عوارض بیماری، پزشکان فوق تخصص ریه هستند. بنابراین کسانی که از عوارض طولانی مدت این بیماری شامل سرفه رنج میبرند، برای حل مشکل خود باید به فوق تخصص ریه مراجعه کنند.
قانعی گفت: همه عوارض موجود بعد از ابتلا به کرونا در افراد، التهابی است. کرونا، نوعی ویروس است که طی مدت ۱۴ روز بعد از ابتلا به این بیماری و دریافت دارو از بین میرود، اما آنچه برای بیماران به عنوان عوارض طولانی مدت باقی می ماند، عوارض التهابی است.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلیس، بزریل، هند و آفریقای جنوبی که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورد.