مهرزاد لطفی روز دوشنبه در سیصد و سی و سومین نشست ستاد دانشگاهی مدیریت کرونا،با بیان اینکه تمام هدف مجموعه سلامت، خدمت به مردم و تلاش برای بهبود و ارتقای سلامت جامعه است، گفت: واکسیناسیون کرونا بر اساس دستورالعمل های ابلاغی از سوی ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال انجام است و این روند با اختصاص و ارسال واکسن به استان، ادامه دارد.
وی با اشاره به فعالیت ۱۰ مرکز واکسیناسیون در شیراز برای ارایه خدمت به مردم افزود: واکسیناسیون کرونا به معنی پایان بیماری و مبتلا نشدن به کرونا نیست و ضرورت دارد افرادی که واکسن دریافت کرده اند، کماکان استفاده از ماسک و رعایت پروتکل های بهداشتی را همچون گذشته، مد نظر داشته باشند.
تاکید ویژه رئیس دانشگاه در نشست امروز این ستاد، ضرورت دریافت پیامک نوبت تزریق واکسن پیش از مراجعه به مراکز واکسیناسیون بود.
وی از هم استانی ها خواست برای دریافت واکسن کرونا با مراجعه به سامانه salamat.gov.ir و ثبت اطلاعات مربوطه، بر اساس نوبت دهی انجام شده و پیامک دریافتی از سوی دانشگاه به مراکز تعیین شده واکسیناسیون مراجعه کنند و از حضور و تجمع در این مراکز بدون دریافت پیامک نوبت دهی، خودداری کنند تا روند ارایه خدمت به مراجعان بدون هیچگونه اختلال انجام شود.
دکتر لطفی ادامه داد: بر اساس آمارها و نمودارهای کشوری، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز رتبه نخست تعداد واکسن تزریقی بین دانشگاه های علوم پزشکی کشور را دارد و این موضوع نتیجه تلاش و پیگیری تمام مجموعه دانشگاه برای ایمن سازی جامعه و اهمیت ارتقای سلامت مردم استان است.
رییس دانشگاه همچنین از افزایش آمار ورودی بیمارستان های استان در روز گذشته نسبت به روزهای اخیر خبر داد و گفت: با توجه به تعطیلات آخر هفته، در صورت عدم رعایت پروتکل های بهداشتی احتمال افزایش شیوع بیماری کووید۱۹ وجود دارد و این موضوع لزوم توجه جدی تر به رعایت پروتکل های بهداشتی شامل استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی، شست و شوی مرتب دست ها و به ویژه پرهیز از حضور در تجمعات و دورهمی های خانوادگی و سفرهای غیرضروری را افزایش می دهد.
دکتر لطفی شیوع موج های پی در پی کرونا را سبب فشار کاری مضاعف به مدافعان سلامت عنوان کرد و از مردم خواست در مسیر مقابله با بیماری کووید۱۹ و مهار ویروس کرونا مشارکت و تعامل بیشتری با مجموعه سلامت داشته باشند.
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، نیز آخرین وضعیت کروناویروس در استان فارس را از ابتدای شیوع تا امروز، دهم خرداد اعلام کرد.
سید روح الله حسینی گفت: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، ۹۰۷ هزار و ۴۶۵ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان تهیه شده که با بررسی نمونه های انجام شده، ۲۶۲ هزار و ۲۹ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است؛ همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۱۰۴ هزار و ۷۶۲ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۱۵ هزار و ۷۰۸ بیمار مثبت شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۲۷۷ هزار و ۷۳۷ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.
او مجموع بیماران مثبت و مشکوک دارای علایم که هم اکنون در بیمارستان های استان بستری هستند را نیز یک هزار و ۸۲ نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد، ۱۷۵ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.
دکتر حسینی در ادامه با اعلام جان باختن ۱۲ هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تا کنون را چهار هزار و ۵۹۰ نفر اعلام کرد.
مدیر روابط عمومی دانشگاه همچنین از بهبودی ۲۵۳ هزار و ۹۸۲ نفر از ابتدا تاکنون خبر داد که از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.
این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه گزارش امروز خود با اشاره به پیشتازی این دانشگاه در امر واکسیناسیون علیه کووید ۱۹ در سطح کشور، این موفقیت را حاصل تلاش مجموعه سلامت و همکاری مردم استان دانست.
او در راستای تقویت همکاری در زمینه بهبود فرایند واکسیناسیون در استان فارس از عموم مردم استان خواست تا تنها در صورت دریافت پیامک حاوی زمان و مکان تزریق واکسن، به پایگاه های تزریق واکسیناسیون مراجعه کنند و از هرگونه مراجعه بدون دریافت نوبت پیامکی خودداری شود.
دکتر حسینی یادآور شد: سایر افرادی که پیامک دریافت نکرده اند لازم است برای پیشگیری از هرگونه اختلال و ازدحام جمعیت در محل های تزریق واکسن، از مراجعه به پایگاه های تزریق واکسن خودداری کنند؛ چرا که امکان پذیرش افراد خارج از نوبت های پیامک شده وجود ندارد و هرگونه مراجعه خارج از شرایط یاد شده، موجب اختلال در روند اجرای واکسیناسیون و تضییع حقوق دیگران می شود.